Wednesday, August 5, 2009

trifle yet vital

Harapan kepada para pemandu kereta, motor, lori, bas, teksi dsb, tolonglah fahami erti sebenar "zebra crossing". Kalau² ada para pemandu yang memang tidak pernah tahu apakah maksud "zebra crossing"(dengut nye?), silalah baca dgn teliti blockquote di bawah

Zebra crossing is a crosswalk marked by a series of broad white (or cud be yellow) stripes to indicate a crossing point at which pedestrians have the right of way.

Jadi, seharusnya anda memperlahankan kenderaan anda apabila menghampiri kawasan "zebra crossing". Dan bukannya mempertingkatkan kelajuan kenderaan anda. HON juga adalah sama sekali tidak wajar diberikan kpd pejalan kaki. Kalau pejalan kaki beri anda PELEMPANG, macam mana? seronok?

.end of entry.

4 comments:

Ms.Independant said...

Btolll!!!~
Frh pon bengang gle klo zebra crossing.
And then, kete xmo bg laluan...
They shud give priority to penjalan kaki.
mengOng!

enheyshar said...

uhhh. tu la psl kan. tension je rase.
dh diaorg yg tak phm kegunaan "zebra crossing"
tu nk nyusahkan sume org kan. rase nk
sepak ja. hohoho :p

Khaleeqa; said...

Eeqa prnh tau kak, tekan butang kat tiang traffic light utklintas zebra crossing tu. Pastu sume kereta da stop. Dan tetibe ade penunggang motor lelaki yg sgt lah bengong nak pecut then ade laki tahan.

Dia kata, "Kan ada perempuan nak lintas ni. Buta apa?"

Laki yg tahan tu sumpah kacak. Awww hahaha!

enheyshar said...

hahaha. beruntungnye!!! ape tak minta
no tepon ka alamat ka. kekekek :p
yg naek moto tu sepak ja motor die.
biar jatuh tergolek. wahahaha. kejam

Related Posts with Thumbnails