Sunday, November 21, 2010

sampah! semuanya sampah!

he he. lama tak apdate kan? haritu si adik faiz sahaja review blog aku. bilangan orang yg dtg blog aku dah bersama dengan kalau aku buat satu entri. hebat gak impak org review blog kita eh. jimat. tayah buat entri. kah kah kah. sesiapa yg nak review blog aku, sila la review. nnt aku kasi kasih sayang yg tak berbelah bagi kt korang. haha. ke korang nak klcc? alolololo. sweet nya hak ptuih.

aku malas gila nak apdate blog sekarang. maklum la, duduk rumah. astro kan lg penting drpd korang? makan kan lg penting drpd korang? eh tak tak. korang PENTING TAW! WUWUWUWU siapa cakap korang tak penting. *sambil nanges teresak-esak kemudian memeluk erat laptop lalu mencium blog sendiri (ejas ciuman tepat-tepat di bahagian "followers")*. tiba-tiba ada nenek aku lalu kt belakang. takpa. tak kira. masih tetap peluk dan cium "followers" sendiri. persyaitonkan anasir luar yg lain. alolololo sweet nya hak ptuih.

eh dah dua perenggan. keh keh keh. ini betul entri sampah. oh cakap pasal sampah, haritu adik-adik aku tgk siaran national geographic. gila ilmiah. aku rasa rancangan paling ilmiah yg pernah aku tgk pn rancangan dora the explorer. tu pn tahan 2 minit setengah ja. tp takpa. sebab aku seorang yg kompetatif, maka aku pn join diaorg tgk sama-sama. cerita dia pasal ulat beluncas lepastu bertukar menjadi kepompong. biasa. sebagai seorang yg kompetatif, kadang-kadang kau memang ada rasa nak tunjuk pandai kt org lain.  

berbekalkan ilmu yg aku perolehi drpd rancangan dora the explorer, dgn penuh konfiden, aku bersuara separa tegas; "lepas jadi kepompong dia jadi lalat kan?". adik-adik aku terus kerut kening sambil buat muka 'ish-meluat-la-aku-tgk-ilmu-national-geographic-kau-ni-huda!'. tanpa berlengah, masing-masing mula mengutuk aku secara bergilir-gilir. dah mcm acara lari bergilir dlm guni aku rasa. "apa kau ni huda?! teruk betul! lalat? lalat? haha!". oh eh. salah ke. demn. "lalat tu drpd ulat sampah la. ni jd rama-rama ngeng!". eleh. lebih kurang je kot. dua-dua pun boleh terbang kot. berkira kot.

p/s: logik la. kau tgk muka aku pn kau dah boleh agak kan? dulu aku tadika islamik. mana ada hafal-hafal lagu dari ulat jadi kepompong tidur lena dalam gelongsor cukup masa kepompong pecah pom jadilah rama-rama yg indah! ni. kitaorg hafal juzu' amma ja.   

.end of entry.

28 comments:

adachadisini said...

kahkahkah!

cukup masa kepompong pecah. Pom!(time ni siap buat gaya lagi tu) haha. tetiba teringat zaman tadika dulu!

i pon tadika islamik ! tp tahu juga lagu ni. ekeke.

hamzah ian said...

adakah aku orang first komen?

nurzamfaiz said...

haha. ptut berterima kasih la psal review tuh.

kata study smpai copenhagen. sejarah hidup lalat ngan rama-rama pun tak bleh beza.haha. teruk2x. haha

jgn hrap arsengal bleh mnang musim ni. haha

fara said...

Lap betol2 laptop pas cium.
akak tgk ade air kiuq melekat lg tuh.
EH DALAM BLOG KAT BAHAGIAN FOLLOWER TU PON AKAK TGK ADE JUGAK!
huhu.

Harap tak lmbt nak wish,
Salam Aidiladha Huda :)

Anis Che Rusli said...

kalau berudu lepas tu dia jadi apa?

WZulhilmi said...

Blog dh popular mana lah org tak review.. LOL! Congrats!! Sila mengetatkan lagi otak anda utk next entry.. KAMI MAHU PETUA BARU!! =P

sharamli said...

awak..
reviewkan bel0g ai sekali..
keh3

e-liex said...

tak main la dora... wonderpet lagi mengancam!

hannamaruku said...

huda,
kau dengan adik kau dua2 salah.
lepas jadi kepompong mesti la jadi telur. dari telur, siap boleh pilih lagi, nak telur ayam ke telur burung?

dua dua blh masak apa.

Nurul Huda Rahim said...

adachadisini,
tak cukup islamik la tu tadika kau. ekekeke.

hamzah ian,
maaf encik faez mat rudin. terpaksa melukakan hati anda. bukan. anda bukan org pertama. cuba lg di entri seterusnya oke.

faiz sahaja,
ya. sgt berterima kasih. kt copenhagen tade lalat dgn rama-rama. ada binatang aneh bernama 'charlie' ja. lol. haha. maaf ya. tp musim ni mmg kami yg akan menang. harap kuda tua dpt bergardening di rumah bersama isteri-isteri tercinta sahaja ya. keh keh keh.

kak fara,
mmg sengaja biar air liur tinggal kt situ. bukti kukuhnya kasih syg kt 'followers'. hehe. selamat hari raya aidil adha gak ;)

anis,
err air sirap? kah kah kah.

wzulhilmi,
bila kau nak review blog aku? ewah. direct habes. haha. petua apa kau nak neh? petua cmne nak amek sudu yg terjatuh bwh katil nak? ngahaha.

sharamli,
blog u dah boleh buka ke? awwww.

e-liex,
wonderpets mana ada org layan dah. kanak-kanak autism ja masih layan wonderpets. org sekarang layan chaaangiton! changi changi changi chaaaangiton! kah kah kah.

hanna,
apsal ayam dgn burung ja? kalau aku nak telur penyu cmne?

fadh_q said...

lalat dari ulat sampah ke? oh adik kau sungguh discovery channel lah.

maaf. comment tak bermutu. aku dah lama sangat duduk dalam hutan.

Zulfahmi Abidin said...

owh.kau lah yang famous tuh ea? okey2.patot la aku pon tersesat kat blog kau sebab ade budak buat review.pasal dora tuh pulak.aku bnci semua ayat die.ko jgn tgok lagi.pengaruh yahudi semua tuh weh.

sebab tuh aku suke datang blog kau dan comment.sebab kau tak pernah nk datang blog aku comment.tengs huda ^__^

Terkini:
1. Fakta dan Auta
2. Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Kau Tanyer
3. Akhirnya Berakhir Sudah

Nurul Huda Rahim said...

tak. lalat dari ulat resdung. lol. haha.

Nurul Huda Rahim said...

haha. zulfahmi, kau perli aku ka? baik! sekarang juga aku pergi komen kt blog kau! haha.

Zulfahmi Abidin said...

haha.berkesan jgk rupenyer kalau aku perli kau.hehehe.lain kali aku perli lagi lah.^__^

vict said...

seb baik jugak cakap jadi lalat, kira se'spesis lah... walaupun lalat tak cantik, rama-rama cantik...

takut je terkonfident cakap kepompong nanti jadi tupai.. hahah.. haru

Nurul Huda Rahim said...

zulfahmi,
heh. ingat aku mudah diperbodohkan ka? sekali boleh ar! wakaka.

vict,
hesh. takkan la sampai mcmtu. malu dora kalau aku ckp cmtu. haha.

Razman said...

biasalah tu,pemikiran ni dipengaruhi gaya hidup. mcm org yg kecik2 comel, besar2 kacak, mmg akn cakap kepompong jadi rama2.

tapi kalau org yg kecik2 hodoh, dah besar makin hodoh macam kau, mmg akan ckp kepompong jadi lalat.

Nurul Huda Rahim said...

yg pesen sapu glitter kt rambut dgn harapan dpt meningkatkan kadar rupa paras tu kita nak kira mcm mana ya? kecik2 hodoh, dah besar mmg sah makin hodoh tp masih ada hati nak buat cubaan yg mmg takkan berjaya utk mengurangkan kehodohan. boleh ke mcmtu?

♥CIK SHA♥ said...

ish3 kau ni huda..tu la..aku suh blajo ilmu alam masa kecik2 dlu ko main2 je banyak..skang tak tahu beza lalat dengan rama2..eh??hehehe..

Zulfahmi Abidin said...

okey kecik ati lah mcm nie.aku igt kau kawan.upenyer kau terpakse jer.sedeh.:(

Terkini:
1. Fakta dan Auta
2. Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Kau Tanyer
3. Akhirnya Berakhir Sudah

The Sharkox said...

Apelah dora...layan Diego la..

Nurul Huda Rahim said...

cik sha,
nak buat mcm mana. kecik-kecik sebuk nak main guli. mana sempat nak blaja ilmu alam bagai neh. haha.

zulfahmi,
alolololo. nak klcc? kah kah kah.

sharkox,
diego tade monyet yg annoying. tak style. dora baru style. rambut dia idaman aku tuh. wakakaka.

Kuwe said...

taktau pulak aku kau tengok tv jenis rancangan ilmiah macam tu. kahkah. ingatkan perempuan ni suka tengok drama.

Nurul Huda Rahim said...

itu nnt. lepas dah kawen dgn CEO. baru bleh duk rumah goyang kaki tgk drama-drama melayu sambil mkn cekodok pisang. kah kah kah.

Fadzillah Kamarudin said...

" SAYA SUKA BLOG AWAK LA .. "

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

aTan aHmad said...

memang masalah utama blogger
- malas nak update
- xde idea

hehehe

LIKE page saya. Disini. Tq

Nurul Huda Rahim said...

fadzillah,
awww. dan sy suka awk la. kah kah kah. terima kaseh! terharu :')

atan,
ada lg satu. cirit birit. lol. haha.

Related Posts with Thumbnails