Tuesday, January 11, 2011

how do you wish to meet your soulmate


auch. comel nya. kalau yg muka ada iras xavi, tayah take me home with you sgt lah. i will follow you secara otomatik! kah kah kah.

oke sebab tajuk dah guna bahasa inggeris, maka isi mesti la kena guna bahasa malaysia. baru la nmpk "gunakanlah bahasa kebangsaan kita! marilah amalkan ramai-ramai!" haha. tak tahu lagu tu? kau boleh pergi pindah uganda sekarang. jgn baca blog aku lg. haha.

em topik kari ni, peh. kari tu. agagaga. typo gara-gara lapaq. nak delete pn malas. gara-gara lapaq gak. haha. ya! topik hari ni ialah, how do u wish to meet ur soulmate. faham? kalau tak faham sila guna google translate. sbb aku nak translate pn mcm klaka ja. eh jap. sbb hari ni aku rajen, meh aku google translatekan utk kau. jap eh. oke dah. ini jwpn dia. "bagaimana anda ingin bertemu dengan soulmate anda" peh! nmpk sgt kopipes nya. siap tak tuka font size bagai. agagaga. ni kalau assignment dah lama fail neh. haha. eh jadah soulmate tu jd soulmate gak? apa bahasa malaysia tade perkataan soulmate ka? teman sehidup semati. auch. geli nya. teman sejiwa seraga senyawa. euh. takpa la. biar la dia jd soulmate ja. kurang geli sket. haha.

ewah. luv is never wrong giteww. 

setiap org, mostly girls mesti ada menyimpan angan-angan pasal hal ni kan? eh ke aku sorg je sebenarnya yg ada angan-angan pasal mende ni? ngaaaa. toksah nak tipu la. siapa tanak kisah cinta yg mcm fairy tales kan. semua nak kan? contoh kisah cinta fairy tales mcm kisah cinta chika atau nurulism. yg tu aku rasa agk menarik kisah cinta dia. atau pun kisah cinta cik alia. pn boleh tahan menarik. mungkin ada byk lg kisah cinta yg lebih menarik. tp aku ja tak jumpa. kalau korg baik hati, meh ar kungsi. hee.   

bila kau ada kisah cinta yg menarik, nak cerita kt org pn rasa girang je. cuba bayangkan antara dua situasi ni;

situasi 1;

kwn korang kawen. lepastu sbb korang tak kawen lg (mcm biasa, isu kompetitif), korang pn tanya la dia mcm mana dia jumpa suami dia;

"eh korang kenal mcm mana eh?"
"kitaorg satu kelas dulu"
"oh"

oke dah habes. satu kelas, satu Universiti, satu kolej, satu sekolah. ala. klise betul. nak lain sket pn, satu persatuan caklempong, satu kelab anak johor, satu persatuan silat gayung pattani.

situasi 2;

kwn korang kawen. lepastu sbb korang tak kawen lg, (mcm biasa, isu kompetitif) korang pn tanya la dia mcm mana dia jumpa suami dia;

"eh korang jumpa kt mana eh? tetbe je kawen neh. hee"
"haha! tu la. panjang gk cerita dia. kau taw la aku kn ada blog kan? satu hari tu aku g mkn kt kenny. usha la sorg mamat ni. mcm kacak ja kan. pastu aku tulis ar kt blog aku"
"ha? pastu??"
"pastu kau taw tak, sebenarnya dia ni follower tegar blog aku!"
"woyyyy. hahaha. pastu apa jd weh??"
"dia pn komen ah kt entri tu. lepastu aku igtkn dia memaen ja la kan. rupa-rupanya..."

ha. nampak tak mcm mana menarik nya kisah tu? oke fine mcm agak klise juga guna medium blog. haha. tak kesah la. aku malas nak pk medium lain. yg penting, nmpk tak point nya? 

so mana lg best? situasi 1 ke 2? kalau aku for sure aku lg suka situasi 2. aku nak dengar cerita dia pn jd teruja dan eksaited lebih ah.



peh sejak bila pandai buh gambar-gambar kt entri ni? ngaaaa!

pendek kata, kalau kisah cinta korang tu menarik, ianya akan menarik utk diceritakan kt org, ank, cucu, dan juga cicit. takdak la tipikal sgt. baru la tak nmpk mcm minda kelas ketiga. eh? haha. tak tak. itu tade kaitan. tak kesah la mcm mana jumpa soulmate pn. yg penting, kalau dah jodoh, bahagia juga ye tak? kalau jumpa bagai fairy tales pn takdak jodoh, tak kawen, tade guna juga kan? tp ya la. aku saje nak taw korg ada tak angan-angan mcm mana nak bertemu soulmate korang. kalau ada, meh ar cite. teringin nak taw ;)










oke gambar last. sumpah tak tipu (tiba-tiba gambar archuleta. haha)

p/s: kau jgn nak kasi cerita yg kau ank org miskin tetbe jumpa lelaki kacak kemudian dia suruh kau berlakon jd kazen dia nnt dia kasi kau duit lepastu korang saling terjatuh hati tp mcm tak bleh berterus terang plak sbb byk masalah yg akan timbul lalu disuruh berpisah oleh si atuk tua kerepot tp kerna cinta sejati ketemu kembali di lapangan terbang last-last dpt gk kawen sbb dah jumpa kazen yg sebenar. lol. mmg aku kasi penerajang on the spot ja kang! oke dah bye.

.end of entry.

36 comments:

♥CIK SHA♥ said...

hoi..yg p/s tu cliche cerita korea..hahaha..huda sengal!

aku dah jumpa soulmate aku..kat library..satu kampus..satu course..satu group assignment..wahaha..oke..isu kompetitif no 1..aku redho..T_T

john bert said...

aku waktu tu kemalangan. kepala putus tp dpt smbung balik. tangan ptus sbelah lepas tu hilang. pastu kurang darah nak mati. lepas tu si awek derma darah. siap derma tgn sebelah jugak. lepas tu jatuh cinta. haaa..dramatis tak?

kembatolo™ said...

skang takde soulmate. so taley nak cerita lagi.. postpone bole? hahaha

z a n a said...

perghhh last sekali tuh. cita my girl lakk. hahahah

farah hanani said...

aku takdela wish jumpe laki kacak dan rambut ala2 korea tutup mata tue. semak pkiran.

aku cuma harap gabungan aku dan dia berlandaskan biz semata tp akhirnya menjadi biz hidup. oke tak?? haha..

takde langgar2 then fail terabur n tolong kutip2..
laen hal jumpe dlm lif then borak2 n si dia rupanya technician komputer dan bermulalah kisah asmara...hahaha.

kalo cta how i wish to meet my soulmate tak habis derrr...

ika honey bunny said...

JKAH JKAH JKAH. huda jiwang. jomn nyanyi lagu kalau cinta aliff aziz jom. kahkahkah.. kalu aku pun aku pilih no 2 tu. lebih kurang same la kisah cinta aku ngn redza minhat. wakakakakakakaka

Anoneemus™ said...

I jumpa jodoh i di kedai buku di KLCC akibat LRT stuck.

Tak, kitorg tak berebut buku puisi limited edition.Yang itu klise, kan?

Nurul Huda Rahim said...

cik sha,
haha. oh ye ka? bkn alaf 21 punya cerita eh? keh keh keh. ewah jumpa kt library. ilmiah giteww. haha.

john bert,
bangang bangang bangang. haha.

kembatolo,
lorh. sbb tu aku ckp "how do you wish". kau bayangkan ja la dulu. hee.

zana,
gong chan hensem oi!

nani,
tak professional duh. kata nak bisnes. jadah jatuh cinta plak tetbe. haha.

ika,
haha. nnt aku donlod lagu tu oke. tp aku lg suka layan lagu justin bieber. bieber need somebody to loveeee! awwww. peh. tp redza minhat tak follow blog kau pn?

anoneemus,
auch. klise yet dramatik. haha. bkn berebut majalah mangga ke?

hannamaruku said...

aku kan aku kan

aku mmg salu cite pasal orang tu kat blog pastu aku pasti memang dia baca blog aku lepas tu kan kan kan kan lepas tu dia cuba menjejaki di manakah rumah dan nombo fon aku secara gps lepas tu lepas tu dia dah tau alamat rumah aku kan lepas tu dia tros bawak mak dia masuk merisik aku.

dan orang itu mesti lah farid kamil kan kan kan

Nurul Huda Rahim said...

kau dgn ika elok la duk serumah. perangai serupa mengkarung. kah kah kah.

Rara Nasiha said...

aku nak jumpa soulmate aku time daki gunung. die hulur tangan nak tolong aku daki. auwww. haha

Nurul Huda Rahim said...

fulamak. canggeh gak tu. haha. tp kalau dia yg suh kau hulur tgn tolong dia daki cmne? ngeee.

Zulfahmi Abidin said...

Huda ngok ngek kepale kemek.sebab tuh otak ketat. Ko sebenarnyer pikir nk kawin kan? kan huda kan?? ko ngaku jelah weh.aku tawu dah.^__^ pfft. p/s ko tuh mcm cerite drama korea pulak aku tgok.hahahha.

budakhitam said...

aku kalau boleh soulmate aku tu bukan budak sekolah aku lah. budak sekolah aku semua dah tau perangai aku macam mana. tak best lah.

yang lain lain tak kisah lah. jumpa dalam blog ke, sama bas ekspress ke, gaduh kat traffic light ke *cliche abes*, dia cashier 7eleven ke, janji jangan budak sekolah aku. atau budak U aku. okbai.

abdul azim b mohamad isa said...

soulmate?

Susah
Otak Ketat
Untuk
Leraikan
Memori
Akibat
Teringat
En. Xavi.

Nak beli coffemate pun kumpul duet dengan roommate. Camne nak ada soulmate??

Anoneemus™ said...

Tak. kitorg berebut URTV yg ada poster Dr Rozmey.keh keh keh.

cEro said...

haha, org kata jodoh pertemuan di tangan tuhan..
p/s ko mmg epik..hahahah

Nurul Huda Rahim said...

zulfahmi,
ahaha. mana ada. aku cuma tak sabar-sabar nk jd isteri ceo ja neh. tp takdak ceo nak minang aku pn. wakakaka. mmg drama korea kot! ngaaaa!

budakhitam,
peh. apsal nama kau cmni neh?

abdul azim,
wawww. pandai taw u neh. i loike. ekekeke. kena ah songlap gf roomate. baru ada soulmate. eh? keh keh keh.

anoneemus,
amboi. sweet couple taw korang neh. sama-sama beridolakan dr rozmey. haha.

cero,
yerp betul tu. epik ka? weee. makaseh oi! :p

Oreo said...

yg no 2 tu best !

x de soulmate lagi lah.baru 15 tapi sibok jugak nk tau pasal soulmate2 ni.

yg p/s tu klise cite korea kan

budakhitam said...

tahun baru. nama pun baru. semangat je tak baru.

semangat aku pinjam semangat 5 tahun lepas.

faiq said...

yek....team ape yg klh mlm td tu?
cap aym..chelsea leh mkn 7-0 mggu lps..

Ann said...

how i wish? tak pernah bayang kan lah b4 ni, tp aku sllu tpk mcm mane aku akan jmpe my soulmate..tp kalo kene mcm situasi no 2, lg mantap.......

Nordin said...

singgah sini :)

Luahan hati lelaki kepada wanita

Nurul Huda Rahim said...

oreo,
haha. alolololo. muda nya adik neh. blaja kasi habes spm dulu baru pk pasal soulmate oke. hee.

budakhitam,
keh keh keh. gambar tanak baru plak? :p

faiq,
peh team apa ye yg bakal beraksi di europa league musim depan?

ann,
haha! apa lg. jom g kenny. ngeee.

nordin,
thanx ;)

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.ko berangan je ceo nak pinang ko.haha.nie la effect bile bnyak sgt tgok filem korea.^_^

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.ko berangan je ceo nak pinang ko.haha.nie la effect bile bnyak sgt tgok filem korea.^_^

budakhitam said...

gambar? gambar tayah baru sangat lah kot. hah

Nurul Huda Rahim said...

zulfahmi,
takdak ah. aku byk tgk cite samarinda ja. tehee.

budakhitam,
tak best doh nama kau. tuka ah. hee.

budakhitam said...

yeh? ala..nanti ah.

e-liex said...

sebagai pengguna setia public transport

lrt sesak >> nak terjatuh >> tetibe dier sambut (wooahahh! novel sangat) >> hape lagi? hepy ending

takpun, kalau cam cerpen ni?
http://e-liex.blogspot.com/2009/12/contest-aku-dia-camera.html

Zulfahmi Abidin said...

samarinda?? ape kebendenye tuh?? boleh makan ke weh? aku tak tgok tv lah.

Nurul Huda Rahim said...

selipar buruk,
yeah! nama dah tuka! haha.

e-liex,
peh. dlm lrt sume pervert. harap maklum. haha.

zulfahmi,
euh. rural lah kau neh. haha.

Si DauN CeRi said...

tak kesah pon nak jmpe soulmate mcm mn, tp slalu berangan jmpe jodoh kat epot ataupun dlm kapal terbang.. mn tau ley dapat pilot. bukan pen dakwat basah pilot tu aww, pilot yg bawak boeing airbus tuh.. kikiki

Nurul Huda Rahim said...

ni pn mcm dipengaruhi cerita korea ja neh? buat-buat pengsan nnt ada lelaki kacak tolong kan? haha!

wani ezryl * said...

tgh bloghop. best jugak blog ko ni xD dlu time muda remaja *HAHA* angan2 nak jumpa skater yang superhot, kat skatepark. pastu gaduh x800, jd best friend, pastu without realizing.. fall with each other. lolx (pengaruh tv agaknya ni) :P

Nurul Huda Rahim said...

peh. sk8ter boi la ni kira2nya? haha. pengaruh lagu avril lavigne pn ye gak neh. ekekeke.

Related Posts with Thumbnails