Saturday, January 29, 2011

perangai jgn nak tapir sgt boleh tak?


"mende apa ayat yg selalu nak kasi tahu kalau kawasan tu under kawalan cctv tu? this area is under apa eh?" tanya kak ree pada aku. 

"em entah. this area is under cctv survi..surviliance? ke survilancer entah? haha" wah lancer aja. dasar mata duitan kau huda. tp lancer sekarang dah tak best. sbb asal nampak lancer je, dlm hati terus "eleh. sebenarnya inspira. mesti kau tuka lambang ja kan?!". demn u inspira. gara-gara kau aku dah selalu su'uzon kt lancer. lancer maafkan aku. aku dah tak tergamak nak minat kt kau lg. sumpah tak sengaja. wuwuwuwuw. eh babak apakah ini? babak sengaja nak panjangkan entri la. mcm kau tak pernah buat. kah kah kah.

"jadah lancer! haha! mende apa weh ayat dia tu London (bukan nama sebenar)?" kak ree tanya kpd kakak London. kenapa nama dia kakak London? sbb dia slalu merasakan dirinya org London. bila speakings, slangs teruss berubahs dans banyaks S ygs akans keluars tibas-tibas. 

"err tak ingat la. apa eh. this area under cctv..." meskipun akak London merasakan dirinya berkerakyatan London, itu sama sekali tidak menjamin yg dia boleh jawab soalan mudah kak ree.

sbb ustazah xabedah (peh stylo plak ejaan dia kalau X. sebenarnya typo. tp sbb mcm stylo, biar ja ah. kah kah kah) slalu pesan 'repeat paper sekali bukan berarti repeat utk satu sem' (sigg, dis is for u oso. yew will neverw walk alowne kah kah kah), maka aku mencuba lg sekali; "bukan under cctv surviliance ke jadah apa tu ke kak?"

"eh bukan lah. lainnnn lainnn. bukan mcmtu bunyi perkataan dia. ada perkataan dia tuhhh. ish. apa eh.." rungut si kakak London. tak puas hati naa dia dgn bantuan yg aku cuba berikan. cis betul.

tiba-tiba kakak yg selalu pakai kasut clarks datang.

"kak apa ayat yg selalu org tulis nak bitaw ada cctv tu?" kakak London laju ja tanya kat kakak berkasut clarks. 

"emmm bukan this area is under cctv surveillance ke?" sekali lafaz ja kakak clarks jawab. mcm biasa. kalau kau dah pakai kasut clarks otomatis vocab english kau akan hebat. mcm clark kent *tiba-tiba*.

"haaa! betul lah tuh!" kakak London senyum. mata dia bersinar-sinar tanda gembira gila. mcm muka org yg dah lama kawen tp tak berjaya mengandung tiba-tiba lepas makan biodex terus boleh mengandung. 

aku pandang muka dia kelat. cis. kentut lah kau. salah sket ja pun. ye lah. aku pakai kasut cap kamdar ja. mana layak nak sebut perkataan canggeh mcmtu. aku layak sebut a for apple b for ball ja kan -.-'. eh ckp pasal ball, tetbe rasa nak apload pic. jap eh.










A for albrighton B for budak C for cute I for i <3 u (tetbe dah I :p) 

WEH WEH kau yg kt belakang tu! apahal kau nak tidur plak tetbe? hidup kau kalau tak merosakkan gambar org tak bleh ke ha?! emo aku dibuatnya. haha. yg depan tu bf aku. wewewe. mati aku kena "blah la lu" dgn bf betul aku kang. eh? huda dah ada bf? ehem. sesiapa yg patah hati boleh buat luahan perasaan kt bhgn komen. sekian terima kasih. kah kah kah. koya. boo boo. oke dah bye.

.end of entry.

18 comments:

shakinah said...

motif utama entri ni sebenarnya nak cakap kau dah tukar status kat fb dari single ke in a relationship with abang-rambut-panjang je kan?


'saya sayang bf saya sebab dia best; - nurul huda rahim, 2011.


aicecece.

sharamli said...

tak puas ati macam mana u b0leh dapat bf dulu dari ai. dang!

Nazirul said...

apa kelas lancer

haha

Zulfahmi Abidin said...

ko kategory kamus bergerak.^_^ cume ko punyer versi songsang lah kan.^_^

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..senget betol la kau ni huda..takpe2..nantis kites belajars cakaps omputihs ehs bagis terers..ahhahaha..

selipar buruk said...

saya patah hati. serius.

okbai.

Nurul Huda Rahim said...

shak,
tak la. motif utama nak ckp wlpn aku dah kapel, aku belum pernah lari sbb kena kejar anjing lalu jatuh lutut luka bagai. kah kah kah. peh siap quote ayat aku. jeles leteww.

sharamli,
eleh. bitaw mofasad!

nazirul,
tuh ar. inspira la baru kelas ek? haha.

zulfahmi,
aku kamus besta. heee.

cik sha,
ngeee. kaus puns terers speakings londons rupas-rupasnyassss. haha.

selipar buruk,
adeh. bkn dah bincang ke hal ni kt fb? haha.

jade said...

haha. ape motif entri ni?

Nurul Huda Rahim said...

motif nya, albrighton comel gila. haha.

selipar buruk said...

tak ingat pulak. yang aku ingat kita sibuk bincang mana lagi sedap antar rocky dan tako tao.

kesian liverpool. suarez tak dapat, abam nando pulak mau lari. ish ish ish. bagai jatuh ditimpa scafolding

eyesoup said...

haha..ok..ini lawak

HUDA said...

kesian..lancer tak bersalah

Nurul Huda Rahim said...

selipar buruk,
aku ingat liverpool amek amar rohidan ja la. pn mantap gk tu. haha.

eyesoup,
auch. thanx! ;)

huda,
inspira yg bersalah. kan? haha.

Razman said...

aku baca komen shax, baru tau betapa lama aku tak on9 dan banyak perkara dag berlaku. maka aku sambung komen di fb.

Nurul Huda Rahim said...

kuno duh kau. baik kau pindah pergi chechnya sekarang. haha.

kakiberita said...

macam2 dia punya mukadimah.. bikin jiwa gelora..

Si DauN CeRi said...

auwwww... miss otak ketat dah berpunye lahhh... sile blushing laju2 ye.

Nurul Huda Rahim said...

kakiberita,
haha. tayah nak gelora bagai sgt weh. rilek rilek sudah :p

daun ceri,
tak macho betul blushing2 neh ;p

Related Posts with Thumbnails