Tuesday, March 8, 2011

jom kita main tunang tunang jom.


HAHA. ramai bising sbb muka justin bieber dgn tomok kt sini lama-lama. eh eh. itu mmg sticky post kot. korang apa taw. awwww. cmne nak buat sticky post pn aku tataw ah. keh keh keh. aku dpt komisen duh biar muka depa lama-lama kt blog aku. haha.

arr sorry la lama tak apdate. bz woh. bz apa? bz apa? gila kau. aku sekarang dah mcm artis. peh. penat duh reply komen-komen kt fesbuk. kah kah kah. aku rasa tahap populariti aku dah saing-saing norlia ghani ja. serius tak tipu. apahal bleh tetbe femes eh?

sebab, aku dah TUNANG! keh keh keh. tak tipu oh. serius dah tunang. mcm tiba-tiba je kn. tp sape kesah. mende ad hoc kan lg org ramai suka? tu pasal fesbuk aku mcm fesbuk artis tetbe. sekejap kang keluar notification "jenab likes your picture" sekejap kang keluar notification "gar this_are yu (euh?) commented on ur photo" kejap kang keluar notification "tomok posted on ur wall" (ewah tomok tak habes habes. haha). so mmg rasa femes habes. sape nak rasa femes tetbe, tips nya senang ja. bertunang lah secara tiba-tiba. haha. sumpah terbukti berkesan. tak caye bleh try buat nnt oke.

meh aku cerita sket eh pengalaman aku bertunang. biasa ja. sbb aku pn baru first time bertunang kn. eh? haha. sbb ad hoc, preparation mcm tak berapa nak ada sgt. nak cari cincin punya la ssh. aku ni dah la tak gemar pakai mende-mende gini. tetbe nak kena pilih plak. aduh. pening oh. rasa mcm nak pitam pn ada. nasib baik la tunang kesayangan tolong pilih. org kt poh kong tu pn nmpk mcm dh hangen ja. bwk bwk kuar aku tanak. bwk bwk kuar aku geleng kepala. bwk bwk kuar aku buat muka. lama gk la duk kt situ. mujur dia org cina. kalau dia org klate, mesti aku dah kena 'nate mu!" sebijik.

nak cari baju pn parah gak. esok nak tunang, petang tu baru aku g try ngusha baju. bila masuk je setiap kedai, kitaorg ckp cmni "kak, nak cari baju tunang". akk kedai pn jawab "oh bleh. sape nak tunang ni dek?" sambil buat muka comel, kitaorg jawab "kitaorg la kak". muka akk tu sumpah mcm tak percaya habes. pastu dia tanya lg "oke. bila tu nak tunang dek?". sekali lg sambil buat muka comel kitaorg jawab "esok kak". hahaha. muka akk tu mcm nak ckp "hoy budak-budak! korang ingat ni main pondok-pondok ke haa? esok nak tunang harini baru terkial-kial nak cari baju?!". heee. ssh weh cari baju. takdak saiz la tak bekenan la. last-last aku bantai ja pakai baju songket aku. lantak la. lawa gak apa baju songket aku tu. cuma lari tema la drpd wane hantaran aku. haha. tp dulik ah!

sumpah malas nak menaip. tepek gambar ja bleh ka? heee. bleh eh.


engrave nama kami. auch. romantik tak? sila jeles. hee.


oh utk kasi korg lg jeles, nah pic dekat sket. haha.


hoy hoy. nak bertunang ke nak main pondok-pondok neh??


tunang kesayangan! i <3 u so much!


oke yg ni dah tak mcm main pondok-pondok kan? ;p


tgk tgn aku. hasil drpd masuk kelab nasyid time skola dulu :p


pandangan matanya menghancurkan jiwa. ewah. jiwang. boleh teka lirik lagu apa tu sekarang. cepat. sape teka betul aku kasi hadiah berupa url fesbuk aku supaya boleh tgk lebih banyak gambar. kah kah kah. tade sape peduli la woyy. blah la woyy. boo booo. oke dah bye.

.end of entry.

46 comments:

MOFASAD said...

camna korang jumpa? citer!

dania said...

tahniah ye, dah bertunang.. ;)

Mommy Fara said...

selamat bertunang...err, bila akad nikahnya?

Cik Mira said...

yeahh congrats huda. tuptup da tunang je. baru je bace kisah pecintaan korang heeeeee kawen jgn bwt seprise pulak tau

eiffel said...

kehkehkeh~

kemain tau, dah tunang~

tuh klo da nk kawen pown wt prepare las min gk ke xP

Nurul Huda Rahim said...

mofasad,
ni pesen malas baca entri-entri aku ah ni. baca entri 'tentang dia' la oi oi oi. haha.

dania,
thanx :)

mommy fara,
heee. tataw lg :p

cik mira,
thanx! korg pn cepat-cepat la ye. heee. kawen buat surprise pn best apa. heee.

eiffel,
haha. tataw lg. prepare last minute kan best? ngaaa.

Liyana Lunia. said...

sampai hati ko

Nadya said...

OMG..masa mula² baca ingatkan ini ialah satu prank..Rupanya betul² daaa..

Tahniah :D

Nurul Huda Rahim said...

peh. jgn gitu dong. maap. aku blanje kau mingo2 eh nnt :p

sharamli said...

patot la macam penah teng0k w0i baju s0ngket tu..

nak teg0r"eh..ni bukan baju yg pakai p mana ntah dlm fb tu ke?" macam tak xsampai hati

kah kah kah.

c0ngret w0i

Anoneemus™ said...

Hoi Norlia Ghani.i'm not a klantanese, tp saja nk ghoyak 'nate mu'.

congratulations. Dulu I cari cincin tunang ada la dlm 13 buah kedai.

and my friend dulu cari baju tunang, org kat kedai kain tu tanya 'awak ni umur brapa?'

ok la tu huda tak kena camtu.

Fadzillah Kamarudin said...

loh...
ingatkan dia main2...
rupanya betul...
t.a.h.n.i.a.h. h.u.d.a.

zety said...

wah wah =)

tahniah.tapi ni cite betul ke tipu tipu mcm main pondok2 tu..hehe

HUDA said...

tahniah weyh! nanti kalo kawen jemput aku tau. hehehe

Razman said...

assalamualaikum KAK huda. semoga hari ini lebih baik dari semalam. dan hari esok lebih baik dari hari ini. 25 tu dah boleh taraf anak dara tua dah tu. cepat2 kawen ye KAK huda. maaf jika status andartu itu mengguris hati KAK huda.

yang masih muda,

razman

selipar buruk said...

tajuk lagu : zzzzzzz
artis : double the zzzzzz

kbai.

De' Nurul said...

puan huda fiwit!!! ^_^ first time aku tengok orang tunang pakai songket. rocks bebeh!!

biasa biasakan lah panggilan puan ye. hahahah

Nobita Sensei said...

wow..fellowship of the ring!

fYZa said...

wahhhh die dah tunang lahh!! aku gerenti tomok frust klu dapat tau neh!

Ery Farieha said...

hiikss congratz kak.
kawen jangan x jemput lak
bangi tu dah mcm kampung ery jugak
ekekeke

moXie A.K said...

akak hud2..
congrats ye..
owh ni la specialnye..kih3..
tp mmg hebat r..
tyme2 tu gak carik bju n cincin tunang..
congrats again kak..

moXie A.K said...

akak hud2..
congrats ye..
owh ni la specialnye..kih3..
tp mmg hebat r..
tyme2 tu gak carik bju n cincin tunang..
congrats again kak..

MOFASAD said...

bagi link weh!

siggplus said...

keluarga yang bahagia datang dari katil yang selesa dan tilam yang empuk.

ingat pesan saya ya?

Taufan Ribut said...

kau punye ayat memang bangan huda..aku rase macam nak langgar kau pakai lori scania...btw selamat bertunang...^_^

ckindollah said...

weeeeeeeee....

selamat bertunang =)

nur hanani said...

mane mangga? hahahah

Anis Che Rusli said...

*angkat kening mulut herot mata langsi. <---- nk gaduh dgn kau jga!

HAHAHAHAHA!

♥CIK SHA♥ said...

huda! ape nih tunang terkejut tergempar? ahaha..siyes terkejut..nak tengok gambo kat pesbuk boleh tak??ki3..

tahniah weh! sesuai2..2-2 comel..^_^

e-liex said...

woaaahhh~~~ ak rasa cam abru bulan lepas baca pasal "tentang dia" congrats~~~

Clarky Afif said...

oi huda

baru tunang dah masuk bilik ka? haha!

Penguin said...

hahaa,comel gler. ni ala ala nurulism jgak ke? tunang cpat.nikah pn cpat. pastu pegi oversea jugak? :)

Nurul Huda Rahim said...

sha,
haha! terus aku private kan album tu tanak kasi org lain perasan. agagaga. thanx!

anoneemus,
heee. hye. nama sy Norlia Ghani :p

fadzillah,
heee. makaseh! :)

zety,
cite betul oi oi oi. kan dh ada pic siap tu. takkan main2 kot. ahaha.

huda,
baik! ;)

man cacat,
vongok. haha. aku tipu kau duh. lalalala. aku sebaya kau ngeng.

selipar buruk,
zzzzz.

de'nurul,
haha. puan? adeyy. tggu ada anak baru bleh pggl puan kot. haha.

nobita,
haha. cantik oh?

fyza,
tomok dah siap tumbuk-tumbuk dinding dah. berdarah tgn dia. wakakaka.

ery,
haha. baik baik. kawen kt ukm kot nnt :p

moxie,
owh. kamu kamu dari fb tu eh? haha. thanx :)

mofasad,
jadah! kt bawah tu ja haaa. adoi.

sigg,
haha. esok gak aku g beli katil.

taufan,
kau punya komen pn bleh tahan bangang. nak je aku langgar kau pakai x6. hee. makaseh!

ckindollah,
weee. makaseh!

nani,
mangga tak sudah! kasi solex kang baru tahu! haha.

anis,
gaduh jadah oi? nak kena tampar? haha.

cik sha,
tehee. bleh bleh. search ja nama Nurul Huda Rahim. nnt jumpa ah. ekekeke.

e-liex,
haha. makaseh oi!

clarky,
zaman 2011 ni semua mende kena cepat dan pantas. kah kah kah.

penguin,
uihhh. jauh naaa. hee. oversea takdak aih. duk mesia pn oke ja. ekekeke.

nur hanani said...

hahaha. jgn marah. not good. hehe

Zulfahmi Abidin said...

gile kentang.jap.sampai hati ko. tak cerite pon pasal dye dulu.xavi je ko cerite kan.grrr

tiqa said...

Wahh, tahniah atas pertunangan. :)

Anoneemus™ said...

You should reread what u wrote in comment box some time ago;

Entri Ini

=)

Nurul Huda Rahim said...

nani,
tak marah. senyum ja ni. haha.

zulfahmi,
eh. kan dah ada entri khas tentang dia tu? haha. terpkse kecewakan xavi. maaf xavi. wakaka.

tiqa,
thanks!

anoneemus,
awww. sweet nya. haha. thanks for that memory :)

irish said...

omg...congrates kak huda!!!!
anyway, selama ni stalker blog kak huda, bile tyme sedih je, suke ar bc blog ni..leyh wat org gelak guling2x! nk add kat fb leyh x?? ahha minat kak huda > dri minat katty peery! cayalah, moga bahagia selalu!!!!

Nurul Huda Rahim said...

awww. terharunya. thanx! nak add fb sila search nama penuh akk. nnt keluar la. profile pic gambar tunang. heee. hey apa kelas katty perry. at least kasi la zaiton sameon ke. baru la ai terasa evergreen. wakaka. thank u so much :)

zeel90 said...

hahaha sbr je ar..okeyh, org dah add! :) sile approve tq..hehe

ENCIK TIKUS said...

sempat tak kalau aku nak ucapkan tahniah ? kalau sempat tahniah lah

Nurul Huda Rahim said...

tak sempat oh. kalau kau nak kasi hadiah sempat ah. teheee.

asnieda aziz said...

sweet jepp :)

Issyaz Wedding said...

hai...kami ada menawarkan full pakej utk 1000pax serendah RM20k (full fresh flower), baju dua pasang, mekap x 2 + 2 dan pelbagai lagi...

juga menyediakan pekhidmatan andaman dan sewa baju pengantin...

berminat sila hubungi aris 0134359383

atau layari issyazwedding.blogspot.com atau www.facebook.com/issyazweddingenterprise..

ain rahman said...

tahniahhhh :D

Related Posts with Thumbnails