Wednesday, March 23, 2011

tentang dia (2).

sebab awk seorang je yg bukakan pintu kereta utk saya di hari pertama pertemuan kita. dan sampai sekarang masih begitu. sampai bila pun saya tak pasti. harap sampai sy mati. 

sebab awk seorang je yg tolong pakaikan stokin dan kasut utk saya bila saya malas nak bergerak sebab tengah period.

sebab awk seorang je yg tolong ikatkan tali kasut saya bila dia tiba-tiba terbuka time saya tengah jalan.

sebab awk seorang je yg tolong kupaskan kulit udang utk saya dan potongkan lamb chop utk saya.

sebab awk seorang je yg selalu bisik 'i love u' kt saya time kita kt escalator dan selalu jerit 'i love u' time hantar sy pulang ke kolej.

sebab awk seorang je yg ikut ckp saya bila saya suruh potong rambut. oke tak. tipu. ex-ex bf yg dulu pun ikut ckp saya gak bila saya suruh potong rambut. tehee. next!

sebab awk seorang je yg boleh buat saya terjaga pukul 3.30 pagi dan menanges-nanges hanya kerana rindukan awak.

sebab awk seorang je yg sanggup pergi 5 kedai semata-mata nak cari eskrem pelangi paddle pop utk saya. 

sebab awk seorang je yg sanggup datang dari serdang ke gombak time saya tengah menanges tanpa sebab.

sebab awk seorang je yg cakap saya cantik walaupun saya tengah selekeh dan cakap saya wangi walaupun saya tengah busuk.

sebab awk seorang je yg tak malu bila saya selalu langgar dan jatuhkan barang di hadapan orang ramai. dah la tak malu, siap boleh tolong angkatkan lagi barang yg jatuh tu.

sebab awk seorang je yg selalu nyanyikan lagu 'no one else comes close' utk saya.

sebab awk seorang je yg boleh buat saya ketawa dan kemudian menanges pada satu hari yang sama.

sebab awk seorang je yg nama Uzair Mohd Asri yg sgt saya sayang dan saya bangga utk kasi tahu semua orang yg "eh dia tu saya punya" :') 


and if you go i wanna go with you 
and if you die i wanna die with you
take your hand and walk away


"kenapa awk sayang sy?"
"em sebab awk sayang sy"
"tp dulu pn ada ex bf awk yg sayang awk kan?"
"ada"
"habes kenapa awk tak sayang dia?"
"sbb dia bkn awk"
"tak boleh la. jawapan awk tak boleh diterima cmtu. awk ckp awk sayang sy sebab sy sayang awk. tp dulu pn ada org yg sayang kt awk. tp awk tak sayang pn kt org tu. faham tak?"
"..."

sumpah saya tade jawapan utk soalan awk ni sayang. yg saya tahu saya mmg sgt sayangkan awak. saya ada cuba cari jawapan utk soalan awk ni. tp mmg tade jawapan. bukan. ada. tp bila nak dilafazkan, mmg takkan ada. tp, tak boleh eh kita sayang orang tanpa alasan? bukan ke kalau kita sayangkan org tu dgn satu alasan ianya dah jd sayang yg tak tulus. maksudnya, bila alasan tu dah tade nnt, artinya kita pn dah tak sayangkan dia. so bila kita sayangkan seseorang tanpa alasan, walau apa pun yg terjadi, kita akan tetap sayangkan dia sampai bila-bila. betul tak? ke salah? oh tak tahu. yg pasti, UZAIR MOHD ASRI, I DO REALLY LOVE YOU SO MUCH. 

cause you meant the world

.end of entry.

36 comments:

hannamaruku said...

onomnomnomnomnom

fYZa said...

somel! somel!

Ery Farieha said...

suit2..
jrg nak tgk akak ceni


ekekeke

afifa anuar said...

gile ah. kak huda jiwang.

Nurul Huda Rahim said...

hanna,
cacat duh. bunyi apa tu? haha.

fyza,
thanks! thanks! ;p

ery,
heh. sweet kan. ai mmg sweet org nya. heee. jarang eh. kang slalu sgt kang korang muntah plak. haha.

afifa,
haha. alahai dek. org tgh angau mmg cmni. ngeeee.

Naddia said...

sebab entry awak yg pnjang nie buatkn saye rase cam bace kejap je

sebab entry awak nie la sy feeling


::sebab rni tarikh anniversary sy dgn bf juge^^

weeeeee~ rase cam terapung apung...
lelaki boleh..apsal pompuan tak boleh?

MOFASAD said...

entri ni best..

next!

piNky LuCiA said...

wahhhhh... bunga2 gituuu...

Taufan Bin Ribut said...

huda menjiwang kan diri jap..hahhaa..

♥CIK SHA♥ said...

amboi..jiwang kemain lg kau huda..memang sgt in love ni..ehehe..

Nurul Huda Rahim said...

naddia,
wah. happy anniversary! hebat gk aku buat entri jiwang eh. smpai terapung2 tuh. haha.

mofasad,
komen neh best. next!

pinky,
haha. tak main ah bunga. org skang main platinum ja. eh? heeee.

taufan,
sekali sekala weh. tak salah kan? hehe. dan ya. entri yg bertajuk 'tentang dia' mmg sume akn jd jiwang. harap maklum :p

cik sha,
hoh. in love la. sayang nak mati neh. ahahaha.

jade said...

suwwitt sangt :)

selipar buruk said...

oke aku terapung lepas baca entri kau. nampak sikit keperempuanan kau.
kikiki

kbai.

mama iris said...

manis..manis...read as sweet ye..hehe

Nurul Huda Rahim said...

jade,
awwww. makaseh adik baru lepas pmr :p

selipar buruk,
haha. sejak dah tunang ni, kena la berlagak gadis sket. hee.

mama iris,
ngehehe. thanx :)

Zana Zingaa. said...

terbanggggg terbanggg ;)

Uyun Aman said...

hope these will lasts =) biasenye fenomena tu berlaku di awal2 percintaan..lame2 semua akan kembali steady, back to normal.hahah

Nurul Huda Rahim said...

zana,
blanje ah tiket kapal terbang utk kami honeymoon nnt ka. eh tetbe. haha.

uyun,
haha. aware that. tp takpa ah. selagi ada, nikmati je ah. bila dah takdak nnt, dendiam sudehh. ekekeke :p

sharamli said...

hudasenget..
sila cepat kawen..kitew nak teng0k baby k0rang..keh keh keh

Nurul Huda Rahim said...

haha. canggeh naa kau neh. terus nak tgk baby kitaorg eh. hebat. hee. nnt ah. pas ada baby aku post byk2 gambar baby aku kt blog eh. ekekeke.

Mommy Fara said...

ok...dah kawen t bolehlah pulak bt entri...

Nape Saya Nyampah Sangat Dengan Awak...

heheheh...gurau je!

eiffel said...

er...jiwang nyer!rasa malu dibaca..tp bila phmkn..ia bermkna..

mb lbh baik beri nota ini utk dia~

Anis said...

aku tk kira. aku nk kau kawen pkai bju wrna hijau.

Nurul Huda Rahim said...

mommy fara,
tehee. bleh minta tips neh sblm kawen kt mommy fara neh. hee.

eiffel,
alamak. kau plak malu eh. sorry la. tade niat nak buat kau rasa malu ke apa ke. hee. cuma tulis apa yg aku rasa. mmg utk dia secara khususnya. tp aku kongsi dgn korg semua gk. takpe kot kan? ;)

ctok^_^chan said...

hrm jad ko nye jiwang. jeles aku. tibe2 rase nak cari pakwe baru dan rase balik saat2 cmni *walaupun da ade pakwe*. hahaha. aku dah rase awang2 ang gini 5 taun yg dulu. nway, welcome to d club. ko da matang dah. dah tahap wajib kawen. so kawen cepat2. da komen aku pjg cm wat entri lak. kah3.

shakinah said...

omomomomomomomoommmm

Nurul Huda Rahim said...

anis,
jadah wane ijau? tanak aku. haha.

ctok chan,
haha. 5 thn. lama duh. bila nak kawen? tayah ar cari pakwe baru. belum tentu setia cm 5 thn tu. heee.

shax,
eh kau tertggl huruf N la. haha.

nursyuhaida said...

kau pehal jiwang sangat?




buat aku nak tunang cepat.tahu?

Nurul Huda Rahim said...

kah kah kah. ni pantun 2 kerat ke apa ni? tunang la woy. best woh tunang. feeling dia lain sket. ekeke.

Oreo said...

Akak,comel sangat

hope akak dan dia bahagia selama-lamanya.Smile.Haha

Nurul Huda Rahim said...

thanks dek! ;)

Nobita Sensei said...

boleh buat filem ni..hehe.

Nurul Huda Rahim said...

mmg skop production dah offer pn :p

fyda_ibrahim said...

sebab awk seorang je yg cakap saya cantik walaupun saya tengah selekeh dan cakap saya wangi walaupun saya tengah busuk.


haha.. cian tunag norolhoda!!

Huda Luna said...

jiwanggg nyee kakak kite ni

Nurul Huda Rahim said...

fyda,
takpa. dia oke ja. dia suka. wakakaka.

huda luna,
ngeee. sekali sekala :p

Related Posts with Thumbnails