Tuesday, August 2, 2011

tentang dia (5) [EDISI BUMPER]


sudah 18 hari menjadi isteri kepada lelaki kesayangan ni :')


hye hye! beria je aku hye. entah ada lg ke entah idak org yg baca blog selekeh aku neh. heee. eh ada ada. aku check nuffnang, ada 35 org yg wajib buka blog aku setiap hari. sumpah tak tipu. makaseh byk-byk kalau anda tergolong dlm golongan 35 orang yg sgt setia meng view blog aku wlpn aku tak apdate. 

seperti yg dijangkakan, ini entri yg ditunggu-tunggu oleh kalian. ewah. kau dah la lama tak apdate blog. tetbe apdate terus nak buat ayat konfiden minta pelempang. haha. tp betul kan? mmg korang tertunggu-tunggu entri ni kan? kalau tak semua org pn, at least si setia 35 org tu pasti tertunggu-tunggu entri ni kan? hee. oke jom!





















ADAKAH ANDA TERUJA? AYUH KAWAN-KAWAN! KITA SCROLL DOWN SECARA BERJEMAAH DALAM KIRAAN 3!!

1! 



2!



3! 



(tak perlu semangat sangat kot huda. siap bold bagai. zzz -.-)


bakal suami yg cuba berlakon tenang. 

di akad oleh abah kesayangan :)

time-time mcmni la kena mengambil kesempatan ke atas kazen sendiri. fungsi imah pd hari itu ialah sbg tukang lap peluh sepenuh masa. hee. terima kasih imah. i love you.

habes akad. mari baca doa. kata org, muka aku persis artis. kah kah kah. dah kau bayar mekap artis, wajib lah dia transform muka kau jd mcm artis. baru lah berbaloi bayar mahal-mahal. ye dop? :p


mas kawen dan bracelet. 


yang ku nanti saat memegang tangan nya. 
sampai nanti tetap memegang tangan nya :')



cium dahi. free advice: time nikah, jgn pakai tudung ariani (yg ada awning tu). nnt susah nak cium dahi.tak syahdu tahu kalau tak cium dahi? takkan nak cium mulut plak? LOLOLOLO.  


he is officially mine :')




oke dah cukup gambar nikah banyak tu? jom tgk gambar mejlis plak



dewan tun abdullah mohd salleh, ukm.


masuk-masuk dewan....


posing bajet-bajet mcm artis sket....


lambai-lambai rakyat jelata sket...


terus makan! HAHA


pesen nak pandang kamera aja setiap masa. perasan artis la katekan. kah kah kah.

acara memotong kek (bosannya kapsyen kau. tak perlu bagi tahu pn semua org dah boleh tahu kot. zzzz)

acara suap kek (kapsyen kau yg ni pun bosan la huda. lg bagus kalau kau tak buat kapsyen. oke dah bye)



tiada kapsyen.


adik beradik suami :D


kwn-kwn skola menengah. mashit, iman, aina, uyun, dan ruskiah. terima kasih sudi datang!



mak abah kesayangan :')



mak abah mertua kesayangan juga :')


adik, ati, dan kak jiyah. comel-comel kan adik dan kakak ipar aku? ;)


huda luna yg cun dan shax ex pekerja secret recipe yg meng claim dirinya cantik (haha. mmg cantek pn). makaseh sudi datang oi.


ada perkhidmatan belon utk kanak-kanak kt mejlis kami. canggeh tak? mejlis kawen tomok pn tade perkhidmatan cmni (tetbe nak gak kasi contoh tomok) haha. 




oke dah habes. hah? apa? tak puas? nak lagi? oke baik. demi kalian...
























NAH!





khas untuk readers kesayangan. terimalah gambar outdoor photo shoot kami :p





buat pose bajet comel mcm artis korea sket. haha.


baju siap masuk longkang. takpa. sewa mahal. lenjan ja selagi boleh.

suami sayang. masih kacak walaupun tanpa bantuan keris di pinggang. ye. sy terlupa nak check time amek baju kawen tu. bila mak andam tanya "eh mana keris pengantin laki? tade eh?". baru teringat. sian suami sy. maaf ye sayang. tp tade keris pn awak tetap kacak habes :')


hensem nya suami saya :D


konon-konon manja. padahal dah penat gila nak bergambar. haha.


i love you so much sweetheart <3


patutnya gambar ni kamera man suruh buat mcm gaya nak sambut belon. tp aku buat gaya mcm aku yg campak belon ke atas. haha. bantai la labu.


baaaaaaaa


chakkkkkk!

dah habes. kesimpulannya, jd pengantin sgt best. lebih-lebih lg bila ramai mak budak dtg bwk ank dia sambil ckp "ni ank sy sibuk nak salam pengantin perempuan. cantik katanya". KAH KAH KAH. sumpah tak tipu oi. ni kan bulan ramadhan. teheee. oke dah habes. bye.

oh eh. kejap. tajuk entri konon-konon edisi bumper sebab nak sekali kan dgn entri honeymoon. tp tetbe malas plak. so apdate nnt lah. oke ka? heee. selamat berpuasa semua! :D 

.end of entry.

24 comments:

nur diana rozali said...

waaaa....tahniah, xsangka da kawen! smoga berkekalan hendaknya..! enjoy life ya! pheww....xsgka, *slme ni jadi silent reader je...skrg rase nak komen jugak!

♥CIK SHA♥ said...

hoi! ko dah jadi bini orang ke huda? wasehh..selamat pengantin baru..semoga berbahagia selamanya..tak lambat lagi kot ek nak wish?kui3..


pssstt..ko comel wei..betol tak tipu!ni kan bulan posa..^_^

nrzmfz said...

gambar tujuh: gambar bjet ayu habes :P

haha.dah tahu mana satu mkcik hafsahh. yeayy :D

rose... (~_^) said...

weh!!!!

saje jer... ^_^

buDAK keCIK said...

serius cantik sis!!

sy pun mau kawen gak! tp blum jumpa lg calon yg sesuai. wahaaha

Mimie.Candy Cane said...

waahhh..dah kawin ko ehh...tahniah diucapkan..ko jgn malas2 update sangat huda..dah berhabuk sangat aku tgk ni..

Puteri Biru said...

OMG.

tahniah beb. tak sangka kau dah 18 hari jadi bini orang?.. how time flies?.. tahun depan dah boleh jadik emak mungkin? bling2 eyes. macam tak caya jek. baru hari tu duk baca kisah cintan kau. ni dah kawen... owhhhhh!

selamat berpuasa bersama suami. sangat sweet ohhhh!

Nurul Huda Rahim said...

nur diana;
hehe. silent reader ye selama neh. makaseh! :)

cik sha;
haha. aku tahu kau tak tipu. ekekeke. thanks :D

faiz;
artissssss oi. kena ah bajet ayu. haha. eh eh. apahal suka sgt? nk jd ank angkat macik hafsah ka? :p

ruski;
haha. thanks dtg aritu weh :)

budak kecik;
heee. insyaAllah ada jodoh kawen la nnt. calon jgn risau. tiba masanya nnt dia akn muncul secara tiba-tiba :D

kok mie;
hahaha. tuh la. habuk penuh dah ni. nak kena beli vacuum baru bersih blog sy neh :p

puteri biru;
makaseh sara! mak org rilek2 dulu. enjoy berdua dulu. ahaha.

shakinah said...

macam neneknenek gila muka akuu. T_T

violetless said...

akhirnya rasa nak komen gakkkkkkkkk...selamat pengantin (tak) baru (dah). semoga bahagia selama lamanya....cun gilaaaaaaaa ahhhhhhhhhhhhh..

Cik Ina said...

wink wink :)
sweetnya korang.
doakan ina cepat kawen eh.
hik3. ^_^

sharamli said...

apasal tetiba nampak tuan bl0g ni macam matang..0k..sebenarnya nak cakap nampak macam tua..kah kah kah..

xdela..lawak je..cantek sgt..teringat entri yang letak cr0wn kejadah tu..nak kasi 0rg ng0rat ke apa ntah..
dah kawen dah dia..

c0ngret makcik!

Clarky Afif said...

hohha! akhernya! tahniah nokk!

padeli said...

oh-mai-god.
blog berhabuk dah tak berhabuk.

untung aaa dah kawen. akhir taun ni aku kawen. jemput datang.

okay dah bai.

Nurul Huda Rahim said...

shax;
tahu takpa. aku nak ckp cmtu takut kau kecek ati plak. haha.

violetless;
hehe. thanks sgt2 :)

cik ina;
aminnn. semoga ina cepat kawen eh :D

sha;
hahaha. nampak matang la. artis oi. kah kah kah. yerp. ada entri edit gambar buh crown. dpt gk pakai crown betul. haha. thanks macik!

clarky;
awwww. makaseh noxs. mak terharu :p

padeli;
heee. kasi kad ah oi.

Zulfahmi Abidin said...

patotlah 10 entry ko sebelum ko kawin bosan. nak kawen2 upenyer.^_^ weh. tahniah atas perkahwinan ko. aku tunggu jgk, igt ade gmbar honeymoon skali.^_^ tahniah okey.^_^

OMG (aku terkejut lambat skit)

Nurul Huda Rahim said...

haha. sekarang entri aku mmg dah bosan weh. nak kena bersara ni gamaknya. kah kah kah. thanks ;)

Fadzillah Kamarudin said...

tahniah huda...
lawa gambaq hang naa...esp gambaq outdoor...

Zulfahmi Abidin said...

alah bosan2 pon aku bace jgk ape.^_^ weh. jgn quit. ko kan nk kene buat entry pasal baby2 lak lepas nie.LOL ko lupe ke?

Nurul Huda Rahim said...

fadzillah;
thanks :). semua pengantin pn lawa. hehe.

zulfahmi;
hahaha. bagus betul pemikiran kau ni ye. advanced kemaen :p

casperakhimi said...

wah terlambat rupanya aku baca entri ni.tahniah both of you.same la aku silent reader gak, ni 2nd time comment. :P

Nurul Huda Rahim said...

haha. oke. terima kasih silent reader :)

Bila Bride+Groom berceloteh said...

Hi..brp rate sewa di dewan tersebut and brp lama booking? hope u can email me the details...celotehbridezilla@gmail.com
tq

Geng NASA said...

Hi..brp rate sewa di dewan tersebut and brp lama booking? hope u can email me the details...nursyahazam@gmail.com
tq

Related Posts with Thumbnails