Friday, November 20, 2009

MAKSUD LMAO, ROFL, AFK, dsb.

Oke. jom kita belajar maksud-maksud acronyms yg selalu digunakan dalam online chatting. nnt org kata kita kuno plak kan sbb tataw maksud-maksud acronyms neh. lgpn kalau pakai acronym neh kan nampak kool? wlpn kita bukan anggota kumpulan kool. eh ritu aku tgk anggota kumpulan kool kt Ewah Ewah, masih kool weh. siyes. boleh menari ag wlpn dah tua. hebat betul. oh terkeluar topik plak. maaf. oke jum! pasneh boleh terus guna ye. baru la kool! haha.

LMAO = Laugh My Ass Off
ROFL = Rolling On the Floor Laughing
AFK = Away From Keyboard
BRB = Be Right Back
FYI = For Your Information
LOL = Laugh Out Loud
TY = Thank You

tu je yg aku taw. aku nak cipta yg baru plak. AFL (Away From Laptop). boleh? haha. ini sempena aku akan AFL for a week. nak g bercuti. sblm tu, hamek pic macik jual nasi lemak ni utk tatapan kalian. supaya kurang kerinduan. gahahah. geli mart betul. gambar ni mmg sengaja di crop. sbb sebelah aku tu org femes. lgpn, dia lg cun drpd aku. nnt aku jd watak pipih plak. ni kan blog aku?



p/s: oh ye. tak payah nak suruh aku belikan ole-ole. mak aku cakap pound mahal. lgpn aku kan mmg kedekut orgnya? gahahaha.

.end of entry.

11 comments:

Huda said...

wow~
uk kah?

Razman said...

ada lagi...

ATMNSBAS

aku tengah makan ni, siapa buzz aku sepak.

ni btol2 ada ni..aku je guna xde org phm..

Ms.Independant said...

Pound? perghhh!
Anda bercuti di mana ni cik huda?

:)

Farah Hanani said...

sengal gak ko nie...hahaha,...

Anonymous said...

bercuti ke mana?..uk ke?..

i peminat u la (ipul)

otak ketat said...

frh hanani,
heh. sikit la.

ipul,
ye. ulu klang ;p

kak frh,
london :)

huda,
kau mmg pandai.

razman,
cacat :p

siggplus said...

hebat

sekarang kita belajar short form bahasa melayu lak

roca = roti canai
migoba = mi goreng basah
miban = mi bandung

otak ketat said...

hahaha. tak tergamak aku nak guna shortform kau tuh :p

faizal jasmy said...

nice

faizal jasmy said...

hahaha

Amirul Irfan said...

Dsb?

Related Posts with Thumbnails