Wednesday, November 4, 2009

MASIH RELEVAN KAH PLASTIK TUDUNG?

Aku cukup yakin wanita-wanita jelita di luar sana mesti pernah pakai plastik tudung masa zaman sekolah rendah dahulu kan? (DENGAR JELITA JE MESTI YG TAK PERNAH PAKAI PN NAK MENGAKU PERNAH KAN?) Ala taw kan, plastik keras transparent yg org slalu wt kaver muka dpn kerja kursus SEJARAH tu. mesti pernah pakai kan? tayah ar nak segan. tgk aku mengaku secara jujur. YA. SAYA PERNAH PAKAI PLASTIK ITU. TP SMPAI DARJAH 6 JE LA. hehe. cakap pasal plastik tudung ni banyak kenangan plak (OH KENAPA AKU TETBE CKP PSL PLASTIK TUDUNG NEH? SBB AKU NAMPAK ORG PAKAI HARI TU. YE. DI ZAMAN 2009 INI. TAK. DIA MANUSIA. BUKAN MAKHLUK ASING). antara kenangan yang paling aku ingat, bila tiap kali plastik tu nak terjatuh, budak lelaki mesti jerit kuat-kuat "WOI! HELMET KAU NAK TERJATUH TUH! WAKAKAKA". hampeh kan mereka? tp aku tak pernah kena la. nasib baek. kwn aku pernah. cian dia. takpa. tinggalkanmerekajauhdibelakangitu. cerita utama yg aku nak cerita bukan itu. tp cerita ini. ketika itu aku di tingkatan satu. 13 tahun (AUW SATU TIGA. SANGAT SIKIT YE BILANGAN ITU). di asrama, macam biasa kalau ada jual apa-apa mesti kecoh satu blok. al-kisahnya, ada la dua org kakak senior yg menggembar-gemburkan bahawa mereka ada menjual plastik tudung yg sangat cantik serta datang dalam pelbagai warna yg menarik. murah lagi tu. ramai la adik-adik junior yang  ternganga sambil mengangguk dengan laju bila dengar pasal plastik tudung tersebut. semua org dijemput hadir ke bilik mereka malam tu. aku? tak. aku tak pergi. sbb akk dorm aku dah sound awal-awal. jangan pergi kata mereka. tapi sbb teringin gak nak tgk, aku pn mengintai la ikut katil atas (KAMI BERJIRAN). tepat jam 8 mlm, betul ramai org kat bilik mereka. siap penuh bilik, smpai ada yang duduk kat tangga utk melihat plastik tudung itu. "OKE. TERIMA KASIH LA SBB SUDI DTG. HARI INI, KITAORG NAK TUNJUK PLASTIK TUDUNG YG SGT CANTIK YE. KALAU KORG PAKAI, SURE ELOK JE TUDUNG KORG. DAN PLASTIK NI TAKKAN TERJATUH DRPD TUDUNG KORG WALAU MCM MANE SKALIPUN" kata salah seorang akk senior. semua berdebar-debar (EH. MANA AKU TAW SEMUA ORG BERDEBAR-DEBAR? SEBENARNYA AKU YG BERDEBAR. HAHA. SO AKU GENERALIZE LA KAT SEMUA ORG). "HAA!! NI LA DIA PLASTIK TUDUNG TU! CANTIK KAN?! SAPA NAK BELI? 2 RINGGIT JE" "AAAAAHHHHHH!!!!" jerit hampa adik-adik junior. "HAHAHAHAHAHAH!!!" ketawa jahat akak-akak senior.
























sambil di tangan mereka memegang sekeping cermin tingkap asrama berupa seperti plastik tudung. cuma sedikit besar. bkn. betul besar. ye. transparent juga. duh. aku syg akk dorm aku. haha.

.end of entry.

19 comments:

zelo55 said...

xleh blah akak dorm tuh..
jahat bagai nk rak...
semata-mata nk gelak jahat sggup ajak junior dtg bilik..
smpai cmtu skali...
dlm kes ni...bleh dikire well planned gak la...ngeh3...

kepada kakak jual plastik tudung : aku thu korang pon pkai plastik tudung gak time tu...jgn tipu laaa...hahahah!

Edriena Hazelina said...

haha!!! seb baek huda x g tengok. akk pon penah pakai gak. tapi mase form 1 jek. makne nye mase tu huda darjah 6. hehe..

tapi rase nye sebulan jek pakai.. sebab xtahan la.. panas..so, xsempat la nak kene tegur 'helmet jatuh'.. haha!!!!

otak ketat said...

zelo,
baru kau taw dlm dunia ni ramai kakak yg kejam.

kak syma,
hahah! nasib baek. segan kot. duh.

Ms.Independant said...

Hahaha.
Klaka la entri ni.
Guling2 akak bace.
Cam dpt bygkan situasi mase tu ngan huda yg intai2 kat lua...
Hehe

:)

otak ketat said...

heh. comel kan? :p

dhuha sakeenah said...

SMATKEM eh? dorm mana tuh yang buat cam tu tuh? (oh, tolongla jangan sebut dorm 5 - sebab tu dorm aku :p)

mamah

otak ketat said...

haha. yep. smatkem. em tak igt la dorm bpe.
yg pasti kak syikin dgn kak syima kot nme
depa? rase mcm mmg dorm mamah je? kekekeke :p

sharamli said...

hehehe..penah gak pakai..sampai 1 ari tu..dy0rang kec0h2..sp yg pakai tu nnt dapat kanser 0tak...mengarut je kn...

otak ketat said...

haaa? kanser otak? wakakakaka. lawak kot.
plastik tu bley kuarkan radiasi kah? heee.
ngarut je. jeles ar tu tareti nk pakai kot :p

raudhah said...

awat hang imbau kenangan lame??
hahahahah...

aku x pernah la terkena tai hampir2..
nasib baik ader yang dah bagitau awal2.. hahahah
tapi memang klakar giler time tuh..

otak ketat said...

haha. sbb terigt la. adoi. akk dorm kau kot?

teh said...

ho yeah!!

da kua pun box ni...hehe
aku baca bismillah tau kali ni

otak ketat said...

haha. tu ar. kan aku dh ckp :p

Ummu Thana' said...

Huda..awak form 3 murni masih pakai 'helmet' lg laa..kite igt..haahahaha

otak ketat said...

eh. ye ke? mane ade ar. ni konspirasi nak
menjatuhkan i la neh :p

raudhah said...

hahhaha.. uda x nak ngaku.. dah kantoi..
huhhuhuhuh...

aah akk dorm aku, tapi akk dorm ko pun terlibat same...
kak julia,, hahahha

otak ketat said...

heh. ye ka? patut la die tak kasik aku g. tanak
diperbodohkan oleh die kot. wakakak.

sLuMbeRsUdEy said...

skang 2010 br nak sebok komen2. saye penah pakai dulu. pastu tiap2 mase kene lap plastik tu punye peluh.

otak ketat said...

takpa. nak komen tade expired date. haha. tu ar. leceh gila kan? pastu habis kotor tudung kt belah bawah tuh kan sbb jd mangsa tmpt lap :p

Related Posts with Thumbnails