Sunday, September 19, 2010

entri malas (perut penuh kueh raya).

hye semua! lama kita tak ketemu ya. keh keh keh. amcm? berapa kg naik lepas raya neh? berapa ramai yg kerap kali menyumpah mesin penimbang berat sambil menghentak-hentak mesin tersebut? lepastu berapa ramai plak yg asek dtg blog aku, tp tgk tade apdate lalu tetbe rajen menyelongkar entri-entri lepas? (boooo boooo) hahaha.

oke. meh cerita sket pasal raya aku lah. em biasa ja. mcm thn-thn lepas, beraya kt johor lah. i'm johorean u noe (tak perlu speaking kot. johor pn masih dalam malaysia. bukan dah masuk london -.-). sebab tade rumah mak mertua, maka raya ke 3 dah balik selangor.

habis dua perenggan dah. hebat gak aku buat entri wlpn tgh malas. haha. oh ya. aku masih dpt duet raya! tp tak byk lah. ada la  dlm 40 hengget. alhamdulillah. rezeki anak. lepas la belanja nak beli horlick buat stok utk puasa thn depan. ya lah, nnt kalau anak aku liat nak bangun sahur, boleh la aku buat ho ho ho horlick eyh?! kah kah kah.

sebelum berpisah, (eh nak berpisah dah? dasar pemalas. bkn malas, cuma otak tepu dgn kueh tart ja) hamek la dua keping pic raya aku haritu buat tatapan kalian yg berada nun jauh di egypt, jepun, norway, brunei (jgn nak pertikaikan plak betul ke ada org kt sana baca blog aku. aku check nuffnang aku taw. tetiap bulan ada. wakakaka), spain (xavi baca blog aku bila dia tade match), indonesia (raffi ahmad ckp dia suka blog aku), USA (david archuletta pn rajen gk baca), dan semua lah. semoga berjumpa lg. bye!

sbg seorang pelajar yg tidak berjaya mendapatkan tajaan JPA mahupun MARA, wang saku mmg sgt sukar diperolehi. tetapi setelah menjual wan drup parfume, wang saku sy mencecah puluhan ribu ringgit. wawww. terima kasih wan drup parfume! kerana dirimu, diriku wangi berbau uwang. -Nurul Huda Rahim, pelajar IPTA.

sy Nurul Huda Rahim, mengucapkan selamat hari raya kpd semua pembaca blog otak ketat. anda semua mmg sgt-sgt-sgt TERBAIK! minta maaf utk segala salah dan silap. yg ada terkecil hati, jgn simpan dalam hati, jom kita jumpa kt lorong hj taib kalau tak puas hati (aku jual pantun hati 3 kerat ni. ada yg berminat nak beli?). yg ada buat open house, boleh la jemput sy. jemput tu bermaksud "hye jemput la dtg open house rumah i" beserta pakej "oke. tunggu depan rumah ye. jap lg i jemput u". keh keh keh. boleh?

.end of entry.

34 comments:

farah hanani said...

baju raya ko sama ngn uyun ka?? tahniah~!!!
kalian kawan sehati sejati..
cantik~

Firol said...

kalu besor camni memng xkan bagi dah duit raya

ishiko said...

selamat hari raya... huhuu... seronok, still dpt dwet raya...

Greenee said...

"sebab tade rumah mak mertua, maka raya ke 3 dah balik selangor"


HAHAHA! :D agak agak kalau ada kat mana eh, ahaha!

Razman said...

kalau nak kaya cepat, jual dadah. ramai nak lepas gian dah raya ni. apa? ingat penagih tak reti puasa?

Anis Che Rusli said...

weh, nik aziz baca blog kau. thu tak?
dan aku rasa kau sorang jelah yg pling comel wktu raya. tkde org lain :P

otak ketat said...

nani,
haha. sama ka? uyun sebuk tiru aku dowh. tension gwe. dari zaman skola sebuk nak sama barang dgn aku. kah kah kah.

firol,
ala cekgu. nak duet raya! 2 hengget pn jd ar :p

ishiko,
selamat hari raya gak! err tak dpt dah ke? takpa. tak dpt duet raya, kueh raya pn oke what. hee.

greenee,
hehe. entah. spain gamaknya. keh keh keh.

razman,
kalau jual glitter rambut agk-agk boleh cepat kaya tak?

anis,
ha tu la. ada gk dgr-dgr cite. tp tak konpem betul dak. tu psl mls nak tulis. segan aih. blog aku ni dah ar tade unsur islamik. haha. ceh. perli baek punya. hee.

Clarky Afif said...

aww...posing nampak ketiak!

otak ketat said...

awww. nasib baik pg sblm g solat raya sempat veet dulu. kah kah kah.

siggplus said...

gamba nak comel-comel saja. kau ingt kau hotstuff?

otak ketat said...

hotstuff mmg tidak. mahal dan berkualiti mungkin ya. haha.

fadh_q said...

aku harus berterima kasih bebanyak kat ayah aku sebab kasi aku baju melayu yang macam kat default facebook aku raya kali ni. haha.

otak ketat said...

mula-mula, aku pn mcm nak berterima kasih kt mak sbb pilih baju raya ni. tp bila aku tgk pic kt fesbuk kau, aku rasa mcm nak mengamuk ja. mujur iman di dada masih menebal.

fadh_q said...

baghus. alhamdulillah. oh terima kasih juga kat mau kau yer.

otak ketat said...

kirim salam kt ayah kau. ckp kt beliau, aku ada hal sket nak setel dgn beliau.

Aidi-Safuan said...

ah ko. aku datang umah ko, asyik tutup je. biler nak open nyer?

otak ketat said...

eh kan aku mmg dah blocked kau dr frenlist aku? sbb tu la tiap kalau kau dtg rumah aku tutup! wakakak.

Kuwe said...

kita datang rumah dia hari tu. buat tak kenal pulak!

otak ketat said...

la! yg muka iras-iras asamoah gyan tu ka? sorry la. tak perasan! maap ye. haha.

Anoneemus™ said...

Klu buat open house sila JEMPUT saya di Kajang. trimas.

Razman said...

cilake sguh. tu bukan glitter. rmbut aku mmg semulajadi cmtu shiningnye.

otak ketat said...

anoneemus,
hehe. 2/10 nnt. kalau makan di pizza san fransisco, sila JEMPUT saya juga. trimas.

razman,
macik temah depan rumah aku yg hampir buta seumur hidup tu pn tahu itu glitter razman. hak ptuih! semulajadi konon. kau igt kau chamakh ke?! eh. mcm tade kaitan. dah bye.

Shafique Laiho said...

Lu punya otak boleh tahan ketat..

otak ketat said...

lu punya komen pn boleh tahan ketat gk. hehe.

Aidi-Safuan said...

ah ko! gedix ar!
menci! menci! menci!

otak ketat said...

haha. taip menci dgn ejaan begitu sebanyak 3 kali plak tu. kau lg gedik!

Aidi-Safuan said...

ala,aku comey. Xpe. Ada excuse

otak ketat said...

ye lah kan. muka iras-iras justin bibir. mmg comel sgt lah! awwww. ngahahah!

Aidi-Safuan said...

haha... ko tertinggal huruf "e" dekat perkataan justin bibir tuh. sila betulkan okay. :)

piNky LuCiA said...

light blue.. cantik..

otak ketat said...

aidi,
eh tanak tanak tanak. mana ada tggl. betul dah tuh. wakakaka.

pinky,
makaseh! :)

Aidi-Safuan said...

haha.. light blue la sangat. ko nih kalau bab blue nih, suker jer erk. :P

otak ketat said...

ya la. aku suka blue. kau suka bieber. oke ar tu. masing-masing ada minat tersendiri. ngahaha.

Aidi-Safuan said...

hahahahaa.... siot ar ko! menci menci menci..

Related Posts with Thumbnails