Monday, May 16, 2011

ini mmg boleh mengundang 'unfriend' di hati.

hey hey. memandangkan aku nak kawen nnt (haha tanak kasi tahu bila tarikh nya. nak buat pengumuman terkejut tetbe nnt. aku kan gila glamer sket? :p), maka aku ada hobi baru sekarang. yakni membuka fb dan mengusha gambar kawan aku kawen. ye lah. mana yg baik, yg boleh aku ikut utk mejlis aku nnt, aku jadikan tauladan. yg buruk aku jadikan sipadan (LOLOLO protes nak g sipadan la tu. ehem, sayang. kalau awk baca entri ni, tolong la bwk sy g sana satu hari nnt ye :p). mana yg aku rasa oke, aku pn "OH BLEH AH NI BUAT CMNI TIME MEJLIS AKU NNT". mana yg aku rasa buruk, aku pn "HUKALOH. GILA TADE TASTE. MACAM NI KAU PANGGIL MEJLIS KAWEN KE OI?? DAH SERUPA MAJLIS JAMUAN AKHIR TAHUN KELAS 6 KENARI JA!" haha. tak. tak. kejam sgt. tak baik kutuk mejlis kawen org. nnt org kutuk mejlis kawen kau padan muka. huu. 

biasa ah, kalau kau kawen hari ni, takkan malam tu juga kau apload gambar kawen kau kan? malam tu mesti ada misi yg lebih penting. kejadah plak nak apload-apload gambar. haha. silap haribulan, terus lupa password fb kan lepas kawen. happy sgt dah kawen. hee. so kalau mcm pesen aku ni yg tareti menyabar, maka aku akan buka pej kekwn lain yg pergi mejlis kawen tu. bleh ar aku usha sepam dua gambar kawen kawan aku tu. maka di sini lah kejadian masalah nya berlaku. tajuk album meriah dah "MY BESFWENZZ WEDDING", "HARI PENYATUAN HATI EX-RUMATE KU YG RAJEN PAW CEKEDIS AKU DULU", "MEJLIS PERKAHWINAN SITI NUR TUKINAH BT HAJI MOHD HARUN", "SOLEMNIZATION OF SELLY & ABDUL KASSIM" etc. 

tp bila kau buka, perghhhh. penuh muka dia dgn kekwn lain berposing ja. ada yg buat mulut muncung sket. ada yg buat pis terbuka luas kemudian di rotate kan 90 darjah ke kiri dgn posisinya diletakkan di celah mata kanan. ada yg buat bentuk love drpd tgn masing-masing (ataupun sebelah tgn dia, sebelah tgn kwn lain. awww shooo shwettt). dan bermacam-macam gaya lg la. dahtu gambar pengantin?? ada la terselit sekeping dua. tu pn dari jarak kejauhan 12 km. yg lain-lain gambar, cuma nampak hat kain pengantin sket, tangan pengantin sket, dan veil pengantin sket. adeyyy. kuciwa weh. aku nak tengok gambar pengantin. maka kau seimbangkan la nisbah gambar kau dan kekwn dgn gambar pengantin. kalau tak boleh 5:5, mungkin boleh 3:2 ke. ini tak. ada ke 4.99:0.01 -.-

ada yg lg teruk, langsung sekeping gambar pengantin pn takdak! dgn door gift bley plak kau amek gambar kan. dgn pengapit lelaki yg muka mcm jared padalecki lg laju kau amek gambar kan. tp dgn pengantin haram tade amek nya. aduhai. cmtu kau tayah buat album bertajuk meriah sgt ah. sumpah kasi harapan palsu nak mati kt org mcm aku neh. haih. kecewa. tolong ubah sikap ye kawan-kawan. dah sekarang kau pergi delete album mcmtu kalau kau ada buat. sblm aku unfriend kau. kah kah kah. oke dah bye.


CONTOH BAGUS

row pertama ada la 2 3 keping gambar kwn.
row ke 2, 3, 4, dan seterusnya, gambar pengantin. bagus!
(ehem uyun. gambar kawen aku pn tolong buat  mcmni ye nnt :p)



CONTOH KURENG

err. td dah buat dah. tp takut org tu terasa. maka dah delete.
ala tp faham-faham sendiri ja la kan? jgn kan row pertama, smpai ke row dua puluh tiga pn belum tentu ada gambar pengantin. sume gambar dia dan kekwn dia ja. huuu.


p/s: sape g mejlis kawen aku nnt pastu apload gambar kt fb siap buat tajuk album "WEDDING OF THE YEAR: NURUL HUDA RAHIM & UZAIR MOHD ASRI" tp gambar aku sekeping haramjadah pn takdak, mmg aku kasi penampar berkelajuan 12.23 km per jam ja!

.end of entry.

8 comments:

MOFASAD said...

k

Razman said...

akibat entri ni, aku syak orang taknak datang majilis kawen kau. haha

♥CIK SHA♥ said...

amboi..ni memang eksaited nak kawen dah ni nmpk gayanye..kui3..

Nurul Huda Rahim said...

mofasad,
gambar geli oi oi oi. haha.

rajeman,
haha. sorry la. jemputan aku mmg limited pn. mejlis high class la katekan. ekekekeke.

cik sha,
haha. eksaited gila weh. tak sabar. keh keh keh.

nur hanani said...

entri yang bermanfaat. boleh jadi gak pikir due kali kot nak g ke x. hahaha. apa2 pun tak dapatle nani nak g ye, minta maap. buat awal sangat sape soh. kui3

Nurul Huda Rahim said...

hahahaha. shhh. jgn pecah rahsia nani. ekeke. takpa. doakan kami bahagia dunia akhirat pn dah lebih drpd cukup :)

Anoneemus™ said...

Beb, klu pengapit muka cam Jared Padalecki, I pun akan terlupa utk amik gambar pengantin.kahkahkah.

Klu muka dia mcm Jensen Ackle lagi la lupa kut.

Nurul Huda Rahim said...

HAHAHA dah tahu dah. i kawen nnt tamo pakai pengapit ah :p

Related Posts with Thumbnails