Tuesday, May 10, 2011

comeback yawww!

kah kah kah. tajuk tamo kalah. dah mcm zaiton sameon yg lama menyepi tetbe nak kuarkan album baru ja bunyinya. hee. mungkin tak bpe nak comeback sgt kot. tak tahu la. bergantung pada tahap kerajenan. hoh. lama gila tak apdate. mau sebulan lebih dak? dulu zaman-zaman tade tunang, seminggu tak apdate pn dah menggelupur. risau blog tak apdate. nnt viewer lari. haha. sekarang sebulan lebih tak apdate pn rilek ja. buat apa nak kejar viewer. baik kejar tunang sendiri. lg best. mreowww. kah kah kah.

maka sebab aku baru lepas makan spaghetti td, meh la aku apdate blog sket. dulu zaman sekola menengah, aku benci gila subjek fizik. sumpah menyampah oh. bila baca ja soalan dia "AHMAD SHAHBUDIN MEMPUNYAI BERAT BADAN 120 KG (obesiti taw ahmad shahbudin ni. mesti time skola dulu asek mkn nasi lemak ja hari-hari). BELIAU INGIN MENOLAK KOTAK SEBERAT 2.3 KG SEJAUH 1.2 KM. BERAPAKAH DAYA TUJAH YG DIPERLUKAN OLEH AHMAD SHAHBUDIN UTK MENOLAK KOTAK TERSEBUT?" pehhhh. mende apa ni? kau nak tolak kotak tu kau tolak ja la. jadah mende nak kira daya tujah bagai oi? jumud habes kan aku ni. marah org-org yg minat fizik. hee. tp sumpah la aku tak faham utk apa kena kira daya tujah bagai tu ha?

oleh kerana aku tak suka subjek fizik, maka time cekgu sebuk ngajar kt depan, aku duk ngelamun kt belakang. bila cekgu tulis nota, semua budak-budak menggelabah salin selaju mungkin. takut tak sempat salin. yg aku rilek ja duk delay 5-10 minit. amek mood katanya sblm nak salin nota. takut tgn cramp. keh keh keh.  

ada satu malam tu, cekgu aku buat kelas tambahan. zaman tu guna ohp nak tulis nota. lepas dia siap tulis nota kt plastik ohp, dia pn suruh kitaorg salin "oke semua salin cepat ye nota ni" kata beliau. maka menggelabah la budak-budak ni tertunduk-tunduk khusyuk salin nota. sebab aku malas nak salin cepat-cepat, maka aku pn usha ja cekgu aku tu. angin kipas kuat sgt time tu. utk kasi plastik ohp tak terbang, cekgu aku pn keluarkan sesuatu daripada poket seluar dia. aku pandang mende tu sambil gosok mata dua tiga kali. pehhhh!! betul ke apa yg aku nampak ni???? dia ni biar betul??? 

















ya, mari kita main peraduan teka dan menang. soalan terkumpul untuk minggu ini: "MENDE APAKAH YG DIKELUARKAN DRPD POKET CEKGU AKU ITU?" sila hantarkan jawapan anda pada kotak komen di bawah. next week aku kasi jawapan oke? hehe.

















oke tak payah nak next week sangat la. kau tu dah la tgh malas gila nak apdate blog. entah-entah next month pn belum tentu kau apdate blog. haha. meh la aku sambung balik cite td. bila dia keluarkan ja mende tu, aku dah sedikit terlopong. dah bersedia nak gelak gila dah ni. mujur dia cepat tersedar. dia pn "eh oh. mcm mana plak boleh keluar mende ni" sambil laju dia sorok balik dalam poket dia. muka dia merah habes time tu. aku nak gelak pn tak smpai hati. tp nak gelak sorang-sorang pn mana best. budak-budak lain tak sempat tgk pn. semua tekun salin nota. rugi oh depa. nak taw mende apa tu?? 

peh baru nak apload gambar. kasi unsur saspen sket. tp line cap siput sedut membataskan segala-galanya. tak berjaya apload gambar. sebenarnya mende yg dia keluarkan tu ialah TWEEZER. ya. mende utk cabut bulu ketiak tu. normal la tuh. on the way nak pergi kelas tambahan cabut bulu ketiak sedas dua dulu. baru la barakah sket ngajar student-student. ye dak? hii hii. neway, fizik sy time spm dulu B3. terima kasih cekgu. berkat tweezer barangkali. keh keh keh. oke dah habes. bye bye bye. nak g sambung kejar tunang balik :p

.end of entry.

21 comments:

Si DauN CeRi said...

wooo.. rindu ah kat blog nii.. tu laa..dok sebuk kejar tunang ye.. kekeke takpe ah, jgn lupa tepek kd jemputan beso2 kat sini nnti kalau nak buat majlis.. heee

kembatolo™ said...

cabut dalam kete ke? fuyooh! hahahaha

kembatolo™ said...

cabut dalam kete ke? fuyooh! hahahaha

cik heroin said...

haha, sabar ajelah

Zulfahmi Abidin said...

hihihi.ko nie. ko jgn anggap semua lelaki same.aku mmg tak bawak penebas tuh okey kemanasaje.^_^ weh.Rindu ko punyer entry yg tahap cipan lah. update lagi besok eah..

farah hanani said...

cikgu fizik mana ko kutuk ni scot??

Anoneemus™ said...

Dulu seorg lecturer I dikatakan rampas suami lecturer lain.pastu dia sambung PhD.
then masa dinner orientasi junior, dia dtg, dgn lelaki tu.
My classmates cakap, berani dia buat comeback macam tu!

I was like, huh? a comeback?
haha.LoL!

Razman said...

tak lawak pun huda?

padeli said...

aku bukak dashboard gugel aku. otak ketat update entri baru. aku klik.

baca baca baca. dem ada perkataan fizik. terus aku ke ruangan comment.

bluerghhh

Nurul Huda Rahim said...

si daun ceri,
waaa. terharu ada org rindu. thanx! heee. pas kawen baru heboh kt blog bleh ka? :p

kembatolo,
haha. sebelah tgn pegang stering. sebelah lg cabut bulu. peh. multi tasking. kah kah kah.

cik heroin,
canggeh kn cekgu fizik aku ;p

zulfahmi,
ngeee. terharu woy. kalau rajen eh ;)

nani,
ngaaa. lupa ada dak skola aku baca blog ni! haha. ehem. ustad J_ _ kesayangan kau :p

anoneemus,
hahahha. terbaik ah. cmtu pn di kira comeback gak ar tu. ekekeke. bila ahmad nak buat comeback? *tetbe*

razman,
rasanya entri terbaru anda tak kurang lawaknya juga.

padeli,
zzzzzzz.

caHAYA said...

time fizik tade maknenye nak mengelamun. collapse terus ! memang x tahu ape motif blaja fizik..haha

tp at last tercampak dlm engineering jugak..;)

Nurul Huda Rahim said...

haha. sekarang blaja engineering tahu motif nya apa tak? kalau tidak, parah lah oi :p

sharamli said...

ni cekgu sek0lah mana ni? sek0lah mana? habaQ mai..ha3

hannamaruku said...

tak lawak pun huda?

Aimi dan Pakcik Hashim said...

hahaha cibai punya update

dah aku mau kejar awek gak

♥CIK SHA♥ said...

amboi..patut lama menyepi..sebok kejar tunang die..ko kejar tunang ko doplohpat jam ke weh..rajin2 la sket hapdate belog ko ni..dah la aku suka baca..ayat ko sempoi..;p

btw, aku minat fizik dulu..smpai stpm pun aku semangat amik fizik..sekali masuk u belajar takde kaitan lsg pun dgn fizik..(-_-")

padeli said...

yaa. zzzzzz adalah reply comment yang paling bermakna pernah aku dapat. terima kasih huda.

Ries Lee said...

mujur aku bukan budak aliran sains.

Nurul Huda Rahim said...

sharamli,
kau teringin nak tgk tweezer dia eh? :p

hanna,
sbb aku bkn peserta maharaja lawak. lolololo. tak kelakar oke bye.

aimi,
hee. selamat berkejar-kejaran :p

cik sha,
haha. kalau bleh aku tanak kejar dia dah. nak melekat ja dgn dia terus. senang. kah kah kah. aduhh. terharu weh. thanks. aku akan cuba rajen ye demi kau :p. tu ar kau. jgn amek fizik lenkali. tak gemor aku. haha.

padeli,
haha. kan kau suka komen cmtu?

ries lee,
wahhhh. teruja anda dtg mengomen di blog sy. terima kasih daun keladi lain kali komen lagi. haha.

azizah rafiee said...

kahkahkah....nice one!!!!

Nurul Huda Rahim said...

sharamli,
nak tgk tweezer lettewww. hahaha.

hanna,
nomnomnomnom. hahaha.

aimi dan pakcik hashim,
selamat berkejar-kejaran :p

cik sha,
alaaa terharu weh. thanks! aku kalau boleh bkn nak kejar 24jam. nak melekat terus ja. senang. haha.

padeli,
kan kau suka komen cmtu. hee.

azizah,
makaseh ;p

Related Posts with Thumbnails