Monday, February 22, 2010

sessi bersama peminat (part 1).

hari ini aku akn meluangkan sedikit masa untuk melayan soalan-soalan peminat. jd, soalan bertuah yg terpilih adalah tiga soalan seperti yg tertera di atas. aku akan cuba menjawab dengan penuh rasa hemat, berbudi bahasa budaya kita, tanpa berbangga diri sedikitpun serta sgt kesopanan dan kesusilaan. yg tak terpilih, tolong jgn berkecil hati. mungkin soalan anda tidak begitu merangsang neuron-neuron aku. sila cuba lg thn hadapan.

Soalan pertama: bacin maksud (dik, cara kau tanya soalan pn dah salah. patut mcmni 'APAKAH YG DIMAKSUDKAN DGN BACIN?' ha. kan nampak berilmu tinggi sikit. bangga cekgu jamilah)

Jawapan: bacin adalah sejenis bau yg sgt-sgt-sgt busuk. bila ada 3 kali sgt di situ, maksudnya, bacin ni kuasa tiga kepada busuk. faham tak? contoh bau bacin ialah bau stokin yg anda pakai buat main futsal selama tiga bulan berturut-turut tanpa pernah sekalipun membasuhnya. dapat? nak tahu mcm mana bau nya? boleh cuba simpan mulai hari ini. jika sebelah kaki anda mempunyai cagu, jangka masa tiga bulan mungkin boleh dikurangkan kpd dua bulan. dan jika kedua-dua belah kaki anda mempunyai cagu, sebulan sahaja sudah memadai barangkali. apa pn, ianya bergantung pada tahap kelikatan cecair cagu masing-masing. faham ya? bagus.

Soalan kedua: ubat tahan gersang (nak ubat tahan-tahan plak. dah kalau kau pilih utk gersang, teruskanlah bergersangan. kalau tak, dari awal jgn la menggatal mengersangkan diri ngek!)

Jawapan: utk menahan kegersangan, anda boleh cuba menelan pil cek kit tick aun sebanyak 12 papan. kalau tak tertahan juga gersang anda, boleh try minum ubat minyak cap kapak 12 botol. yg saiz besar ya. setakat yg kecik tu, buat celah gigi je org tua ckp. oke. kalau masih tak boleh menahan, eloklah disapukan losyen mustajab pati halia di bahagian-bahagian yg tertentu. dan cara terakhir utk menahan gersang, anda boleh buka blog Refurbished Journey. lebih afdal jika anda dapat berbual secara langsung dgn tuan blog tersebut. kerana apa, aku yakin, dgn hanya berbual dgn beliau, kegersangan anda boleh ditahan. jgn lupa juga utk meminta tips-tips terbaru dan bernas daripada beliau ya. haha. peace sigg :p

Soalan ketiga: kaitan petir dgn pelangi (ilmiah soalan ini. bagus. aku suka. mesti kau pelajar contoh kt sekolah kan? lepastu ramai pelajar benci kt kau sbb tetiap bulan muka kau je yg naik pentas utk terima anugerah nilam)

Jawapan: petir berkaitan rapat dgn pelangi dari segi faktor abjad di permulaan perkataan masing-masing. selain daripada itu, mereka juga turut berkongsi 2 abjad yg sama iaitu E dan I. perkaitan yg paling ketara di antara petir dan pelangi ialah mereka diletakkan sebelah menyebelah dalam tajuk entri aku yg INI. pendek kata, hipotesis berjaya diterima di mana terdapat perkaitan yg signifikan (p < 0.05) di antara petir dan pelangi. jgn lupa bubuh *. nnt kena tolak markah plak. sng kan? tak payah guna kalkulator pn.

sekian sahaja utk sessi bersama peminat kali ini. harap anda berpuas hati dengan jawapan-jawapan yg telah diberikan. sebagai penutup, terimalah pepatah ini. saudara (sila baca dgn nada suara farid ismit pembaca berita tv 1 pukul doblas), org yg rugi adalah org yg sentiasa berniaga tetapi sering rugi dan tidak mahu mengaku yg mereka sdg rugi. haha (masih nada suara farid ismit). oke dah bye.

.end of entry.

14 comments:

Ery Farieha said...

bacin pn tkde org taw ek? hohoh
kak huda bacin ! :PP

Khaleeqa Idrus said...

Haa! Eeqa byk tgk org buat camni. Camne nak check eh org search blog kita berdasarkan apa mcm akak buat ni? :D

fiD said...

aik???

dah ketat ke otaknye ke ???huhuh

sebenonye, aku xsmpi ati nk pggl hang otak ketat,,hmmm, name kamoo mesti besh kan, kasi la tawu...

imah abd rahman said...

ok..kte bace gune nada pmbca beritu tu..automatik r..hahaha~

e-liex said...

saya bangga!

-cikgu jamilah-

otak ketat said...

ery,
mungkin dia org checnya yg baru hendak belajar bahasa malaysia. eh jgn bg contoh yg salah. tak baik. menganiaya org namanya. nnt selamanya dia igt bacin tu bau yg sgt wangi. kan susah.

eeqa,
kt feedjit tu ada watch in real time ;)

fid,
haha. tetiba kau jd baik. tak mkn ubt ag eh? hikhik. nama aku biasa je. tak sebest nama kau :p

imah,
mesti dari skola rendah dah minat dia neh :p

e-liex,
lapang sungguh cekgu jamilah. dah kena pecat eh? ahah.

peja said...

otakku sendat membace entry ini

otak ketat said...

mission accomplished.

Ah Fatt said...

ubat tahan gersang = basahkan dengan air
kesian tul gersang kering kontang

otak ketat said...

eik. mcm selalu buat ja? lalalala. hahaha.

syahira ariff said...

klakarlaa akak nie,,,,hehehe
dkt ubat gersang tuh akak bgi link pe ekk
takut nk klik
huhu

kummentlaa new entri sy,,heee~
(^__________^)

otak ketat said...

haha. alahai dik. jgn takut. itu bkn blog lucah. separa lucah ja. haha.

siggplus said...

cis!

otak ketat said...

haha. bangga tak bangga tak bangga kan? :p

Related Posts with Thumbnails