Thursday, July 8, 2010

la furia roja de la finale!


Berikutan kemenangan Spain ke atas Jerman pg td, hasil jaringan carles puyol, mari kita dgr apa kata pemain Spain;


puyol;

"sy rasa sgt gembira! mcm nak buat rebonding sekarang juga!"

pique;

"oh sudah tentu sy sgt gembira sbb berjaya mengekang jerman. heh. jgn igt sy slalu tuck-in bermakna sy skema oke! no no no. selain drpd kacak bergaya, sy juga mmg hebat orgnya. oh sy juga berharap tiada lg cubaan utk menghuduhkan muka sy selepas ini"

capdevilla;

"sy terharu sbb pasukan sy berjaya. dan sy juga terharu kerana tiada pemain jerman yg menyiku telinga sy kali ini"

ramos

"em hye! nama sy ramos. tp nafas sy tak berbau busuk ye. sy sgt gembira dgn kemenangan spain. sy dah tak sabar-sabar nak jumpa belanda. terutama robben. sy dgr, dia boleh tahan drama king. haha"

iniesta;

"ini mmg sgt menggembirkan hati sy. kalau anda dpt lihat, pg td, sy rasa sy yg paling bergaya sekali bermain di atas padang tu. jd sy mmg gembira sgt-sgt. harap kami berjaya utk final plak"

busquets;

"sy mmg gembira sgt! eh oke. dah la ya. bye. sy saket perut ni. cirit-birit. tak tahu lah salah mkn apa entah smlm"

xavi;

"sudah tentu sy sgt gembira. apatah lg sy yg membuat sepakan sudut tersebut. ha? apa? sy man of the match ke? oh sy mmg dah boleh agak dah. hee. pun begitu, jerman mmg pasukan yg hebat"


ini xavi hernandez

xabi alonso;

"sy rasa sy yg paling kurg dapat bola pd first half match pg td. sy pn tak tahu lah kenapa. mungkin perasaan gagal menjaringkan penalti tempoh hari masih berbekas di hati gamaknya"

david villa;

"yeah! kami berjaya ke final! tp sy sedikit kecewa kerana tidak berjaya menjaringkan goal. kalau tak mesti sy dah menyamai rekod raul gonzalez. hesh. takpa. final nnt sy harap sy dpt menjaringkan goal. oh ya. doakan sy menang kasut emas oke? tehee"

pedro;

"hehe. sy segan lah. sy byk gak lepaskan peluang utk goal. haih. tp sy boleh tahan hebat juga kan pg td? not bad lah hok?"

iker casillas;

"sy mmg sgt gembira. lebih-lebih lg sbb berjaya menampan beberapa cubaan drpd pemain jerman. sy kan mmg penjaga goal terbaik? tp sy agk rasa tergugat apabila melihat suarez menampan bola haritu. sungguh bergaya. nnt sy nak minta tips sket drpd dia"

mari kita dengar apa kata pemain gantian pula;

torres;

"sy masih tercari-cari sentuhan berbisa sy. nampaknya, belum dijumpai. tp sy masih berharap dpt bermain di final nnt. pun begitu, sy igt kalau sy jd model astro pasneh pn oke gak dak?"

david silva;

"sy gembira kerana diturunkan juga wlpn sekejap. naik kejang dah buntut sy duduk kt bangku simpanan tu. apa pn, kpd peminat sy, season depan jgn lupa tgk sy beraksi di manchester city. sy harap sy dpt menari bersama tevez nnt"

pemain di bangku simpanan turut ingin berkongsi perasaan mereka;

fabregas;

"hoh. sy dah cukur jambang pn takpat main lg. tension gak. sy kan hebat? takpa. yg penting kami ke final. harap sy dpt beraksi nnt. oh sy nak msg van persie lah. smlm dia ckp dia jangka akan bertemu jerman di final nnt. tak dpt la bhai. kikikiki"

llorente;

"sy kecewa sbb tak dpt lakukan aksi baju koyak 'superman' lg sekali. apa pn, kami gembira sgt-sgt! kami nak menang final nnt!"

dan yg terakhir, drpd jurulatih spain sendiri;

del bosque;

"sy malas ckp banyak. cuma nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kt Nurul Huda Rahim sebab menyokong spain dari mula kami kalah dgn swiss, hingga lah sekarang. tanpa beliau, siapalah kami. sy ingat nnt sy nak pos satu jersey spain utk beliau lah. dah bye"


"makaseh eh xavi. tolong kasi sepakan sudut yg bagus" kata puyol.

.end of entry.

8 comments:

makdara TERDIVA said...

hahahahhaha..lawak! pandai ko wat translation yer..sabas bete!

go go spain..

otak ketat said...

hehe. boleh lah. ada blaja bahasa spanish dulu sket-sket. apa salahnya berkungsi ilmu. kah kah kah.

fadh_q © said...

hahahaha!!! babe!! ko hebat la. nanti aku nak belajar translate bahasa spain ngan ko boleh? aku belanje ko aiskrim patah perasa kacang merah yg feymes dulu tuh.

tp pape pun, aku nak bg awrd the most annoying player of the match kat pedro sebab tamak nak mampos taknak bg bola kat torres. cam shit!

otak ketat said...

haha. boleh. eh kau tak payah ssh-ssh la. kau bg aku jersey spain yg ori tu pn dah oke. haha. em tu la. ala pedro tuh baru lg main utk spain. maafkanlah dia. haha. tp dia mmg lmbt pass sket ah. takpa. lelame nnt oke ah tuh :p

Razman said...

tipu dosa mati seksa! masuk api neraka! ustazah cakap.

lepas ni aku nak buat rambut macam puyol. tgk, entri aku yakin jerman xlepas jadi kenyataan. aku predict lagi awal dr paul si sotong hodoh.

Ain Malek said...

weh weh, kau ke yang interview dorang. hebat lah. msti kau bangga kan :DD

otak ketat said...

razman,
whoa. rasa nak buat taubat nasuha sekarang juga. hee. aku rasa mmg ngam sgt rambut mcmtu dgn kau. oh ya. jgn lupa bubuh glitter. kah kah kah. ya la. kau sama hebat dgn paul. sama-sama hodoh plak tu. haha.

ain malek,
lebih kurg lah. oh kamon. biasa-biasa ja. jgn puji lebih-lebih sgt. i malu lah :p

Dr Kacak said...

hahahaha

Related Posts with Thumbnails