Tuesday, March 23, 2010

CINTA PANDANG PERTAMA. WUJUD KAH?

Hari tu, mcm hari-hari biasa. aku berjalan kaki utk pergi ke fakulti. beza nya cuma, aku bkn mahu ke kelas. tetapi mahu membuat grup assignment. dgn baju t-shirt yg tak bergosok, muka baru bangun tidur siap bergaris-garis, mata separa terbuka, aku gagahi juga kerana mengenangkan kakak comel yg sudah agk lama menunggu. sedang dalam perjalanan, aku terpandang seorang jejaka. occipital lobe aku mula berkerja keras lalu menghasilkan satu jawapan yg sgt jitu. "hensem". iras-iras pelakon pangako sayo gitu. jarang sungguh. selalu yg aku jumpa mesti iras-iras pelakon ezany tokey belacan. bila aku lalu sebelah dia, tiba-tiba aku dgr dia panggil "kak farah!". ah sudah. dia panggil aku ke? sejak bila plak nama aku jd farah? aku buka dompet, tgk IC aku. ha betul lah mana ada nama aku farah. aku pn usha sekeliling. positif. mmg aku sorg ja yg ada kt situ. tade org laen dah. buat kedua kali nya, si jejaka memanggil lg "kak farah!". time tu, aku dah bertekad utk menoleh. demi kau wahai 'adik' hensem, aku rela jadi kak farah. kalau kau panggil aku kak halimah jonggang sekalipun, aku rela! lagi pula, utk menjatuhkan air muka makhluk sehensem kamu, adalah sgt tidak logik. dgn melemparkan senyuman ala-ala magibon (siapa tak kenal boleh cari kt youtube), aku pn toleh ke arah beliau "ye dik. ada apa?". sejurus sahaja melihat muka aku, wajahnya berubah kemerah-merahan. malu barangkali. "alamak! sorry. salah orang. ingatkan kak farah td" aku pn senyum (masih mengekalkan senyuman magibon). "takpa" jawab aku ringkas. time tu aku rasa mcm masa terhenti sekejap. seakan merelakan detik perkenalan kami. saling kami berbalas senyuman, tiba-tiba aku dgr lagu menatap matamu Aril af7 berkumandang. eh eh dah mcm samarinda la plak aku rasa. bila ada babak romantis ja tetbe kuar muzik latar. tp mana dtg muzik latar neh? rupa-rupanya itu ringtone seorang budak perempuan yg lalu di sebelah kami. cilakak betul. kau boleh tak pakai ringtone yg sopan dan meruntun jiwa sket?!

kemudian si jejaka bersuara lagi "maaf la. salah orang. hehe. em, so siapa nama ye kalau boleh tahu?" cewah. aku mula meragui. betul ke kau salah org? ke dari awal mmg sengaja buat taktik utk berkenalan dgn aku? hahaha. baru aku nak jawab, henset aku berbunyi. msg drpd kakak comel "WOY CEPAT LAH. APA LAMBAT SGT NEH?" aduh. kacau betul lah. aku baru nak menikmati saat indah cinta pandang pertama. "eh sorry la. tgh sibuk ye. em, takpa. laen kali kita jumpa lg oke? boleh bg no fon?" awww. dia minta no fon aku weh! hampir sahaja aku nak bagi no fon aku kt dia. tp bila terkenangkan pesanan mak aku kt kampung "NAK, BELAJAR RAJEN-RAJEN YE. JGN DUK NGURAT LAKI SANA SINI. KALAU NAK NGURAT TMJ TAKPA", maka aku tak jadi. "em laen kali je lah ye" jawab aku sambil berlalu pergi. tanpa berputus asa, dia berlari mengejar aku "awak, tunggu kejap!" aku berhenti. aku pandang muka dia. dia keluarkan sekeping not RM 100 sambil menulis no fon dia ats duit tu. cis! mcm mana kau tahu aku mata duitan ha? "nah. ni no fon sy. sy tunggu awk msg oke" dia senyum dan berlalu pergi.....



















AMACAM? MENARIK TAK CERITA AKU? AGK-AGK KALAU HANTAR KT NOVEL ALAF 21 DIAORG NAK TERIMA TAK? HAHA. OH, AKU TAK PERCAYA SAMA ITU CINTA PANDANG PERTAMA. SUKA PANDANG PERTAMA MUNGKIN WUJUD. CINTA TUH, HUMM, MACAM TAK MUNGKIN JA. CERITA DI ATS ADALAH BENAR. SUKU JA LAH TP NYA :P

.end of entry.

17 comments:

Anoneemus™ said...

Setuju. Pandang pertama mana mungkin boleh cinta? pandang keduapuluhribu pun belum tentu cinta. crush pun belum kut. baru infatuation.

ya, boleh antar skrip ke skop production. Fasha Sandha akan jd watak perempuan desperate tu.

Edriena Hazelina said...

haha!! cis.. ingat kan betul da tadi. baru nak tepuk tangan..

cinta pandang pertama?
xkot.

macam huda kata.

kalau suka pandang pertama tu yups!!

otak ketat said...

anoneemus,
haha. betul. oh fasha ka? baru igt nak kasik kt megan fox :p

edriena,
hee. tak betul pn boleh ja tepuk apa. hikhik. yeah. dah ada 2 org sokong sy. suka suka :)

sharamli said...

ni apa nak jiwang2 ni..
dah tak ingat dahsapa 0rg pertama yg saya pandang..
sebabnya ..sy kan budak perempuan yg pemalu..kah3

crazy_labelle said...

haha... suke pndang pertama byk kali...
sehari average 10 kali... wahaha...

Ery Farieha said...

hahahaha menarek!
btol stakat mane tu kak?

Mimie.Candy Cane said...

hai farah..

hheheh..wow..lelaki tu sangat nice n sweet, ko pasti ke ni bukan cerita rekaan?

ape kate ko bagi kat aku je no tu.kalo ko tanak bagi aku no tu takpe,ko amek no dia..yang 100 tu bagi kt aku..boleh beb?

e-liex said...

memula da caye dah. bile part "leh bg no fon?" tidak!!! tipu!!! ahahaha
cinta pandang pertama tak mungkin. suka mayb. tapi camne lak ngan suka pandang pertama tu last2 jadik hubby ko? kire cinta pandang pertama x cenggitu?

saya said...

woww..kecik2 da kene ngorat..da besar nnt xtaw la..hehehe..;p

fadh_q © said...

aku tag ko. haha.

rajin2 usha la yer. -__-"

farah hanani said...

kau nie kan kalo tak merapu mmg bukan scot nie..hahahhaa..bagi jerla..jual mahal pula..pasni kan ko lak nyer kenduri~

otak ketat said...

sharamli,
pemalu? haktuih! msti tak igt sbb dah byk sgt pandang kan? hahaha.

crazy,
amboi. dasat tuh. hahaha.

ery,
suku ja betul. pepandai ah sukat sendiri :p

mimie,
aku dah cakap suku ja yg betul. hahah. aku kasik kau ringtone menatap matamu ja lah. oke ka? :p

e-liex,
cis. kenapa? muka aku hina sgt kah? wakaka. maksud aku, sekali pandang tak mgkin jatuh cinta. kalau lama-lama kenal hati budi baru bleh jatuh cinta. so term 'cinta pandang pertama' itu sgt tidak boleh diterima akal aku. faham ka? hehe.

saya,
besar-besar nnt kawen dgn dokter lah! hahaha.

fadh,
thanx! terharu smpai menitis air hidung aku ;p

farah hanani,
heh. penglipur lara bak kata kau. kenduri aku lepas kenduri kau. maka cepat sket kenduri kau. faham? hahah.

Vava.Voom said...

HAHAHA.. best best.. sumpah lawak..huhuhu..
tapi kalu part bagi rm100 tu betol.. memang i ambik je wlpun muka budak tu tak hensem.. hehehe.. tapi klu camgini cinta pandang pertama.. menarik gak! mmm..bila ye nak dpt? XD

otak ketat said...

vava,
yeah. part RM100 tuh pn aku suka. oh kalau jd cmni, ai ajak kawen ja terus. hakhak. ble nk dpt tuh yg payah nak jwb tuh. renung-renungkan dan selamat mencuba! haha.

greene said...

hahhaha:D lawak jeee

Anonymous said...

nape ending camtu je?

otak ketat said...

nape? nama pn cerita rekaan. kah kah kah.

Related Posts with Thumbnails