Tuesday, May 18, 2010

JOM CHECK SAMADA IQ ANDA NORMAL ATAUPUN TIDAK!

pagi smlm mcm biasa. dikejutkan oleh suara lunak nazril irham. bagus sungguh beliau ini. tetiap pagi kejut aku bangun subuh. semakin pagi semakin sayang pula aku sama beliau. kah kah kah. bangun-bangun ja tertengok belah atas dinding.

tiba-tiba nampak sesuatu...aku cuba usha. eh apa dia neh? aku usha lg sekali. eh mende apa neh? aku try usha lg sekali. kali ni aku perati tekun-tekun...ah sudah lah. malas aku buat cerita bajet saspen. straight to the point ja lah. menatang itu adalah lipas. salah satu benda yg aku paling takut kt dunia ini.

aku pandang dia. lama jugak la. dalam 10 minit. bersungguh-sungguh neh aku pandang dia. siap kerut-kerut kening lagi. pendek kata, mmg berusaha keras semaksima mungkin lah. tp aku pelik. kenapa dia tak mati? bila aku fikir-fikir balik, oh baru aku tersadar. rupa-rupanya aku bukan cyclops. hahahaha. oke tak kelakar pn huda. lepas dah sedar yg aku bkn cyclops maka dgn hanya memandang tidak akan membantu apa-apa, otak aku pun mula berfikir secara rasional "NGEK G SOLAT SUBUH LA! KAU NAK PANDANG LIPAS TUH SMPAI BILA? KAU DAH LA BANGUN PUN LAMBAT. ADA HATI NAK MEMBAJIR MASA LG?!" bimbang masuk nya waktu syuruk tanpa sempat aku solat subuh, aku pn bergegas ke toilet.

mcm biasa, dalam sujud terakhir, akan berdoa benda-benda yg ilmiah. contoh seperti meminta dikurniakan mini cooper ke. oh eh bukan. salah. itu tak ilmiah. contoh mcm meminta diampunkan dosa kedua ibu bapa dan diri sendiri, meminta dimurahkan rezeki, dan meminta dikurniakan suami kacak. eh. maksud aku, suami kaya. eh! bukan! aku nak ckp soleh sebenarnya. maklum lah. taip malam-malam neh, mamai sket. nak tekan button backspace malas plak tu. haha. tapi pagi smlm tiba-tiba termasuk satu benda yg tidak berunsur ilmiah langsung yakni "YA ALLAH TOLONG LAH KELUARKAN LIPAS TERSEBUT. AKU MOHON HANYA PADAMU"

selesai solat, lipas masih belum keluar. hati dah gusar. aku buka pintu bilik lebar-lebar. lepastu aku diri ja depan pintu sambil memikirkan cara untuk menghalau si lipas. dalam pada itu, sempat juga memikirkan adakah ia spesis terbang ataupun tidak. spesis terbang adalah spesis yg paling berbahaya. aku makin cuak. bak kata pepatah org sekarang, umpama chong wei bertemu lin dan. tgn siap dah menggigil sket. kalau serve mmg tak lepas net neh. lepas dah fikir sebanyak 4 kali, aku terus capai henset, msg kak m

"kak, akk berani tak dgn lipas?"
"oke je. nape? ada lipas ke?"
"aah. boleh tak tolong halaukan kak. sorry menganggu"
"ok. jap ye"

kau tgk perangai si Nurul Huda. tak senonoh sungguh. ada ke patut seawal jam 6.45 pg msg org suruh tolong halaukan lipas. bukannya msg ckp "HYE SELAMAT PAGI! DAH SOLAT SUBUH KE BELUM NEH? BANGUN! BANGUN! MUAH MUAH. EH BUCUK LA DIA. MESTI BELUM MANDI LG NEH. IHIK IHIK ;D" oke jijik. itu msg org lelaki yg baru nak cuba-cuba mengurat org perempuan. takkan aku nak msg kt kak m cmtu kot. haha. tp sungguh aku terdesak. kalau aku berani mmg aku tak menyusahkan org. masalah nya aku tak berani -.-

mujur kak m baik hati orgnya. dia pn dtg dgn muka AKU-TGH-TEKUN-TIDUR-KENAPA-KAU-MSG-AKU-SUH-AKU-HALAUKAN-LIPAS-HA? tp ikhlas. dgn gagahnya, dia mengambil penyapu lalu memanjat kerusi. aku dah selamat berdiri kt luar bilik. bersiap sedia utk berlari dgn gemuknya (abg aku suka guna term neh utk merujuk kpd cara aku berlari. benci aku). kak m kuis sikit lipas tu kemudian terus tekup dgn surat khabar. settle. tak smpai 2 minit pn. yg aku pandang lipas tuh mau la 10 minit. apa pn tak settle. heh. kak m mmg hebat. kagum gila. rasa mcm nak bukak fan page kt fesbuk SAYA KAGUM SANGAT-SANGAT DGN KAK M! (jgn lupa like ramai-ramai ye nnt).

gara-gara trauma melihat lipas, aku pn membuat keputusan utk keluar menenangkan diri ke klcc. haha. oke dah tamat. bye.

.end of entry.

27 comments:

shakinah said...

haha.lipas aku ok je.
tapi kalau katak.
aku sanggup berpeluhpeluh berdiri tunggu katak tu blah.

Anoneemus™ said...

Kak M memang hebat. saya ressspek! Eh, ni kakak yg dulu ada anak biawak masuk bilik dia tu ke?

et said...

ahaha.chumel.tahu tak chumel tu ape? chumel tu berlaku bila ade orang takut serangga kecik2 macam lipas.haaaa.^^

Q said...

senang je lah nak prank kau lepas nih. bagi lepas sekor dah cukup.

TARANTULAH said...

ko rasa ko normal x?

Nadya ©™ said...

Ehh..macam ta faham kaitan antara tajuk dengan entry..
Terlebih normal ke IQ aku ni..ahahaha

ismishahril said...

perenggan last tu mmg tak leh blah.

otak ketat said...

shak,
eh kau bkn lelaki ke? pn takut binatang cmni eh? dasar lelaki kelas bawahan. haha.

anoneemus,
ya. siap sempat bg nama lg kt biawak tersebut. hebat sungguh kan beliau? hahaha.

et,
atau dalam bahasa mudah nya, aku seorang yg comel lah kan? hahaha.

Q,
jgn woy. aku nanges nnt. hilang kemachoan aku. kah kah kah.

tarantulah,
kurang barangkali. hee.

nadya,
aku pn tak bpe nak faham. nnt kalau aku dah faham aku bitaw kau yer. haha.

ismishahril,
tu ar. aku pn rasa cmtu. mcm tahpape gila kan.

Huda said...

kalau aku pon takut lipas, otak aku maseh normal kan~

tolonglah buat lagi satu fanpage, belia benci lipas

:P

Anoneemus™ said...

Heh? apa nama biawak tu?

*Hail Kak M*

otak ketat said...

huda,
kau jd admin. nnt aku like. amacam?

anoneemus,
prince. kacak kan nama biawak tuh? tetbe nak kawen dgn org kedah supaya bleh berjiran dgn kak m. di kemudian hari, jika suami beroutstation, maka boleh menggunakan khidmat kak m lg. kah kah kah.

Huda Luna said...

hahahahaahahahahhahahahhahahahah

*gulingguling*
ape la takut lipas
skali pijak je penyet kot!

aku takot cacing ular lipan pacat lintah & yg sekutu dgn nye

Berd said...

kau penah tengok lipas mengawan? lagi syok. kehkehkeh

Razman said...

kau tahu tak lipas takut kau? lipas mmg takut wajah2 ngeri.

Aidi-Safuan said...

tangkap je lipas tuh guna tangan. pastu makan terus. arituh nampak kat video youtube ade orang somalia tangkap lipas makan camtuh cam sedap jer

otak ketat said...

huda luna,
uih. geli ah. hebatnya kau. berani gila. haha.

berd,
alah. kau pernah tgk lipas deliver baby? lg syok! hahahaha.

razman,
tp kalau dia takut kenapa dia suka nak nak dtg kt aku? pasneh aku nk try letak glitter kt rambut. mgkin pasneh dia tak berani dtg dekat dah. haha.

aidi-safuan,
itu org somalia. aku neh mix protugis. laen! kah kah kah.

Anoneemus™ said...

Owh.I'm flattered. coz I was the one who suggested she kisses the biawak that it'll turn into prince.haha, yes mari berjiran dgn kak M.

otak ketat said...

anoneemus,
haha. agak-agak kalau sy cium lipas, dia bleh bertuka jd TMJ tak eh? heh. yes mari carikan org kedah utk sy :p

Frodo Baggins said...

wa pnh tgok lipas betelur! siap kejar mana lipas tu laru dgn telur tu masih kat nyot beliau! hahahahha best woooo.


>>___<<

otak ketat said...

frodo,
haha. kau teringin nak jd dokter pakar sakit puan ka?

Kapten said...

"bersiap sedia lari dengan gemuknya"
haha

aku suka ayat abang ko. memang pintar. IQ genius. blh tag-team sama aku yg genius gak ni. haha

Clarky a.k.a Couch Potato said...

ah umah aku banyak lipas. kalau nak buat bisnes arak lipas lalu jual kat kedai cina, memang aku kaya nanti.
eh aku pikir halal haram juga ha. haha
aku senang je. gulung paper dan ketuk beliau hingga terburai cecair jijik.
eeew pastu risking hidup diburu keluarga dan kawan-kawan lipas tersebut.
MAFIA la lipas neh!!

otak ketat said...

kapten,
eh kau genius ke? jap. aku nak try google dulu.

clarky,
kalau dah terdesak kt rumah, aku guna spray ja. utk seekor lipas, mau la setengah botol habis :p

Aidi-Safuan said...

owh, video version potugis pon ade. so ape tunggu lagi? makan jer camtuh lipas tuh

otak ketat said...

aidi,
kau bg sejuta pn aku tanak :p

Liyanaa. said...

AGAGAGGAAGGAA awak ni memalukan kaum wanita lah dengan lipas kecil pun awak takut.

saya nak buat fan page - kami anti nurul huda rahim yang takutkan lipas. ANTI ANTIANTAINTAINTAI dah mcm intai pulak T_T

ehhhhhhhhhhhh badan je besar tapi takut lipas AKAKAKAKAKAKKAAA

// ye ye saya pun takut T________T lagi lagi yang terbang

otak ketat said...

liyanaa,
aku nak bukak fan page AKU LG ANTI LIYANAA.COM YG LG BESAR DR AKU TP TAKUT LIPAS JUGA. jgn lupa like ye nnt. kah kah kah.

Related Posts with Thumbnails