Saturday, May 8, 2010

kesah rabu lepas.

pagi tu dah berjanji dgn kak ree utk bayar yuran sama-sama. janji pukul 10 jumpa kt bank. tp pukul 10 baru aku terjaga. selesai mandi pukul 10.05 (wah huda mandi 5 menit ja! hebat nya beliau).

*kring kring* (henset bunyi. tipu la bunyi dia mcm tu. bunyi dia lagu 3 doors down. going down in flames. tahu? tak tahu bukan. sbb tuh aku taip kring kring je. oh kenapa explanation sgt panjang neh?)

"woy! ktne? akk dah kt bank neh!"
"haha. sy baru pas mandi. tunggu dalam bank. 5 menit sy smpai" (wah huda berjalan dr bilik ke bank hanya 5 menit! hebatnya beliau. segala-galanya boleh dilakukan dalam masa 5 menit sahaja. haha)
"ceh. cepat sket. nnt cucuk sendiri taw"
"oke"

smpai kt bank pukul 10.15 (mmg bkn 5 menit. dasar penipu punya budak). terus meluru ke mesin atm. oke. yuran RM 420. err cmne yer nak taip. aduh. lemah betul aku nak buat mende neh. aku slalu cucuk RM 50 ja. kak ree plak dah kt dalam bank. ssh ar nak panggil. kt blkg ada org beratur lg. cubaan pertama. aku tekan nombor 4 diikuti dgn nombor 0 kemudian 2. err. oke. gagal. tak jadi. cubaan kedua. aku tekan nombor 4 diikuti dengan nombor 0, kemudian 0 lagi. dan 2. err. lagi tak jadi. demn. oh tetbe baru keluar mentol. aku taip nombor 4 kemudian baru nak taip nombor 2, mesin tu berbunyi-bunyi sambil mengeluarkan kata-kata berunsur sindiran "ADAKAH ANDA MEMERLUKAN MASA YG LEBIH LAMA?" cis. perlu la kau memalukan aku kan. cepat-cepat aku tekan YA.

sekali lg aku cuba menaip RM 420. yes! dah berjaya. aku senyum. silap ar. ingat aku bodoh sgt ke (eh yg td buat banyak kali cubaan tuh kenapa yer? diam lah kau). tgn dah stand by kt tmpt duet. tiba-tiba resit yg keluar. mesin tu berbunyi-bunyi lagi. sekali lagi tertera ayat berunsur sindiran. "BAKI ANDA TIDAK MENCUKUPI. HARAP MAAF" memang menyentuh sensitiviti perkauman betul lah mesin neh. cepat-cepat aku tarik resit lari masuk bank. tak malu pun. biasa je. masuk-masuk je nampak kak ree. aku buat muka bertenang ala-ala horatio sambil duduk sebelah dia. "EH CEPAT LA BAYAR. AKK DAH". aku tarik nafas panjang. volume suara aku jaga supaya tak mengguris hati dan perasaan dia "EM JUM LAH KITA BALIK. DUET YG AYAH SY BANK IN BELUM MASUK LG LA". dia buat muka HUK ALOH-NATE MU-TAW DOP AKU PENAT TUNGGU MUNG!

.end of entry.

28 comments:

Anonymous said...

gila apa ko x pandai pakai mesin ATM?
emak aku pun dah pandai sejak tahun lepas
emak aku lg advance dr ko walaupun x belajar tinggi2 tau

tipu lah x malu. padahal kulit muka ko menebal sampaikan kena cucuk jarum pun tak rasa apa dah.

wei... baik ko study bukur CARA-CARA PENGGUNAAN MESTIN ATM karangan DR. Ahmad Bukhari Al Fikri

~Luffy~

ismishahril said...

5 minit je? colet air sapu kat mata je ke der?

Edriena Hazelina said...

hahahahahahaha!!!!
huda! macam mn nak lanje akak mcd lagi nie kalau xpandai nak kuarkan duit RM420.
hahaha!!

nota tangan yang cumil : akak nak jumpe atin. sile jeles!

Nadya ©™ said...

Adehhh..mandi 5 minit jek..hebat²
Takpe²,cubaan di hari Rabu =]

otak ketat said...

luffy,
haha. mak kau hebat! aku mmg failed sket guna mesin ATM. eh serius tak malu. rilek ja :p

ismishahril,
tak ah. lap air liur kt pipi ja.

edriena,
haha. nk lanje mekdi cucuk 50 sudah. uik. tak jeles. dah pnah jmpa dulu. lalalala :p

nadya,
heh. kau mesti taley wt kan? makaseh! ;)

Razman said...

kau memang lahir dah bodoh, atau kau cuba buat spesel effort untuk nampak bodoh waktu tu?haha

otak ketat said...

razman,
org comel ada kala nya mmg begitu. harap faham.

Kapten said...

haha
aku suka komen razman --> LIKE



Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki

azuan said...

memang patut kawe mung buat muka lagu tuh hehee~

otak ketat said...

kapten,
eh girang plak kau yer. lempang sekali kang. haha.

azuan,
aku harap kau kwn aku tuh. ekspresi muka kau kan pasrah je sentiasa. haha.

Mimie.Candy Cane said...

tak sangka ko pun ade gift macam aku [bersiap dengan pantas]

tak sangka ko layan lagu rare three doors down macam aku jugak

gimme five huda!!

otak ketat said...

mimie,
oh bab tareti nak guna mesin atm kau tanak sama plak? haha.

risanur said...

mcm tak caye huda tak reti nak guna ATM....tipu kan...adohai kesiannye..nati akak wat n3 special penggunaan ATM ye...hehehe...jgn marah gurau je..

Q said...

apa nih study mesin atm pon fail. camane nak berjaya cash outkan earning nuffnang ribu riban nih?

otak ketat said...

haha. mmg tareti sgt kak. kenal atm pn zaman matrik. oh bagus cadangan tuh. sy suka. hee :p

otak ketat said...

haha. sudah lah kau. earning nuffnang ada 50 hengget ja. yg tuh aku pakar nak tekan ;p

Mimie.Candy Cane said...

bukan tanak..tp memang tak same.aku sangat terrer berhadapan dengan mesin atm.kadang2 tekan pakai ibu jari kaki..

tu je la perbezaan kite yang ketara..
harap ko boleh terima :P

otak ketat said...

haha. umur tanak beza plak? wakaka. oke fine. kau hebat kak mimi. pasneh bleh ajar aku ;p

YobSumo said...

*sambil sumpah seranah dalam hati kak ree*

otak ketat said...

papandai kau tambah cerita ye. nak jd penulis bersama ke? hahaha.

fiD said...

seriu!!! aku tak paham lo motif ko kak HUDA...

apa pasal ko tipu kawan ko tu? hohohoh...


*disebabkan kesian chatbox kecik kan, meh sini,..

























































































































































































































































































































































































































































































































































































































sekian, terima kasih, =P

otak ketat said...

apa motif kau tekan enter byk-byk neh? tak faham aku. haha.

Huda said...

huhu..lame tol kan duet yg ayh ko bank in tu nak sampai
:P

otak ketat said...

biasalah. org tua-tua ckp, apa tu, jauh permandangan luas perjalanan? ha yg tu lah.

Berd said...

cilakak! asal komen aku takde weh. aku dah komen kat sini.

ko delete yer? cis cis!

otak ketat said...

haha. bengong. dah ada short term memory lost jgn nak salahkan org laen eh. sepak kang.

aida cy said...

tu la pasal..aku kalau tak masuk matrik dan berenggang daripada mak bapak memang sampai sekarang ATM sekadar mesin hiasan.tak dak fungsi

Nurul Huda Rahim said...

haha! sama. aku pn start blaja guna mesin cucuk time kt matrix ;)

Related Posts with Thumbnails