Sunday, August 1, 2010

bukan aku yg dilahirkan sbg heartbreaker. tp korang yg dilahirkan sbg heartbroken. haha. fhew. statement bajet kau cheryl cole ja.


dulu aku ada abg senior. mari kita nama kan dia suphardojho. eh tanak lah. tak mesra telinga. em, shauqi mcm mana? euh. teringat komentator kt astro arena time world cup haritu. haha. tengku qalif shahrir oke tak? amboi. kacak sgt tuh. hurm. sbb dah tade nama yg sesuai, mari kita nama kan dia sbg abg senior sahaja.

perenggan pertama mmg biasa sia-sia. kalau kau belajar karangan bahasa malaysia time spm dulu pn mmg tade isi kt perenggan pertama kan? perenggan kedua atau ketiga baru ada isi tersurat dan tersirat. nampak tak hasil pelajar yg tak pernah tidur time kelas bahasa malaysia mcm mana? sbb tu cekgu jamilah syg aku.

oke. perenggan kedua pn mcm berbaur sia-sia sahaja. mari kita terus ke isi tersurat. abg senior tu suka kt aku. ewah. statement perasan lawa habes. haha. bukan. tp betul. dia sendiri mengaku. tp aku ckp, aku suka dia sbg kwn ja. tetbe dia naik hangen. dia ckp, "eleh, kt fakulti tuh ramai ja perempuan yg cantik nak kt sy. sy ja tanak". wah. statement dia lg tak bleh bla. perasan kacak nak mampus. lalu kalau ramai perempuan cantik nak kt kau, kenapa kau nak kt aku yg selekeh ini? maka kesimpulan yg boleh kita buat, aku lg cantik drpd perempuan cantik di fakulti ya. kah kah kah.

hari-hari abg senior msg aku. aku layankan aja. tp kalau malas, mmg mcm harem la aku balas. nak-nak bila dia hantar msg yg agk annoying. contoh mcm ada satu time tu, hujan lebat gila. normal bg org yg takut guruh mcm aku, bila ada guruh akan terus tidur. sbb kalau berjaga, nnt aku melompat-lompat ketakutan. jd tade guna nya kau berjaga. lebih wajar kalau kau tidur. jimat degupan jantung.

sedang aku enak tidur, dia hantar msg "hujan lebat lah. sy stuck kt food court neh. boleh tak dtg bwk payung utk sy? sy tade payung neh ;)". kau dah la tgh tekun tidur. tetbe dpt msg mcmtu. dah ar siap ada maskot smiley di hujung ayat. mmg irritating habes. aku pn balas "ala. jalan ja. kalau kena panah petir, anggap ja la itu suratan takdir" fergh. tak logik lah Nurul Huda Rahim begitu keji. mmg tak la. aku balas cmni sbnrnya "oh ye ke. oke. takpa. tunggu kt situ ye. jap lg hujan berhenti". aku rasa mesti dia expect aku balas "oh ye ke. oke. takpa. tunggu kt situ ye. jap lg sy dtg". lupa. beserta maskot smiley ;) di hujung ayat. tp tak dpt la bang. haha.

perkara basic kalau dia msg aku ialah ajak makan sama. tuh kalau aku listkan dalam buku 555 tu, mau 5 keping penuh buku tu. haha. bermcm alasan aku bg sbb tanak keluar mkn dgn dia. antara alasan yg aku guna; "oh sy dah makan la", "eh sy puasa hari ini", "err roommate sy dah belikan mknn", "hari ni sy cirit", "alamak. bmi sy dah 29.5 la", "awk mkn la dulu. sy berkabung seminggu. rabbit sy mati" dan lain-lain lg. tp dia tak pernah putus asa. aku agak motto dia zaman sekolah menengah dulu mesti "KEJAR YOP KEJAR!".

ada skali tu, dia ajak aku makan mcm biasa. aku ckp aku tanak mkn malam tu. tp sebenarnya time tu aku mmg dah ada kt food court dgn kwn aku. tetbe time tgh tggu mknn, aku nampak dia. ah sudah! ada yg kantoi bacin neh kang. aku pn perlahan bisik kt kwn aku "weh, tuka tmpt dgn aku weh. aku nmpk abg tu la". kemudian kami pn tuka tempat. aku lega sambil senyum simpul. fuh. selamat. beberapa saat kemudian, msg masuk. aku buka lalu baca "ELEH. TAK PAYAH LA NAK TUKA TMPT BAGAI! IGT SY TAK NAMPAK KE?!"

pengajaran: menipu org buta adalah dua belas kali lebih selamat.

.end of entry.


28 comments:

redballerina said...

haha. kesian dowh dia. aku syak ada yg buat report awal2 lg.

Ery Farieha said...

hahahaha
awat ayat bro tu cm berlagak sgt?

alaa
akak kan mmg ramai nak ngorat
feewit!

YobSumo said...

kesimpulan cerita ni.

kau seorang yang hot.

pengajaran cerita ini.

sediakan payung sebelum hujan lebat petir panah2.

otak ketat said...

redballerina,
aah kan. kau ke? ngeheheh :p

ery,
mmg berlagak habes. tu bertambah annoying tuh. haha. ramai sgt! padahal sorg pn takdak. wakaka.

yobsumo,
fergh. hot kah? kah kah kah. selekeh mcmni pn hot. tade makna nya. ya itu pengajaran ke 2 :p

Farid MOFASAD said...

seksi bahasa~ weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Jard The Great said...

yob nk ngurat hang tapi die pemalu.. hehehe

Candy Dandy said...

fuyooh fuyooh kesian abang senior tuh. tak hensem ke sampai kau lari dari dia bagai.

otak ketat said...

farid,
seksi? tang mana weh? aku rasa penuh kesupanan lagi menutup aurat bahasa aku neh. ngehehe.

jard,
haha. entah yob. kau nak aku hantar payung gak ckp ja la. wakakakka.

candy,
kah kah kah. kau rasa? entah. hensem itu subjektif. heee.

siggplus said...

jadi kau nak cerita kau ni hotstuff la ni? macam tu?

Kalut Malut said...

awek cunnnnnnn.

otak ketat said...

sigg,
tak berniat pn. tp kalau kau dah berfikir begitu, apa lah daya aku lg. kah kah kah.

kalut malut,
siapa? kau? kau mmg cun :)

Dr Kacak said...

Waka waka eh eh

ah budak2 tol 'abang' tu

for me accept je lah kalau org tak suka. susah2 ja nak paksa org lain.

fadh_q © said...

kesian abang senior tuh. naseb baik kat faculty yg mamatnya hensem2 belaka. kalau tak, mau aku pun ade akak senior macam ko punye abg senior nih.

eh, ko paham tak ape aku cakap ni?

john bert said...

kau bajet aku nk percaya la ha huda? sepanjang kita sekelas tak pernah lak ada ngorat ko. ko je asyik nak ngorat abg senior. aku ko xnak ngorat. kecewa btol.

Clarky Afif said...

hahaha!
pentipu!

Anis Che Rusli said...

nurul huda, jom keluar tngk wayang.

bayangkan abg senior tu ajak kau. alasan kau mestilah melebihi 15 patah perkataan. cepat!

imah abd rahman said...

kazen.lenkali jgn tukar tmpt.sbb die sgt suke awakkan,awk kaver mcm mane pun die mst nmpk awk nye.hehe..kalo die tny nape ttbe2 mkn,kate kwn pakse.haha

otak ketat said...

mat,
aku pn tak tahu lah. mungkin kau boleh kasi khidmat nasihat kaunseling secara percuma kt dia? haha.

fadh,
kari habes weh. mmg tak faham. hee. lg pening drpd cite inception ayat kau neh :p

john,
cis. aku reka cite neh utk org laen. kau jgn ar pecah lubang. haha. dah kau yg sebuk dok ngorat aku. mcm mana aku nak ngorat kau? wakakaka.

clarky,
fhew. utk kebaikan bersama. err. haha.

anis,
"maaf. hari ni sy berkabung. kan sultan johor baru mangkat?"

kazen,
hehe. pintar weh kazen aku menipu. bese wt eh? haha. tak terfikir plak. nampak dia ja terus blank. sbb takut kantoi menipu. haha. tp mmg kantoi pn akhirnya :p

fadh_q © said...

yeh? mungkin sebab aku tak tgk lagi kot citer inception. sebab tu ayat aku berbelitbelit. aku pun jadi tak paham bila aku baca balik comment aku.

ape yg aku nak cakap ialah, syukur sebab kat tempat aku takde akak senior yg macam abg senior ko ni. well tak mungkin sebab tak jumpa lagi. ko paham tak? see, aku tanye soalan same lagi.

oh panjang nye comment aku. mungkin aku patut bukak balik blog aku.

otak ketat said...

fadh,
kau patut tgk cite tuh. hehe. tahu pn. ayat kari habes. oke. yg ini faham sket. haha. tuh ar. patut aku cari blog kau tak jumpa-jumpa. cis.

e-liex said...

awak, jom makan! ;)

otak ketat said...

awk blanje eh? jom! ;p

imah abd rahman said...

well kazen.single x semestinye x bijak hal2 peminat ni kan?haha..

otak ketat said...

haha. yeah. single tp ramai peminat. kan? ;p

imah abd rahman said...

i x cakap.u yg cakap.hehehe~

otak ketat said...

haha. cis. i tolong cakap isi hati u ;p

hannamaruku said...

nak couple dengan kau boleh?

otak ketat said...

aku tanak bermadu dgn farid kamil. kah kah kah.

Related Posts with Thumbnails