Sunday, April 18, 2010

review gatsby's event.

Event neh katanya masuk malaysia book of records. hebat kan? meh tgk apa jd dan siapa yg aku jumpa kt sana. tak ramai sgt lah. aku pn blogging tak sampai setahun lg. mana nak kenal ramai org sgt. lgpn blog aku kan selekeh ja. siapa la yg nak baca sgt. haha. 

1. Blogger pertama yg aku jumpa sudah tentunya adik manis si ery farieha. dah mmg aku gerak dari komuter ukm pn dgn dia haha (masih kental mahu pergi event wlpn ada xm isnin nnt. hehe. gewd luck ery). sampai kt sana ja dah terkial-kial nak beratur. ntah betul line ntah tidak. main bantai ja beratur (mmg salah line pn sebenarnya). lepas dah ngumpat sorg dua blogger yg kami usha dari jauh, kami nampak macik liyanaa. tak tak. macik liyanaa kami tak ngumpat. kami kutuk dpn-dpn ja ;p

2. Lepas penat panggil dia sebanyak 3 kali utk beratur bersama kami, baru dia dtg (ceh kau. mentang-mentang aku blogger tak femes. tamo beratur dgn aku kan? belasah kang. haha). dah selesai register, kami pn g toilet utk tuka baju. sbb aku malas, aku sarung ja terus. ehem. kau nak tahu tak, macik liyanaa dtg pakai kasut sukan! haha. dah mcm rupa org nak pergi merentas desa ja aku tgk. penuh semangat kesukanan. maklumlah, world cup kan lg beberapa hari ja. tak lama lepas kitaorg kutuk kasut sukan dia, dan-dan ja dia terus g beli sipa seploh hengget. aku syak bf dia malu lah jalan dgn dia. sbb tu bf dia paksa dia beli sipa. haha. peace ynn :p  

3. Banyak game menarik yg ada kt situ. cthnya baling dart utk pecahkan belon, baling bola kasi jatuh semua tin, baling buah kelapa jatuhkan pin bowling, parking kereta senget (dua kali aku try tak berjaya. ery terrer main game neh. aku rasa in real life pn dia bwk kereta mmg senget-senget mcm tu la) dll. aku paling tak suka game ketuk kacang. mcm harem. ada la 3 kali kot aku cuba main game tu. mmg tak mng. game paling aku suka ialah game tuka tayar kereta. sbb dpt 4 point. haha. game lain mostly dpt 2 point ja. tp aku berjaya pasang tayar ja la (within 40 second kot?). nak cabut tayar tak lepas. huh. masih kurg skill.

4. Time tgh beratur nak main game, tiba-tiba ada budak tegur ery "EH, ERY FARIEHA KAN?". pergh. budak tu serius aku cakap kt kau. gaya ala-ala jason mraz gitu. dgn penuh kemachoan, dia kuarkan buku kecik dgn pen "NAK SIGN DGN URL BLOG" hahahah. sekarang kau ckp kt aku siapa yg artis. heh. lepastu dia minta sign dgn url blog aku plak (aku rasa dia tanak pn minta sebenarnya. tp saje nk jaga ati aku gamaknya). aku pn maleh ah nak sign. sat g dia tiru sign aku pastu kuarkan duit aku kt bank kang siapa nak jawab. so aku kasik url blog ja la. apa nama ntah budak tu. aku pn dah lupa. eh bila kau nak follow blog aku? minta url blog beria dah. haha.

5. Tak lama lepastu, ery menegur si yobsumo plak. aku tak kenal pn dia neh tp pernah la nampak nama dia tu di merata-rata blog. femes lah tuh. haha. lepastu ery kenalkan aku kt dia. dgn buat muka 'nak jaga hati aku', dia ckp "ARR. MCM PERNAH DGR GAK LA" ceh. sudah lah. padahal mesti kau tak pernah dgr pn nama blog aku kan? haha. takpa. yg penting kau tak gemuk. eh mcm tade kaitan sgt. takpa lah. oh ye. muka 'nak jaga hati aku' kau tu mmg sgt berkesan. hee.

6. Kemudian jumpa si kapten luffy plak. kau nak tahu ayat pertama dia bila jumpa aku? "LA! AKU IGTKAN KAU GEMUK!" haha. tu pn aku pakai baju dua lapis tahu tak. kalau aku pakai baju satu lapis agaknya mesti dia ckp "LA KAU MODEL RUPANYA" haha. lepas borak sepatah dua, tanpa segan silu aku terus paw point si kapten luffy. dah dia tanak redeem. habis point dia aku paw, aku paw si azuan punya point plak. haha. mcm kejam sahaja. tp sebenarnya tidak. semua aku lakukan dgn penuh kasih syg. eh dude, point kau pn aku ada paw ka? lupa sudah. banyak sgt paw point org. haha.

7. Dah siap kumpul point, ktaorg nak g redeem barangan gatsby. aku suruh si dude jagakan beg kitaorg jap. tp sbb muka dia mcm tak berapa boleh dipercayai, aku nak suruh si azuan tolong jagakan beg kitaorg (sbb muka azuan serius baik gila. macik-macik di luar sana, boleh amek dia jd menantu kalian. haha). tiba-tiba si kapten luffy berkeras mahu jagakan beg kitaorg. cewah. bajet gentle la. handle with care gitu. memula bila teringat pasal kes dia menodai si sara liona tu, aku tak jadik ah nak kasik dia jaga beg kitaorg. tp lepas dia merayu melutut-lutut, aku pasrah ja la. 

8. Lepas dah redeem kitaorg pn g la amek beg kt kapten luffy. ku sangka kan mendung, rupanya terik di tgh hari. beg kitaorg mmg telah dinodai oleh beliau. BASAH beg kitaorg tu. diulangi, BASAH. aku tak tahu la air apa tu. air mata barangkali. terharu dpt jaga beg kitaorg gamaknya.

9. Hadiah lucky draw mmg sgt kool dan mengujakan. antara yg aku berniat nak memiliki ialah nintendo wii, blackberry, pda, netbook, dan external hard disk. byk lg hadiah-hadiah lucky draw yg hebat-hebat. gila ah. gatsby mmg kaya. tp mcm dah ckp sblm neh, aku kan bergenetik tidak bertuah dlm lucky draw. so mmg tak dpt pn lah apa-apa hadiah tu. telan air liur ja tgk org-org yg bertuah naik pentas amek barangan free -.-

10. Oh sebenarnya, dari dlm monorel aku dh nampak huda luna gf sigg. tp tak berani nak tegur sbb kt dlm blog pn mmg tak pernah tegur. malu kot kalau tegur tiba-tiba dia ckp "EH KAU SIAPA YE? AKU TAK KENAL PN?". haha. tp time borak dgn kapten luffy, borak dgn dia sekali. aku kagum betul dgn dia. sanggup dtg dari jauh. mmg kental. heh. tp apa pn, yg paling best time ktaorg nak balik, dia tanya umur aku. lepas aku jawab, dia pn ckp "OH KAU NMPK MUDA" ehem. ehem. ya huda luna. kau adalah org yg ke seratus dua belas ckp mcmtu. nnt aku blanje air sirap. haha.


ini hasil setelah berkerja keras (err mengepaw point org pn dikira berkerja keras ya). terima kasih byk-byk kepada kapten luffy, azuan, dan dude. barang-barang ni dah selamat diagihkan kpd mangsa banjir. err, maksud aku, abg dan adik aku. heh. pendek kata, terima kasih kpd nuffnang dan gatsby kerana menganjurkan aktiviti yg sgt menarik dan memenatkan. tp lain kali kalau buat event, sila sediakan nasi lemak beserta ayam goreng sbg pembuka majlis. lapar kot. haha. oke tgn dah lenguh. bye.  

.end of entry.

38 comments:

Ery Farieha said...

ayat last tu suke!
ery kot dok lapa2, tp bile makan gusi saket.
huwaaaa.

Liyanaa. said...

T______________________T

kuang asam. nasib baik aku pilih kasut cun sikit. kah kah kah kalau aku guna kasut aku yg koyak rabak tu agak agak masa tengah salin baju aku dh cari slipar dh. kuang asam ko kan T_T

eleh eleh. aku kan, baru sedar yang aku tak femes mana pun sebab erry lagi femes lah wakaka lepas ni kalau ada event aku nak pastikan aku pakai cermin mata besar warna pepel, pakai gaun princess lepastu mesti vogue semua kenal liyanaa.com T_T kah kah kah

Huda Luna said...

serius weh!
kau nmpk muda gilos!

kalau kwn2 aku yg umo 24
mmg nmpk mcm umo dorg

tp kau
gilos mcm budak belasan tahun lg
aku ni lak yg nmpk tua

@____@

siggplus said...

awek gua bam2 kan?

aku nak paksa dia masuk gym lepas ni

Jard The Great said...

hehehe.. apsal tak jumpa aku?

fiD said...

kalau aku join la kan, camne ko nak tawu aku ek cik akak? heheheh

Kapten said...

basah beg korang sebab air liur kitaorg berlima
wakakaka

otak ketat said...

liyanaa,
haha. cubaan kau mcm sgt mengerikan. tp takpa. bleh try. tgk hasilnya mcm mana. hakhak. kasut sukan kau serius tak bleh bla. tp comel la. haha. kau femes lah. tp sbb aku yg tak femes ajak kau beratur sama, kena tempias agknya. haha.

ery,
tu ar. dah membajir ciken chop. org suh tapaw tamo! degil. hahah.

huda luna,
heh. alalala. segan aku. kalau aku tipu ckp umur aku 18 pn msti kau percaya kan? wakakaka. geli gila.

sigg,
alanng-alang suh dia masuk biggest loser ja terus. haha. tade ah. mana ada bam2. oke je la. awek kau cun! agpn dia tinggi :)

jard,
alaaaa. tu ar. tak cam ar. adeh. slalunya aku hebat sket bab cam org. haha.

fid,
aku tgk baju top man kau ja dah bleh knal. haha.

kapten,
najis mutawasittah! :p

ismishahril said...

aku nak tegur ko. pun malu gak. tak terucap kata kata dari mulut. hanya mampu menggigit jari. chewaahh~

otak ketat said...

cececece. padahal mmg tak kenal kan? haha.

Kapten said...

hahaha
shahril memang ayat ko power
ajar aku wei

otak ketat said...

haha. mcm kasut power kn ayat dia. shahril yg mana satu weh? aku cm tak bpe pasan plak. hee.

ismishahril said...

kapten : alamak. kene dgr rock kapak selalu la kapten. haha

otak ketat : kenal la. ko ngan ery farieha kan? ah. menitis air mata aku. haha

Kapten said...

shahril partner Qiha... kalau ko x perasan ko leh tgk pic kat FB tu

otak ketat said...

ha salin dlm buku 555 kapten. haha. oh aku dah tgk pic kt blog kau. ada nampak gk smlm. hee.

shakinah said...

aku tak tau rupe kau macam mana.
aku cari gak dol.
hoo

otak ketat said...

ceh. ye lah tuh. huu. aku dah tahu rupa kau cmne. nnt kalau jumpa dlm bas rapid bleh duk sebelah. haha.

Ery Farieha said...

ynn kate aku femes. oh oh tidakk. aku tidak mau menjadi femes. (ceh menipu gile) aku maluu~ kahkah.

YobSumo said...

eh sungguh aku pernah dengar Otak Ketat. aku tak tipo, just mahu kepastian je sebab tu lama pikir. PERCAYALAH.....

muka nak jaga hati tu ikhlas tau. huahahhahahhaha!

otak ketat said...

ery,
haha. kau mmg femes! aku segan gk jalan dgn kau. satg org kata aku tumpang populariti kau plak. haha. elelele. malu tuh kaver ja lbeh :p

yobsumo,
baik. sbb kau tak gemuk, aku percaya. oh tade kaitan lg. haha. ikhlas ka? haha. patut berkesan.

Qiha Aziz said...

otak ketat! aku yg promote blog kau kat shahril. aku nak tegur kau, tapi takkan aku nak pergi kat kau mcm ni, "hey, awk otak ketat kan?". terasa awkward gila. hahaha. aku selalu baca blog kau. tapi diam2 je lah. muka kau pon aku cam. sebab lesung pipit. nak tegur je tak tahu camane.

nursarah said...

hoho, nama azuan, kapten n dude semua ada, nama aku je takda, nampak sangat aku tak dikenali, nangessss!

otak ketat said...

qiha,
alamak qiha. tetbe aku rasa nak blanje kau mkn mekdi yg pukul 12-3 tu . haha. terima kasih la weh. segan aku. hee. tegur ja lenkali. arr aku pn tak bpe cam kau yg mane. hee. sorry. nxt time kalau kita jmpa bleh borak sama-sama ;)

nursarah,
haha. ala sarah. aku kenal muka kau. yg comey tuh kan? tp kita tade borak plak. kau mcm senyap je. aku pn segan lah nak tegur kau. kang nmpk mcm tak tahu malu plak. haha. agpn kau femes. segan ar aku dgn kau. hee.

Qiha Aziz said...

woh. mekasih nak belanja mekdi satu. shahril tak yah belanja. hahaha. takpe. lepas ni mmg aku tak malu dah dgn kau. aku jerit otak ketat kuat2. nanti semua org tahu skru otak aku dah ketat.

otak ketat said...

hehe. mari kita suh kapten blanje. dia byk duet. wakakak. eh jgn lah. aku plak segan kalau kau jerit mcm tu kuat-kuat. terus aku lari balik rumah. haha.

budakhitam said...

budak hitam tak dapat ramai kawan pun

otak ketat said...

uih. dah pakai domain sendiri tu mesti femes. hee. yelah tu tak dpt ramai kwn. ntah-ntah tak mng tgn nak layan kwn. hee.

ismishahril said...

oi qiha. sape nye idea suh tegur gitu? hah? hah? aku pun layak dibelanja tau

otak ketat said...

haha. gaduh lah korg sesame partner. aku tak masuk campur. *larikkkkkkkkkkkkkkkk*

Frodo Baggins said...

((hahahhahahahaha))

>>_____<<

jom makan ...

otak ketat said...

frodo, kau blanje eh? :p

Azuan said...

aku muka baik kan? kan? kan?

seyes ke ko 24~ aku ingat baya aku je haha...

Aidi-Safuan said...

nak tengok picture!

otak ketat said...

azuan,
yer muka kau mmg pilihan macik-macik kampung utk dijadikan menantu. hakhak. oh aku muda lg drpd kau lah sebenarnya :p

aidi-safuan,
aku tak bwk dg cam pn. mmg sngaje. sbb tahu muka mesti selekeh gila nnt. haha. mmg selekeh pn. so tade ar pic. hee.

fiD said...

oowww. poyolah ea,,mentang2 pergi, xajak aku pon ,, xpe2.. iAllah next sem aku dah kat smnjg, nanti leh lah join kak HUDA ini, ohohhh =P

otak ketat said...

haha. sape suh duk sarawak. baek lah adik fid :p

Aidi-Safuan said...

owh, lupa nak cakap. aku dapat blackberry. berlagak tak? :P

otak ketat said...

haha. sudah ah kau. aku tahu. senyum kemaen lebar kot. mmg bertuah sungguh. hee.

Related Posts with Thumbnails