Wednesday, April 28, 2010

ini hobi macik hafsah

"mak nak buat apa kumpul bunga telur tuh? buang ja la"

"kena lah. nnt siapa-siapa kawen boleh guna balik. ekonomi"

"siapa-siapa kawen tu siapa?"

"tak kesah la kamu ke abg apis ke"

"mana ada org pakai bunga telur campur-campur. sedih nya. nampak sangat kumpul lepastu guna balik. isk. malu lah mak. buang ja lah"

"hesh apa pulak. ekonomi. kena simpan!"

aku dah bertekad. aku mesti tunggu abg aku kawen dulu baru aku kawen. tak pun biar adik aku kawen dulu pun takpa. aku sanggup. biar depa yg guna bunga-bunga telur tuh. gila kau. ngeri kot nak kena pakai bunga telur bekas orang laen. cuba kau bayangkan kalau empunya bunga telur tuh datang kenduri kau lepastu dia nampak bunga telur tuh. mesti malu kan? kena plak kalau bunga telur dia tu ditempah khas dari lombok (err kenapa mesti lombok? ah biar lah. kan ramai org kawen lari kt sana. mesti la barang kawen murah kt situ) ish. mak aku neh, zaman muda-muda dulu amek degree in chemistry. dah tua sket amek master in library science. oh kejap. lupa. razman suruh buat perenggan. nak kena tekan enter jap.

dah. oke tak razman? berpinar lg tak mata kau? kah kah kah. oke boleh sambung. kat mana tadi? ha, degree dgn master. sikit pn tade kaitan dgn bab-bab ekonomi neh. tp kalau kau tgk cara dia punya 'ekonomi', mmg menakutkan. malu saya dibuatnya (eh mcm tiba-tiba je ayat neh? takpa. nak guna juga. sbb mcm best ja tgk mirnawan nawawi guna ayat neh). tp kalau aku dah nak terkawen sgt, aku igt nnt aku nak bakar ja lah kotak berisi bunga-bunga telur tuh secara senyap-senyap. takpe je kot kan? korg jgn bitaw dia plak. siapa bitaw aku sumpit pakai paku payung. haha. oke dah bye.

.end of entry.

26 comments:

Mimie.Candy Cane said...

hahahahaha....serius weh..mak ko pun macam mak aku..aku pun tak faham naper nak simpan orang lain punya.nak buat hiasan kat barang2 hantaran aku nnti kate dia.tegor kang,kecik hati lak..layankan je..

fiD said...

aik kak huda, hohoh...

ape salahnye simpan kan,, utk kamu juge,, hehehe...

alah, xpayah gune pasu, gune kertas sudeyyy

otak ketat said...

mimie,
bak meh alamat rumah mung. nak pos kt mung ja lah. boleh gitu? hahaha.

fid,
semakin hari semakin kuat rasa nak sepak muka kau fid. hahaha. pasu? kertas? apekah??

fiD said...

yelah, nak jimat kos tu ,,, pasu bunga telur kan mahal,, membazir kalau tak gune balik, hahahaha....

aku suggest gune yg tempat telur kertas blink2 tu haaaa.... =PPPPPPP

*kesian nak semakkan chatbox ko, kecik sangat daaaa.. =O

kak HUDA.. lolololol

Qiha Aziz said...

mak aku pon suka simpan. tp last2 dia dah buang dah. sbb rimas. skrg tersimpan balik.

otak ketat said...

fid,
kah kah kah. bunga telur lah ngek. tade kaitan dgn kertas ka pasu ka. dia bunga plastik. ada faham? alolololo ssh ckp dgn org sarawak neh :p

qiha,
haha. aku rasa ni hobi semua mak-mak kt malaysia lah. huu. kau tak risau ke kalau kau kena guna balik bunga-bunga telur tuh? malu woy. haha.

Huda said...

mak aku pon ade simpan
tapi tak penah lak kate nak recycle
muehehehehe
(harap2 mak aku pon x recycle)

otak ketat said...

haha. dah simpan tuh, faham-faham ja lah. baek kau berjaga-jaga. hahaha.

imah abd rahman said...

pesanan untuk mak sah: mak sah.buang je la bunga telur tu.huda nnt die kawen xde pkai bunga telur.die pkai cup cakes je.hahaha

Kapten said...

aku sokong mak ko!
hidup makcik! hidup ekonomi!



Latest Entri:
KANTOI AKU MEMINATI SESEORANG

otak ketat said...

imah,
hahah. tak lah. ai pakai tiket percutian pergi balik ke rumah ai ja. oke tak? lg ekonomi. aww

kapten,
ceh. mmg old style lah kau neh. haha :p

crazy_labelle said...

owh... utk kawin nnti, ak nak buat 10 set jenis bunga telur... xnak yg biasa ade lidi.. nak lain drp lain...

crazy_labelle said...

wait... kalo abang n adik ko kawin dulu...
nnti lg la banyak koleksi mcm2 jenis bunga telur ko hasil peninggalan mereka...

Berd said...

kau nak sedap kau kawen.

hahahaha!

<>__<>

kawen awal lama-lama jadi tawar brader.




wooohhooo!

otak ketat said...

crazy,
bagus tuh. nnt inform aku kalau dah berjaya buat. haha. oh tak. mereka akn guna bunga telur yg terkumpul tuh. nnt aku dpt buat yg baru. haha.

berd,
kawen lambat lama-lama jd masin sgt kang :p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Bahahaha.

Hoi kim salam kat mak kamoo.

Die ada perangan yg c0mel :P

GhOsToNe said...

ahaha..
ramai owg tua wat camtue..
hehehe

Aidi-Safuan said...

ish2... xbaik membazir. tuhan marah tau. membazir tuh kan amalan syaitan. ish2.. dosa tau membazir. :(

otak ketat said...

miss lolly,
comel tp mengerikan :p

ghostone,
tuh la. ekonomi kata mereka. haha.

aidi-safuan,
oke. bak alamat kau weh. nnt aku pos kt kau yer? ;p

Nur -al- Ain said...

haha ;p alaaa,mereke cakap je tu, sampai mase, makmak la paling ecxited nak beli bunge telur ni. plus, skang dh jarang dh org bg kn. bunge telur utk jd bunge pahar je. eh ye ke term yg digunakan? fuhhh

Aidi-Safuan said...

haha.. tapi aku xkan kawen la. so how?

otak ketat said...

nur al ain,
wawww. gaya kau ckp mcm mak-mak la. hikhik. tp aku pn rasa cmtu gak la. hee. fuh! betul weh. hebat lah kau neh. ada cita2 nak jd perancang perkahwinan ke? hee. half price ye utk aku nnt ;p

aidi-safuan,
simpan! tunggu smpai kau nak kawen baru guna. taley bajir. tuhan marah! kawan setan. haha.

Aidi-Safuan said...

hahaha...tapi kalau tak kawen gak camne?

otak ketat said...

arrr. kasik jiran kau :p

azreen patah said...

salam..
kakak ak sempt merasa telur gne smula..
agk sadis bgi ak, tp alhamdulillah..kak aku x kisah..
=))

Nurul Huda Rahim said...

salam. wahhh. bagus akk kau ni. kau pn patut bersikap begitu. jimat oi. haha.

Related Posts with Thumbnails