Saturday, April 3, 2010

sebab aku kan kakak.

Khamis. 1/4/2010. seawal 7.42 pagi mak msg aku, "bila nak balik?". menyusul tak lama kemudian, msg drpd abah pulak "ada plan nak balik?". wah. mak abah aku neh, betul-betul rindu kt aku gamak nya. beria tanya aku balik rumah ke tak. bg tidak menghampakan harapan kedua org tua, aku pun call mak "mak, kenapa? nak suruh uda balik ke?" dgn penuh rasa syahdu, mak pn jawab "aah. nak suh tolong jaga amir. mak dgn abh outstation minggu neh". oh kecewa sedikit di situ. rupa-rupa nya nak suruh aku balik utk jaga adik aku semata. tiada rindu, tiada juga hp baru (err. mcm tiada kaitan. takpa abaikan). adik aku tu walaupun umur dah 17 tahun, nak suruh dia masak nasi pn kena buat ugutan 'AKU CAMPAK PSP KAU KANG' sebanyak dua belas kali. baru la terkedek-kedek dia pergi masak nasi. nampak tak betapa tidak boleh berdiri di atas kaki nya sendiri? maka terpaksa lah aku sbg kakak sulung (eh huda, kau ada adik beradik perempuan yg lain ke? -.-) menyorongkan kaki aku sendiri utk dipijak oleh beliau. ceh nampak mcm kakak mithali bukan? haha. betul lah. mmg mithali. tgh hari khamis tu juga aku pulang ke rumah oke. tiba-tiba, ptg jumaat tu mak aku cakap adik aku tak jadi balik. eh eh eh. apa neh? aku balik semata-mata utk menjaga beliau. mana boleh mcm ini. ini dah mcm adik kandung menganiaya kakak kandung sendiri! gara-gara tak puas hati, terus aku msg kwn adik aku (adik aku tak bwk hp g asrama. skema kan beliau? bak kata abg aku, mana boleh dia bwk hp. nnt jatuh la reputasi dia sbg kadet kebangsaan. cet)

"CAKAP KT AMIR, SATG ABG DIA NAK DTG AMEK DIA"
(menggelupur la adik aku. tetbe msg bitaw nak dtg amek. haha. terus dia kol aku suruh aku kol dia balik)
"HA CPT SIAP-SIAP. JAP LG KTAORG DTG AMEK KAU"
"LA APA PLAK. AKU DH BITAW MAK ABAH AKU TAK BALIK"
"EH TADE TADE. KAU KENA BALIK JUGA. SIAP CPT"
"NAPE? ALA MANA BOLEH. ESOK AKU ADA PROGRAM"
"PROGRAM APA?"
"EMM ERR ADA LA PROGRAM. ALA AKU TANAK BALIK"
"AHHH. TADE-TADE. KAU TAHU TAK ESOK CHELSEA LWN MAN U?" (bijak tak aku? aku taw adik aku sokong chelsea. tips kpd kakak-kakak di luar sana, sila amek tahu adik lelaki anda sokong kelab bola apa. sng utk kegunaan mengugut di masa akan datang)
"CEWAH. PANDAI UGUT AKU. TAW LA. TP ALAA..."
"AH TADE. KTAORG DAH ON THE WAY NEH"
"HAA??!! YEKE? ALAAAA"
"TADE ALA ALA. CPT SIAP"
"OKE LA. OKE LA. TP NNT KORG KNE TUNGGU DPN ASPURA LAMA SKET LA. SBB AKU TAK KEMAS APA-APA LG NEH"
"TAKPA. NNT AREA KOL 9 BARU KTAORG GERAK"
"EHHHH!!! TD KATA DAH OTW? HAHAA. KANTOI!! DAH DAH TADE. AKU TANAK BALIK. TAYAH DATANG AMEK AKU"
(bengong. bleh plak terkantoi menipu dgn budak berumur 17 tahun yg hanya tahu main psp dan membaca komik naruto di internet -.-)
"HAHAHA. WOYYY. BETUL LA. MMG DAH NAK OTW LAH NEH. AH TADE TADE. JAP G KTAORG SMPAI. SIAP CEPAT"
"YELA YELA"

heh. amacam? hebat tak aku? haha. padahal banyak kali kena kutuk dgn abg aku gara-gara terkantoi menipu. eh org jujur mmg mcmni. hee. takpa. yg pnting, berjaya mengambil beliau balik ke rumah. tp kesian gk la kt dia. sbb dah malam, jd dia nak amek tanda tgn warden pn mcm susah. siap kena marah lg dgn warden. dia cerita ustazah tu membebel kt dia "AWK NEH MENGANGGU LA! TAHU TAK SY NAK MKN NEH? DAH MLM-MLM BARU NAK BALIK!". ceh. dah kau warden. nasib ar! hangen ja aku dgn abg aku dgr. "USTAZAH, USTAZAH JGN BYK CAKAP SGT. SIGN JE BOLEH TAK? USTAZAH DAH LAH TAHU NAK MENGGEMOKKN BADAN JA. KALAU USTAZAH TAK PUAS HATI SGT MEH JUMPA DGN ABG SY" haha. kalau adik aku ikut ayat abg aku neh, mmg kena sebat dua belas kali la jawab nya.

***
sbb aku malas, lunch hari ni aku masak ayam goreng segera ja. err, memang la hangit sikit. tp aku goreng dgn penuh kasih sayang tahu? takpa. nnt malam kita pergi pasar malam, beli makanan best-best lepastu kita tgk game chelsea sama-sama ya ;')

.end of entry.

14 comments:

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..lawak la ang ni..menipu sampai terkantoi..

faiz y. said...

mmg mithali.. haha. chelsea rawk!!

otak ketat said...

faiz,
mesti kakak kau tak mithali mcm aku kan? haha. err. chelsea rawk? tp aku sokong young tiger. aummm! haha.

cik sha,
org tak biasa menipu mmg mcm ini. haha.

Edriena Hazelina said...

haha..
huda2..
nak jadik adek huda jugak leh ke?
nanti leh makan makanan yang penuh kasih sayang tu. hehe..

Mimie.Candy Cane said...

ko ni mmg failed la menipu..kena praktis lebey sikit..

abg ko single lagi x?

otak ketat said...

mimie,
tu la. kau ada bukak course menipu tak utk sem dpn? aku igt nak register lah subjek tu :p haha. sempat lg tu. repot encik noor zaidi kang baru tahu. wakakaka.

edriena,
haha. bleh. tp kena makan sume mende yg saya masak wlpn hangit dan keras ;p

sharamli said...

kakak penyegan...takde takde..xyah ngada p psr mlm

Razman said...

bukan ayam yang penuh hasad dengki ke? mcm dengki taknak bg adik ko aman kat hostel.

Farah Hanani said...

scot...ang nie mmg H.E.B.A.T...
sampai kat aku..siap tnya lagi kat adik aku..
"dah cuti sekolah ker?? nape balik???? hahhaha"

otak ketat said...

sharamli,
haha. ang jeles awat nya? nak ikut ka?

razman,
eh yg penuh hasad dengki kt adik kandung sendiri tu kau :p

nani,
haha tu psl adik kau semua tak suka kau ;p

fiD said...

tak baik ko camtue, ne tawu dia n ak p dating,, pela akak nie, hohohohoh

otak ketat said...

eh bagus la. mencegah maksiat kalau macam tu. haha.

Luffy said...

mcm tu aku pun nak jadi adik ko
dapat layanan fes klasss walaupun ko masak x best
hahaha

otak ketat said...

oke gak. kau kan banyak earning nuffnang. aku sudi jadi kakak kau walaupun kau tua drpd aku. haha.

Related Posts with Thumbnails