Thursday, April 22, 2010

rutin harian sempena cuti sem (jgn bukak. ini betul membazir masa kalian)


bangun pagi, terus kasi hewan peliharaan makan. harus. nanti dimarahi emak kalau tidak lakukan. yg kiri tuh kerry dan yg knn tuh kaka. ya. kaka bersempena nama pemain bola. aku lah tuh kasik nama dia cmtu. haha. memula nak kasik nama dia messi. tp mak tak kasik. mak kata "APA MESSY MESSY NEH. TAK SEDAP LAH!" andai sahaja mak tahu messi tu hebat dan comel orangnya -.-


dah kasik kerry dan kaka makan, basuh kaen plak. habis ja basuh kaen, bleh sidai. nampak tak gabungan warna tembok besar cina tuh? ceklat dgn kuning. itu mak punya idea. tak tahu la apa yg beliau fikirkan ketika memilih padanan warna sebegitu. kpd encik eric, kalau lapang, jemput la dtg rumah sy. kasik talk sket kt mak sy -.-


ehem. ini kerja sampingan. sementara tunggu mood nak masak. haha. bkn tetiap hari dpt tgk beliau ini. jd kalau ada, harus tengok. harus. adik pernah tanya "PESAL KAU TGK BERITA KT TV9 NEH?" tanpa berlengah, aku pn jawab "HOY KAU TAK NAMPAK KA DIA HENSEM TU? KENA LAH TGK". adik aku buat muka bengang "CEH. SEMATA-MATA! TAHPAPE". haha. kau apa tahu. penting woh :p


oke sebab malas, mari kita masak makanan yg segera dan senang dimasak tetapi sehat. supaya boleh cepat mengisi perut yg sedang kelaparan. heh. sotong goreng kunyit dgn kentang.


sambil mengenyangkan perut, mata juga harus dikasi kenyang. wakakaka. "BRENGSEK LOE RAFI! GWE BENCI BGD SAMA LOE!" kata jojo kepada diri sendiri. ya. bercakap kepada diri sendiri dengan begitu kuat sekali sudah menjadi trend masa kini. cuba kau buat sementara menunggu bas / komuter. sumpah kool. semua orang pandang kau nanti. dah la kool, pemes tetbe plak tuh. haha.


habis tgk cerita tasbih cinta yg tak pernah paham pn pasal apa sbnrnya tp nak tgk juga sbb hero dia kacak, aku tgk cerita cahaya plak. raka pn kacak jugak. harus tengok harus. oh hye! selamat berkenalan. nama saya Nurul Huda Rahim. tinggi saya 153 cm. sy ank keempat. hobi saya melihat lelaki kacak. kah kah kah. kau jgn ikut sangat hobi aku neh. tak ilmiah langsung. hesh -.-


lepastu tgk csi miami plak. ini mmg tak kacak. tp tgk ja lah sambil melipat baju yg sudah kering. pacik ni berlakon nak kool aja. setiap kali bercakap, mesti suara perlahan dan tenang habis. lepastu kalau korg perasan, dia ada posisi wajib bila nak interrogate tertuduh. posisinya mcm pic kt ats tuh. oh ya. kepala harus disengetkan sedikit. biar efek kool lebih menyerlah.


ini kaedah menyengetkan kepala. boleh try praktis.

sudah lah ya. aku kasik rutin sampai pukul 5 sahaja cukuplah. nnt kasik rutin smpai malam, termuntah plak korg baca. hee. hari-hari pn mcm ni ja la. tp takpa. yg pnting, duduk kt rumah mmg sgt membahagiakan hati aku. hehe. oh ya. duet gatsby's event dah dapat. yeay! thanx nuffnang ;)

.end of entry.

27 comments:

Frodo Baggins said...

hahahahhahaha ... uncle lion ((aku gelar beliau camni, sbb rambut sejibik cam singa)) ada style dowh! kalau lu notice .. d way dia jwb or letak mobile phone pown sesuatuh! cool .. hahahha.


yg laki2 atas tu ... BYE. kene blaja bnyak dr uncle DC ni! hahahhaha ... beliau idola aku. keh3x

otak ketat said...

haha. yeka? tak pasan plak tuh. yg aku pasan cara dia pakai spek. kah kah kah. tabley bla la dia neh. dah ar efek soften melampau. huh.

dude said...

tak bazir pun.
just tengok gambar je..haha

otak ketat said...

haha. dude, jgn jujur sgt boleh tak? hahaha.

Qiha Aziz said...

yg csi miami tu, masa tgkp penjayah, mesti nak ada drama2 skit. baru lebih cool.

eh eh..hobi kita sama lah. cuci mata. haha..

otak ketat said...

oh woww. qiha, mari kita pergi the curve sekarang. kah kah kah.

ismishahril said...

memandangkan ko mcm senang lenang, aku nk tambah sikit rutin harian ko boleh? tolong jaga ikan laga aku. aku malas nk kasi makan sebab aku busy. kalau dah boleh goreng, dah lama dah aku buat. mesti garing. uh uh uh

otak ketat said...

hahaha. boleh. sekali kasik makan 20 hengget. deal?

ismishahril said...

em...takpalah..

*gulp..kelocak kelocak*

sedap gak mkn ikan ni sebegitu sahaja.

Kapten said...

Kery nama pemain bola ker? T______T

semua tu tak kacak! kecuali diorang nak panggil aku kacak. hahahaha

ko diet ek makan cam tu?

oh ya... aku menyampah nampak gaya cool mamat CSI MIAMI tu... heh!

e-liex said...

oleh sebab aku da abes exam, membazir masa sangat digalakkan. haha

otak ketat said...

kapten,
kery belum ada lg. kau jd pemaen bola pastu pakai lah nama tuh. oke? haha. tu bkn diet. tu pemalas namanya. hee.

ismishahril,
besok time nak berak, jaga-jaga taw. hahah.

e-liex,
wah habes dah? tahniah! igtkan tahun dpn baru nak habes. lalalalala :p

Edriena Hazelina said...

tang makanan tu.
akak xnampak lak mane kentang nye.
nampak pakcik sotong je.
hehehe..

otak ketat said...

haha. ada seketul ja kt ats tuh. laen kt bwh kot. agpn mmg masak sebiji ja :p

zida said...

nampak betul bosannye tuhh. wakakaka zida yg cuti dah dekat 5 bulan ni pon asek buat menda yg same jekk. wakaka

Blog Baru Zida

otak ketat said...

bosan tapi bahagia ;p

e-liex said...

aku tambah. "bosan tapi bahagia menggemukkan diri" haha

jane said...

kerry n kaka tu comel la
huhu






p/s : dok umah walopon bosan tp best!ngahaha

otak ketat said...

e-liex,
tahu takpa. bahagia tambah kalori. waakakaka.

jane,
comel mcm tuan dia. haha. betul! ;)

fiD said...

wah! bestnye kak huda,,,,

bile nak kerja nie? ohhoho

fiD said...

wah kak huda! best nyer, ohohoh


pe lagi, pi cari kerja la

otak ketat said...

haha. semak otak aku dgr kau panggil aku kak weh fid oii. tade keje-keje. malas. nak kumpul kalori neh. kah kah kah.

risanur said...

bestnye bercuti...tapi tak bosa ke kalu setiap hari rutin yang sama je...sekali sekala kena tukar gak...cuba angin baru...huhuhu...

risanur said...

bestnye bercuti....tak bosan ke kalu rutin cuti tu sama je....kena ubah gak sekali sekala...

otak ketat said...

hee. dah tak cuti pn kak ;p

zirahazirah said...

hai cik otak ketat, nampaknya kita mempunyai hobi yang sama, iaitu melihat jejaka kacak. muahaha~ btw, pak cik csi tu selalu posing control ensem. walaupun dia kurang kacak tp dia tetap cool gitu kan. hee~ ;)

otak ketat said...

zirahazirah,
heh. boleh bukak grup kt fb. kah kah kah. haha. cool ka? mmg slalu gelak ja tgk gaya dia. hee.

Related Posts with Thumbnails