Thursday, January 28, 2010

without borders contest.



Oke. pertama sekali, maaf kt kak edriena. sbb lmbt join. jgn merajuk ye. penyakit malas sama dengan penyakit aids. tiada penawarnya. kita kena pasrah. oke meh cite psl gambar neh. the picture was taken during hari raya last year (apehal kau cakap bahasa penjajah ni konah?). oleh kerana kita sekarang berada di tanah melayu, adalah lebih baik jika aku meneruskan entry ini dalam bahasa melayu/bahasa malaysia. em ya. itu abah aku. kachak oh? hahah. hidung tu penting. mancung u. ramai org ckp muka aku mcm muka abah. tp, hidung aku tak mancung mcm dia. mak aku ckp, dlm family, hidung aku paling tak mancung. lebih kurg mcm ni la ayat dia "HIDUNG KAMU NI TATAW LA IKUT SAPA. HIDUNG ABAH MANCUNG. HIDUNG MAK PN MANCUNG. PELIK JUGAK LA. IKUT HIDUNG TOK MOK (NENEK) LA AGKNYA" sedih kot. patut dah muka mcm abah, hidung pn kena la mcm abah kan. oh ada bau ketidaksyukuran di situ. tak. tak. aku bersyukur aku ada hidung yg sempurna wlpn tak mancung. korg igt best ke hidung mancung tu. lubang pun sempit je aku tgk. mesti selalu byk taik idung tersumbat. pastu kalau nk gunting bulu hidung pn kena hati-hati. haha. eh. mengutuk org hidung mancung tersamadengan mengutuk abah sendiri. haha. tak. tak. aku bohong je td tu. sbb jeles tgk hidung family aku. hehe. aku rasa dlm family, aku plg byk sedut oksigen. itu menjelaskan kenapa aku lebih gemuk berbanding mereka. ya. aku rasa aku gemuk oksigen la. boleh macam tu?

kenapa aku rasa mcm tgh cerita psl hidung? contest neh psl hidung ke? haha. baik!! (ada dua tanda seru. bererti nekad sebanyak dua kali) sblm kak edriena disqualify entry aku, aku akn mula bercerita psl gambar di ats. arr, oke. aku yg suruh adek aku tangkap pic neh. saja nak nampak kunun-kunun daddy's girl gitu. dah la mcm lmbt je adek aku nak tangkap. so mcm kena berlakon cium lama-lama plak. padahal tak tahan nak gelak dah. pastu kau tgk abah aku. mcm suka kan? mcm tade hal kan? mcm terharu kan? mcm-mcm aznil kan? oh yg terakhir itu serius tade kaitan ngek! ops. sorry. arr sebenarnya, sejurus selepas pic ditangkap, terus dia lap-lap pipi dia sambil "UIH. APA AIR LIUR-AIR LIUR NEHHH" hahaha. eleh. nak kaver macho ar tu abah. hehe. tp aku mmg suka kasik air liur sket kalau cium pipi/tgn mak abah aku. sbb mcm best ja. apa slhnya kan. dulu time baby rilek ja boleh menabur air liur di mana sahaja. kt baju mereka yg baru dibeli pn tade hal nya lah. abeh sekarang dah besar tak boleh la plak ye. diskriminasi sungguh. mentang-mentang time baby aku comel. sekarang dah selebet. marah ah neh! eh emo plak tetbe. maaf. ubat emokiller dah habis. ptg neh baru nk g amek kt klinik. em, dah tade apa lg la kot. tu je la. aku akhiri entry contest ini dengan, sebarkanlah air liur anda pd org-org yg disayangi. biar mereka semua tahu yg kasih syg itu masih wujud!  meleleh air liur aku time taip entry neh. takpa. biar laptop aku tahu yg aku syg sama dia. melebihi kasih syg si virus-virus kangen (kangen plak aku tetbe sama virus kangen. korg kenal tak virus kangen? kangen tak sama virus kangen? jom kita saling kangen-kangenan terhadap virus kangen). haha. pening? tanak tanggung. bye!

p/s utk diri sendiri: ntah pape ntah entry kau neh. awl-awl mcm contest psl hidung. last-last mcm contest psl air liur. confirmed tak mng lah! ala. takpa la. kalah mng kn adat bertanding. yg pnting mencuba. kalau aku kalah pn, aku kalah bermaruah. hahaha. benci tak kalau dgr org yg kalah ckp mcmni? poyo kan kan. kalau tanak dgr ayt cmni, baik bg dia mng :p

SBG FOLLOWERS YG JUJUR, AKU JUIN CONTEST DIA (WLPN SGT LMBT). HAA HAA SIAPA YG JD FOLLOWERS DIA TP TAK JUIN MESTI RASA TERSINDIR KAN. HAHA. PADAN MUKA. LG SEKALI, TANAK TANGGUNG. SESIAPA NAK JUIN. MEH BACA SINI

.end of entry.

17 comments:

Edriena Hazelina said...

haha!! nie da macam kontest reka cerita lawak lak nie! hehe... thanx dek.

otak ketat said...

hee. u r most welcome ;)

Frodo Baggins said...

>>___<<

salam kat mak abah yerr
peluk cium sekali ~ agaggagaga
x mng contest xper ..
tp kalau mng sila war warkan . ngeh3x

otak ketat said...

haha. peluk cium mu ditepis oleh mereka. kalau tak mng pn nak war-war kan boleh? haha.

Liyanaa. said...

alolo comelnyeee. ni mst ikut hidung i ni, penyek mcm ayam penyet aww u menang boleh belanja i HAHAHAHAHAH

i likeee

otak ketat said...

oh sdpnye ayam penyet. haha. bkn u yg patut blanje ke sbb dpt elaun?

shax said...

kau cium tangan sampai rembesrembes air liur tu kire bagus la.
ikhlas.
aku ni selalu salam cium tgn konon2. kirenye cium tak kena takpun cium tgn sndri.
tgn mak aku selalu bau bawang la..

hahaha
ampun mak! kiddin onli meh

e-liex said...

"korg igt best ke hidung mancung tu. lubang pun sempit je aku tgk. mesti selalu byk taik idung tersumbat. pastu kalau nk gunting bulu hidung pn kena hati-hati."

u made my day~ hahahha

otak ketat said...

shax,
oke ag bau bawang. kalau bau ikn cmne? haha.

e-liex,
hee. hidung kau mancung tak? msti kalau mancung pn tetbe tanak ngaku mancung kn? :p

sharamli said...

argh..rs cm nak meleleh air hidung

otak ketat said...

g-pang betul. dua-dua kau nak kan? haha.

Ries Lee said...

gigi mancung pun dikira mancung jugak..

otak ketat said...

gigi mancung dpt mkn dgn kuantiti yg banyak. ya. itu pn bagus. haha.

Ms.Independant said...

Sweettt bgt gamba ni!!!
Gudlak Huda!

ps : rasenye idong huda mancong pe...
banding ngan akak kan...
hahaha

:P

otak ketat said...

hehe. thanx kak! hee. tade ah. lebih kurg ja ;D

min said...

hehee
insyallah leh menang nie
tp memang sgt kelakau
huhuu

otak ketat said...

hee. thanx min. kalau mng aku nak beli alat mancungkn idung :p

Related Posts with Thumbnails