Monday, June 7, 2010

brader yg buat sushi tuh boleh tahan kacak. tp dia pakai mask. kalau dia buka mask, tak tahu la masih kacak ataupun tidak.


malam tu, kami bercadang nk mkn di carl's junior (smpai sekarang aku masih runsing memikirkan adakah carl's junior ialah ank kpd carl rogers?). kak m sungguh berkeyakinan yg carl's junior ada di aeon setiawangsa. tp cuba kau teka. betul ke carl's junior ada kt situ? ya. tepat sekali. mmg tade. yg ada hanya lah wendy's.

aku sendiri pn tak pasti mcm mana kak m boleh terkeliru antara wendy's dgn carl's junior. mungkin persamaan apostrophe s barangkali menjadi punca utamanya. ada juga terselit di benak hati aku utk memijak kaki kak m. tp bila memikirkan faktor usia dan pengangkutan percuma yg ditaja oleh kak m, cepat-cepat aku beristighfar panjang sambil geleng-geleng kepala.

oleh kerana logo wendy's agak menjengkelkan, maka kami berkeputusan utk mkn di sushi king sahaja. wlpn muka kami chinese look (oh sila tuka kami kpd kak m sahaja. button backspace aku tetbe defect), tp takpa. kita masuk sahaja restoran berunsurkan jepang. apa salahnya sekali sekala berangan jd org jepang kan? we are 1 Asian maa. kekenyangan didahulukan, perut boroi diutamakan.


sbb aku tak tahu nak order apa, aku order benda yg aku rasa dekat di hati aku. kodomo bento. kan bunyinya mcm kodomo lion? teringat zaman kecek-kecek bila gosok gigi, mak aku selalu pelik kenapa tade buih-buih  yg dikeluarkan oleh aku. dah sapa suruh sedap sgt kan? tak sempat nak berbuih lg aku dah telan toothpaste tuh.

ada nasi, telur rebus, udang goreng, ikan goreng, terung goreng, keledek goreng, dan lain-lain goreng. mengumpul minyak ye kerja kau malam tu huda? utk sedapkan hati, kita anggap ja la dia guna olive oil. kata makanan mahal? haha. sayur sume aku campak kt kak m. bagus kak m. sume dia makan. sungguh bercirikan macik hafsah.


sushi udang tuh sedap! memula, kami ada gak cuba sepakat membawa berkat supaya jgn amek pinggan warna pepel (warna pinggan represent harga. warna pepel = RM 6.00). tp bila tgk budak cina berumur 7 tahun di sebelah kami maen amek ja pinggan sesuka hati tanpa mempertimbangkan warna pinggan, kami terus rasa tercabar. kami pn cekalkan hati ja la amek sushi tuh. maka berkat sudah tidak dibawa oleh sepakat lg. terabur di tengah jalan. ini semua gara-gara budak tu. kau kalau dtg dgn parents jgn nak berlagak sgt boleh tak? wah. tiba-tiba nak emo dekat budak tu. haha.

yg depan tuh nama dia golden egg. demi menyahut seruan budak cina tersebut, yakni bersaing secara sihat, kami gagahkan juga order golden egg neh. dalam tuh mmg telur rebus semata. dah rasa mcm kt rumah org kawen ar plak asek jmpa telur rebus je.


apa ntah nama sushi ni. yg pasti, mereka sungguh sedap! sampai kami order dua kali. kecap dia pn sedap. rasa mcm nak curi bwk balik ja. makan dgn beskut cap ping-pong pn style juga ni. hee.

kesudahannya, berjaya menghabiskan RM 27 hanya utk mkn malam sahaja. bagus kau huda. mmg anak yg taat dalam menyalurkan duit mak abah ke jalan yg benar. oh ya. ini nasihat aku. kalau kau first time nak try sushi, sila try sushi king terus. tolong jgn try sushi jusco. rasa dia sgt berbeza. sungguh. aku first time try sushi jusco terus muntah. tp sushi king mmg sedap. kualiti rasanya mmg sgt lah berbeza. ya. harga pn ofkos sgt berbeza juga. hee. oke dah. bye.

.end of entry.

21 comments:

siggplus said...

dan orang-orang yang belajar dekat jepun pulak kata semua makanan dekat sushi king rasa macam sampah

jadi kaitkan

j0j0_bdiN@ said...

aku ni nga gian nak makn sushi..
ko plak buat entri ni~
slalu gak mkn sushi king nih~
sedap gilos!

hellioz said...

brader yg buat sushi tuh boleh tahan kacak. tp dia pakai mask. kalau dia buka mask, tak tahu la masih kacak ataupun tidak.

statement ni....
gwa susah nak lupe
sebab statement kat atas tuh sumpah deja vu gyler babi
gwa penah encounter statement tuyh
tapi...

lu penah post bende yg same ke?
gwa kompius gyler...
dem...
dejavudejavudejavudejavu
gyahahhhahahahaahahaahh~<---siyal gelak

tapi gwa still kompius
siyes...

shakinah said...

serius golden egg tak sedap.
telur semata.
aku makan tepung luar tu je.
huh

otak ketat said...

sigg,
sampah? cis. hina nya. tade perkaitan. masing-masing ada selera tersendiri. ikut suka lah nak makan yg mana. asalkan halal. haha.

jojo,
haha. jom g mkn sushi! tp kau blanje eh :p

hellioz,
adakah brader tersebut ialah kau? haha. aku tak pnah post benda sama ah. jodoh kot? haha.

shakinah,
sama weh. aku pn mkn tepung luar dia ja. tu pn tak habis. sbb dah mengah gila. heh.

hiro said...

time lapaq mmg muka kacak jadi idaman..

HUDA said...

ichiban ramen pon sedap weyh~

yang tu mmg kene tgk jugak orang yg serve tu ensem ke tak, baru rase sedap. huhuhu

ismishahril said...

hahaha. aku dulu2 kerja sushi king. kalau kau dtg masa aku kerja, mesti entri bertitle sebegini kau dah lama dah post.

otak ketat said...

hiro,
oh betul. tetbe rasa lapar dpt dikurangkan. haha.

huda,
Allah. canggeh sgt dh tuh. aku tareti nak order nya. haha. mempengaruhi kan? kalau tak ensem, nak mkn pn tak bersemangat. haha.

Firol said...

lepas ni speaking kencang macam fukuchan

otak ketat said...

ismishahril,
kalau aku nmpk kau time tu, mesti tajuk post neh jd cmni "muka brader yg buat sushi tu boleh tahan minta pelempang. tp dia pakai mask. kalau dia buka mask, kompem aku lempang kuat-kuat muka dia". sekian. haha.

firol,
fukuchan pn cakap melayu. kah kah kah.

Razman said...

golden egg..hurmm..pasti subur. eh, otak aku dah pikir laen.

otak ketat said...

byk sgt baca buku kamasutra kau neh man oii. haha.

Aidi-Safuan said...

lepak aeon setiawangsa? dekat ngan rumah aku tuh! cis tak ajak! :(

otak ketat said...

aidi,
haha. mana aku tahu rumah kau ktne? lenkali bitaw awal-awal oke. mesti kau nk blanje aku kan? :p

cikCEPET said...

bce en3 neh jdik lapa pulax...

hehee :))

otak ketat said...

cikepet,
yes. mission accomplished :p

Clarky Afif said...

peliss!
golden egg sedap!
aku makan 4 piring golden egg
hahaha tak makan piring skali, nanti charge mahal plak

Q said...

aku tak berapa gemar sushi. tepanyaki boleh telan lagi.

ravishingpeacock said...

yah yah sushi mmg sedap..da lm xmkn..nengok gambo2 ni da ngidam la plak ;)

otak ketat said...

clarky,
lorh. kau suka yg tuh? telur rebus kt umah org kawen bleh kutip byk maa. hehe. piring dia pn comel. ada gak rasa nak curi bwk balik. haha.

q,
err tepanyaki menatang apa plak? tak pnah try.

ravishing,
hee. jom mkn! kau blanje yer. kah kah kah.

Related Posts with Thumbnails