Thursday, June 17, 2010

tips menghalau cicak (cicakman pun boleh)

oke. hari ni aku nak langsaikan hutang entri. sebelum ni aku pernah berjanji nak buat entri pasal tips menghalau cicak kan? so, hari tu aku check keyword blog aku, ada org search tips menghalau cicak pastu sampai ke blog aku. jd aku rasa sedikit bersalah. mesti org tu kecewa kan? mcm korg search video seks ariel peterpan dgn luna maya lah. lepastu jumpa blog yg hanya ada gambar pegun dan bukannya gambar yg boleh bergerak-gerak. kecewa bukan? haha.

jangan ye kawan-kawan. jangan search benda mengarut. tak bagus utk mata, pemikiran, iman di hati, dan juga iman di bandar baru bangi yg sedang membaca blog sy ketika ini. ya iman? kah kah kah.

YA! MACIK-MACIK DI LUAR SANA! ANDA TIDAK PERLU RUNSING LG MEMIKIRKAN ANAK ANDA YG BERHOBIKAN MENGUMPUL TAIK CICAK DI DALAM PERUT! KERANA SAYA AKAN BERKONGSI SATU TIPS UTK MENGHALAU CICAK-CICAK YG SERING BERAK SAMBIL MEMEKAK!

ANDA HANYA PERLU LAKUKAN 4 LANGKAH MUDAH SEPERTI DI BAWAH! AYUH LEKAS! TAIPKAN ON 'NYAH CICAK' DAN HANTARKAN KE 6666! (oke over huda kau punya iklan. dah mcm iklan glomobi ja -.-)

1) amek kunci kereta anda. kalau anda pesen mcm saya, yakni ada lesen tp malas nak tunjuk kehebatan memandu, boleh panggil driver anda utk tolong bawakkan kereta (mati aku kalau anep baca neh)

2) bawa kereta menuju ke arah mall yg berdekatan dgn rumah anda. (mcm aku, mall yg berdekatan ialah bintang. aku rasa family aku ada share saham sket la dlm bintang neh. dah tetiap minggu pergi. kalau tade family aku, boleh bankrap gamak nya bintang tu)

3) pergi kt bahagian spray dan cari ini


4) sebelum bayar, grab satu m&m's plastik warna biru kt area kaunter (ala kn slalu ada ceklat-ceklat kt area kaunter tu kan? sambil beratur, apa salahnya luangkan masa utk amek ceklat tuh). buat apa? eh utk kasi kt aku la. kan aku dah kasi tips percuma neh? haha.

OKE. DAH SELESAI. SEKARANG BOLEH MENONTON SEMANIS KURMA DGN TENANG TANPA PERLU RUNSING MEMIKIRKAN HOBI ANAK ANDA LAGI. AYUH HIDUP CEMERLANG DENGAN BEBAS CICAK!

.end of entry.

24 comments:

Farah Hanani said...

serius r....aku tak pnh bunuh cicak pakai sheltox.. aku lastik jer..dapat pahala.

Ery Farieha said...

ohh
ade eh?
x pasan lak
hahaha

Liyanaa. said...

lu nak gua gelak ke apa neh? skrg chibi tgh panas hati sbb ada cicak dekat dinding belakang tv. grr

otak ketat said...

nani,
lastik kompem mati ke weh? eh spray neh tak bunuh cicak la. dia halau ja.

ery,
tak pasan yg mana tuh? kes luna maya ke apa? haha.

liyanaa,
jap. chibi tuh sape? ke apa? haha.

fadh_q © said...

aku tak halau cicak. selalu nya aku akan sergah cicak sampai die terkejut lari mencecet.

otak ketat said...

fadh,
fuyoh. hebat gk ye kau fadh. em mungkin faktor rupa memainkan peranan penting. haha. joking :p

cikCEPET said...

ahahaaa~
neh sume owg kompem mampu wat...
pdn muke cicak..
mmbising mmbawa pdh ..!!

oke cicak ccececececeeett..
sprazzzzzz.!!
mati kaw cicak..!!
ahahaaa~

:))

otak ketat said...

cikcepet,
semangat sungguh cikcepet kita neh ye. haha. eh tp suka diingatkan sekali lg, spray ni tak bunuh cicak ye. dia halau sahaja. kang ada yg ckp aku menipu plak. haha.

Kalut Malut said...

aku anti cicak. geli do. lembik

Clarky Afif said...

woohoo!
eh kawan aku ada cicak stalker dalam bilik dia bernama samad. pastilah samad itu gay sebab stalk seorang lelaki. bhahaha!

Huda Luna said...

hahaha

tips yg sgt bgus ni
xde org lain pernah buat
hhaha

cicak aku ok
lipas aku ok
cacing lipan pacat lintah ulat
aku x ok


err ade tips x nk hapus kn natang jenis tu

otak ketat said...

kalut,
kan best tu. kenyal ala-ala nata de coco gitu. haha.

clarky,
bukan lah. samad sudah kematian bini. maka dia kesepian. ish ish. sedih nya.

huda luna,
wah hebat kau neh. hee. err kau pijak ja guna kasut! euh! geli nya. hahaha. tp binatang-binatang tu jarang masuk bilik / rumah kan? so takpa la kot :p

Cik Rara said...

tak pernah pulak ku lihat spray tu.ada ehh? agak2 kedai belakang umah aku jual tak? hehe

otak ketat said...

cik rara,
ada la. kan aku dah siap bg bukti bergambar tu. haha. em entah la. jap. biar aku cuba sms macik senah empunya kedai tu dulu ye.

meo ketat said...

erm... cicak ketat.. hahahahahahha

Firol said...

pakai pistol yang ada peluru anak jiran punya..pergh bersepai cicak tu

otak ketat said...

meo,
cicak kenyal lah :p

firol,
wah. ganas cekgu neh. haha. cekgu, betul ke bunuh cicak dpt pahala ya cekgu??

iniAKU said...

femes cicak sekalian
aku bajet otak ketat ni guy.haha
aduyai, tetipu den

otak ketat said...

iniaku,
haha. pun boleh. i multitasking. aww. kah kah kah.

Razman said...

cicak best la..boleh geli2. bazir je bunuh cicak pakai natang tu. baek buat deodorant. besar pun besar.

ismishahril said...

ada spray untuk buat aku jadi lagi bijak tak?

otak ketat said...

razman,
memang. utk yg kuat bau badan busuk mcm kau, digalakkn pakai tu. cuba lah. anda pasti puas hati!

ismishahril,
kita kena terima ketentuan-NYA dgn redha. aku harap kau bertabah ya. tiada. maaf.

szimm said...

hahaha..oke,patut la terpanggil2 nk google blog teman sejati murni ni, rupenye sebut2 ceq kat sini yg da bersawang2 bagaiii dgn taik2 cicak sbb dtinggal lama cite ni, =P perlu la timbulkn nama ceq kat bahagian haiwan -ble-bunuh-dapat-pahala ni...wekkk...btw ada blog rupenye,pasni leh stalk bak kata hubby den (auwww...suke x?)

Nurul Huda Rahim said...

KAH KAH KAH. hoi hoi tak payah nak stalk sgt la. dah malas nak apdate pn skang ni :p

Related Posts with Thumbnails