Monday, June 28, 2010

encik zul dan henset cokia beliau.

ini kejadian tahun 2006.

masa tu aku baru beli henset v3i. habis riak ujub takbur lah pakai henset tu time tu. bergaya gila bila ada org call. cara kau buka flip tuh, fuh! rasa semua org pandang. mcm kau cheryl cole! 

mcm biasa lah, kwn-kwn yg tak berkemampuan mesti ada naluri nak sentuh-sentuh henset canggeh juga kan (gila ayat minta cagu). aku kasi aja. sedang mereka sibuk menggodek henset aku, tiba-tiba lecturer kami iaitu encik zul dtg. pantas mata dia menangkap v3i aku. sambil senyum sinis, satu sindiran padu dia lempar kt aku;

"canggeh ya henset student zaman sekarang"

aku senyum kelat.

"henset sy ni cokia ja"

kata encik zul sambil mengeluarkan henset cokia beliau. ya mmg sgt cokia. dah la bukan colored screen. siap bergetah lg. kesan gam UHU kt keypad pn kelihatan masih jelas. oke yg getah dgn gam UHU tu aku tipu. saja nak kasi efek cokia lebih menyerlah. berkesan tak?

"tp henset kamu canggeh pn, tade kredit buat apa kan? henset sy ni wlpn cokia, pakai line tau! tak pernah takde kredit! har har har" 

gelak encik zul puas hati. aku dapat kesan perasaan tidak mahu kalah dalam diri beliau. aku senyum kelat lg sekali. sambil dalam hati "cantik sket encik zul. sy sejak 2005 dah pakai line kot!". oh lupa. "har har har" aku gelak balas. dlm hati ja la tapi nya.

.end of entry.

21 comments:

Ery Farieha said...

ahahaha
ohh akak pakai line ke? :P

tp betol la, sll org henset canggeh2 takde kredit
sedeh btol
haha

Razman said...

pakai line tapi kedekut nak kol orang stakat miskol2 buat apa kan?

Miss Rouge said...

hihihiii. egois gila encik zul tuh! ingat dia sorg je ke pakai line :P

tiQa said...

har har har.
x nak kalah tu :P
(1st time drop komen kt sini.. tumpang lalu ye)

Anna Molly Dean said...

selalu je kena perli macam tu. skang ni pun ada je orang pakai henpon canggih tapi takde kredit. ;P

Clarky Afif said...

hahaha!
henset aku sekor pakai line, sekor pakai prepaid. harharhar!

otak ketat said...

ery,
haha. itu tidak terjd kpd sy oke :p

razman,
miskol kan tanda rindu? har har har.

miss rouge,
tipikal lecturer. tidak mahu kalah sama student. haha.

tiqa,
terima kaseh! lalu lah. selalu pn takpa ;)

anna,
duet dah habes beli henset canggeh. sbb tu tak lepas nak beli kedit dah. hehe.

clarky,
fergh. ini baru betul canggeh!

siggplus said...

har har har

otak ketat said...

poyo kan taip bunyi gelak cmtu? menyampah ja rasa. tp kekdg buat mcm kool plak. haha.

Ries Lee said...

hahahaha..
memang hooliawww lecturer tu!

otak ketat said...

bab penuh keyakinan henset aku pakai kredit tu paling tak boleh bla. layankan aja. malas bertekak. haha.

DuniakuAbstrak said...

encik zul tunjuk garang depan ko..padahal lepas tu dia balik rumah nangis bawah bantal, sedih dan keciwa kot anak murid dia ade hp stailo dari dia..haha

otak ketat said...

haha. kau mcm sgt memahami encik zul ja. sedara eh?

ARC™ said...

hahahhaha apehal ko xbala je cakap cmtu?
aku dlu pakai v3i gak..sampai skang kot enset tu ade lg tp batt xtahan ar...bengang aku

motoPEBL pon ade lg dlm simpanan
yg paling tahan K810i la...sampai skang kot

dah lame aku pakai enset, baru aku sedar yg ko akan xcited bile mmule dpt je..lame2 ko akan rase fon tu biase :P

otak ketat said...

arc, niat hati nak cakap. tp bila fikir pasal result subjek tu nnt, aku pendamkan aja. hee. aku pn pakai v3i lg sekarang. sbb nokia n76 aku rosak. hampeh betul. aah mmg. pakai first time rasa teruja gila. setiap 2 saat nak pandang dia. dah lame-lame maen campak sana sini ja :p

Aidi-Safuan said...

owh, penuh dengan sifat takabbur sungguh kanak2 zaman 2006 ini. hahaha...


btw, tahun 2006 cheryl cole mane fames lagi. tuh zaman madonna okay! :P

otak ketat said...

haha. ye ka? aku igt tu zaman zaiton sameon td :p

Sheera Razak said...

hahaha kelakar la cikgu zul tuuu

otak ketat said...

eh encik zul tak buat lawak lah. dia serius mempertahankan diri dia. haha.

Firol said...

patut bagi je hehhehe

otak ketat said...

hee. aku syg cgpa weh :p

Related Posts with Thumbnails