Saturday, June 5, 2010

MOVIE REVIEW: KILLERS


Sepatutnya aku tgk movie ni semalam kt ou. dpt tiket free drpd nuffnang. tp sbb ada masalah, maka tak dpt pergi. sorry nuffnang! jgn black list nama aku oke. lenkali konpem aku pergi kalau dapat.

jd, gara-gara terkilan sbb tak dpt tgk smlm, pg td terus pergi wangsa walk utk tgk cerita ni. sebab kakak comel tgh bergayut di talipon, terpaksa aku yg pergi beli tiket. oh ye. lupa nak bagitahu. Nurul Huda Rahim kurang hebat membeli tiket wayang. kerana jarang beli tiket sendiri (eh ke mmg tak pernah?). tp tidak mengapa. kita buat sahaja muka yakin. pasti org takkan tahu yg kita tak hebat beli tiket wayang. serius. trust me.

"CITE KILLERS DUA" sekali lafaz ja aku sebut. hebat kan? "OKE. PUKUL 1.10 YA. YG PUTEH JE KOSONG. NAK SEAT YG MANA?" sumpah aku paling failed bab nak pilih seat "ERR. YG PUTEH YE KOSONG. ARR EMM, YG NI LAH" bantai ja la yg mana-mana pn. skrin tu kan besar? mesti nampak pnya dak? "YG NI? SKRIN KT A TU YE. BETUL KE NAK YG NI?" tanya budak tu. terus aku goyah. cis. penat aku pupuk muka yakin selama 10 minit sebelum beli tiket. dalam masa 10 saat ja dia berjaya hancurkan itu semua.  

"ERR KENAPA? TAK BOLEH KE?" budak tu dah buat muka heh-kau-mesti-tak-pernah-beli-tiket-wayang-sendiri-kan? "TAK DE LA. TP SKRIN KT A TU. BETUL NAK YG NI?" oke fine aku tak pernah beli tiket wayang sendiri -.- "OHH. EM HABIS, RASA-RASA KT MANA YG OKE YA?" dah mcm aku nak tgk wayang dgn dia plak siap tanya pandangan dia. malu gila. takpa. steady. steady. "YG NI OKE KOT" alah! atas dua tiga baris ja drpd yg aku tunjuk td "HA BOLEH LAH TUH" jwb aku ringkas. malas bertekak. aku kan matang?

mcm biasa, pop corn harus beli. aku suruh kakak comel tolong beli. tp dia suruh aku beli sendiri. oke. takpa. aku bangun berjalan ke arah kaunter dgn begitu gagah. lg dua tiga tapak nak sampai cashier, aku patah balik. "KAK, CMNE NAK BELI POP CORN NEH?" kakak comel gelak besar "APA LA KAU NEH! CAKAP JE LA KT CASHIER TUH" oh ya. pop corn pn Nurul Huda Rahim tak pernah beli sendiri. jangan gelak. ini bukan kuno. ini social anxiety disorder namanya. baru perasan. banyak betul perkara yg aku tak reti buat sendiri. haish. malang sape kawen dgn aku.

sudah. cukup pasal aku. mari review movie. cerita killers ni mengisahkan jen (katherine heigl) baru clash dgn couple dia kemudian pergi bercuti bersama parents lalu terjumpa spencer (ashton kutcher). oh bertuah sungguh. bercuti terus jumpa lelaki kacak. aku nak pergi bercuti sekarang juga. haha. kemudian mereka jatuh hati dan kahwin. jen tak tahu yg sebenarnya spencer adalah seorang international super-spy. tp sejak spencer jatuh hati kt jen, dia dah stop kerja tu. 3 tahun kemudian, baru jen tahu yg spencer dulu adalah seorang pembunuh professional. ini berikutan terjadinya insiden di mana kwn baik spencer cuba membunuh spencer utk mendapatkan ganjaran sebanyak 20 juta.


hye! sy ashton. amacam? sy kacak kan?


woh. pakai singlet pagoda pn masih kacak. hesh hesh.

penat rupanya buat review neh. tetbe dah malas. mcm mana sekarang? haha. korang pergi tengok sendiri ja la bleh ka? hehe. cerita ni bagi aku, boleh tahan la. cuma nya, sumpah ashton kutcher kacak gila. mmg tak rugi duit utk tgk dia berlakon. hehe. lg apa ya? ah click sini ja la eh kalau nak tahu lebih lanjut pasal cite neh? KILLERSFILM.COM dah. bye!

.end of entry.



23 comments:

.MISS_SHASHA. said...

ya, dia mmg hensem sangat2
hehe

Q said...

nasib baik kakak kau suh kau buat semua benda tu. terbelajar gak kau akhirnya.

♥CIK SHA♥ said...

hahaha..xpe2..belajo pelan2..lama2 nnt pandai la tu..^_^

best ke cite killers ni??rasa maca nak p tgk lak..tp nk tgk prince of persia..owh..mana 1 nak tgk ni??uwaaaa...kopak!!!

otak ketat said...

miss shasha,
tu la. hensem gila! byk kali aku terfikir kenapa dia kawen dgn demi yg dh tua tu. kenapa bkn dgn aku yg muda neh? awww. hahaha.

q,
haha. i wish i cud hv a sister -.-

cik sha,
hee. best gak la. kalau minat ashton, digalakkn tgk. sbb dia kacak gile dlm cite neh. perangai dia pn comel ja. haha. prince of persia tak minat lah. tak tgk. so tataw nak komen mne satu ag best. hee. tgk ja dedua :p

hiro said...

wah..gue dh layan..macam best..hehe..pape pun cmne nuff bg free tket?

Razman said...

"woh. pakai singlet pagoda pn masih kacak."

aku terasa.

otak ketat said...

hiro,
ada contest dia buat. yg terbaru utk cite back up plan kot. hee. try ah masuk :)

razman,
kau jgn smpai aku lempang kau kuat-kuat utk bagi kau sedar diri razman. haha.

Mimie.Candy Cane said...

musnah harapan aku nak mintak ko belanja tengok wayang kalo cenggini gaya.hehehehe..

ashton memang kacak.tp dia suka yang lebih tua..terpaksa la aku undur diri..

otak ketat said...

kok mie,
haha! bkn akk kata akk nak blanje sy tgk wayang ka? ngehehe. tu la kan. isk. hebak demi moore dop? dapat laki gitu. huahahah.

ravishingpeacock said...

cm best hej cite ni..leh p tgk nie

otak ketat said...

ravi (apa pjg sgt nama kau neh?),
arr. best gk la. boleh tgk. silakan. hee ;)

j0j0_bdiN@ said...

join contest nuffnang nak tgk citer ni ari tu tak dapat pon~
huhu~sedih~

otak ketat said...

jojo,
erk. jgn sedeh. kan ada lg contest utk cite laen. try lg oke. hee ;)

ismishahril said...

ape ni. main letak je gambar aku. lain kali roger laaaa

otak ketat said...

ismishahril,
aku rasa kau dgn razman neh adik beradek yg telah lama terpisah lah. sifat korg lebih kurang ja. haha.

Clarky Afif said...

ahh sengal sungguh!
tak sampai separuh. blablabla!
aku nak gi tengo juga tapi takleh bawa imaginary boifren yang kacak tu nanti die jeles aku tengok ash.
darn!

otak ketat said...

clarky,
haha. cukup bagus la tu at least aku nak g review. hikhik. Allah. cmtu kau bwk aku pn oke gk :p

fndrocka said...

aku lagi suka baca review kau tak reti semua benda drpd pasal filem.kekekeke.

Latest Entri : Remy Ishak sebuah gitar akustiki

otak ketat said...

fndrocka,
haha. cis. tergamak kau.

e-liex said...

baru nak tengok tadi.. skali sold out~ huaa!!!
xpe2. nex week. join nak?

otak ketat said...

e-liex,
haha. sold out? waww. mesti ramai org pergi tgk lepas baca review ai kan? kah kah kah. nxt week? pack ah dear. nxt time mgkin oke. gahaha.

indahnyasisuria said...

cite die so-so la.. tp nasib baik ade ashton.... kacak n funny.. esp bile die ckp 'work for the blah blah blah and they gave me a licence to blah...'

otak ketat said...

indahnyasisurian,
aah! comel part tu. lg satu time dia tegur wife dia yg pistol terkeluar tu. haha. comel.

Related Posts with Thumbnails